SKILLINGSBOLLER BEDRE ENN VAFLER!

Sist helg spilte G15 to kamper på èn dag. Mellom kampene spiste vi vafler. Andre kampen spilte vi dårligere enn i første og vi var usikker på om dette kunne komme av vaflene.
Nå i helgen spilte samme laget to kamper på søndagen og vi var samlet hos Erlend til skillingsboller og sjokoladekake mellom kampene. Dette var tydeligvis bedre enn vafler, for prestasjonene i siste kampen var klart bedre enn i første (for de fleste). Dette er ikke hermed vitenskapelig bevist, men skulle vi havne i tilsvarende situasjon seinere i sesongen med to kamper på samme dag, vil vi gå for skillingsbolle/sjokoladekakevarianten.
Tusen takk til mamma Bjørg som stod for flott initiativ og glimrende servering. Du finner flere bilder (bl.a. av bollebakeren selv) HER.
Arve
|

LITEN OPPTUR ETTER STOR NEDTUR!

Kirkevoll-Hop2, G92, Søndag 2007-10-21, kl. 1945 Slåtthaughallen.

Etter en fadese av en kamp med total kollaps i forsvar store deler av kampen mot Gimle tidligere på dagen, var det klart for ny utfordring for G92 søndags kveld mot Hop2. Begge møtene mot dem i fjor gikk smertefritt, men kvartfinalen mot dem i fjorårets Hanscup (som gikk til ekstra omganger) står fremdeles som en uroevekker i minnet.

Mye av lagets forsvars spill, som gav guttene stor suksess i fjor, har blitt sterkt svekket i sommerferien. Dette har vist seg å være svakhets tegn i samtlige kamper hittil i år, og det skulle starte på samme måte i denne kampen også. Hop tar en 8-6 ledelse over Erlend (bildet) og de andre guttene på enkle skudd utenifra, som ikke utfordres fra et sovende forsvarslag. En kort timeout og mye kjefting fra laglederen, er hva som skal til for å vekke opp guttene. Forsvaret sitter, guttene utfordrer samtlige av Hops skudd, og kampen snues til en klar 24-12 ledelse etter 1.periode. Les mer her.....
|

GIMLE FORTSATT FOR STERKE!

Gimle har vært det førende laget i denne årsklassen de siste årene. Uten at jeg har den store oversikten så tror jeg det er lenge siden de har tapt en kamp her i by’n. Det nærmeste vi har vært var i vår i Hansacupen der vi tapte i finalen med ett poeng. Søndag 21.oktober møtte vi dem i 91-serien i Slåtthaughallen. Les mer her.....
|

KATASTROFEHELG FOR HOP’S GUTTER 15

Som skrevet om annet sted på sidene spilte våre G15 to kamper mot Hop sist helg, en i 92-serien og en i 91-serien. Vi holdt vår gode tradisjon ved like og vant begge kampene, om enn svært så knepent i den siste. Hop skriver også om kampene på sine sider (hopbasket.no). De var selvsagt ikke like fornøyde med resultatene som vi var. Les mer her.....
|

GODT OPPLEGG I PAUSENE!

Sist helg (lørdag) spilte 15-årsguttene kamp både i 92- og i 91-serien. Mellom kampene var alle spillerne samlet hos Anders og Espen til vafler og litt å drikke. Det ga to seire, selvfølgelig først og fremst pga vaflene (takk til Bestemor). Kommende helg (søndag) spiller laget igjen to kamper. Kl 15.15 møter vi Gimle 2 i 91-serien og 19.45 møter vi Hop 2 i 92-serien. Begge kampene går i Slåtthaughallen.  Mellom disse kampene har vi planlagt å dra hjem til Erlend og på menyen står skillingsboller. Så gjennstår bare å se hvordan slike boller virker inn på resultatene.
Arve
|

92-GUTTAS FØRSTE SEIER I 91-SERIEN!

Etter at 92-guttene slo Hop 1 71-62 lørdag morgen i Bjarghallen skulle altså de samme to lagene møtes igjen litt seinere på dagen i Åstveithallen i 91-serien. Hopguttene hadde lovet oss sterkere motstand denne gangen og det fikk vi. Nå var det Hop som kjørte showet og vi kom tidlig bakpå. Etter noen minutters spill dukket Joakim opp fra sykesengen. Han hadde tydeligvis skjønt at guttene trengte ham og de ble veldig glade for å se ham.

13-8 lå vi under etter første periode og Joakim ga dem en vekker i pausen. Det hadde sin virkning og vi nærmet oss litt etter litt. Like før vi skulle gå til pause snek vi oss forbi for første gang og tavlen viste da 23-22 til oss. Derfra og ut ble kampen meget jevn, men Hop holdt seg stort sett 2-6 poeng foran. De ledet med 5 (43-38) etter tredje periode, men midt i siste var vi bare tre bak igjen (49-52). Det ble meget nervepirrende på slutten og med to poeng å ta igjen og bare fire sekunder igjen å spille ble Anders (bildet) feilet i en lay-up. Han hadde full kontroll og satte begge skuddene og dermed var det klart for ekstraomgang. Her var det vi som beholdt roen best og halte til slutt i land en knepen topoengsseier. Som nevnt tidligere er dette nå en god vane vi har lagt oss til mot Hop så bare fortsett med dette, gutter.

Selv om vi igjen vant en jevn og på forhånd antatt vanskelig kamp, kan vi ikke si oss helt fornøyd med spillet. Vi har mye mer inne og mister hodet litt for lett i stressede situasjoner. Men det er jo akkurat for å trene på slikt vi er med i denne serien, så sånn sett er vi fornøyde med det vi oppnådde i dag.

Anders toppet poenglisten med sine 23, Alex hadde 14, Erlend 9, Joachim og Roy 8 hver. Hos Hop hadde Didrik en stor kamp med hele 27 poeng, derav fire trepoengere. Videre på listen står Martin med 13, Fredrik 6, Sebastian 5, Robin, Fredrik og L.Pisani 2 hver og Stian 1.

Arve
|

92-GUTTENE ÅPNET MED SEIER!

Lørdag 13.oktober spilte 15-årsguttene første kamp i årets serie. Hop 1 var motstander i Bjarghallen, et Hoplag vi de siste årene har hatt mange jevne og spennende oppgjør mot, men som vi har gjort oss til vane å slå knepent. Nå har vi lagt en ny treningsvinter bak oss og vi var spente og usikre på styrkeforholdet de to lagene i mellom. Vi slo dem i åpningscupen, men nå var det seriekamp. Trener Joakim lå hjemme med magesjau så Omar, som i kampen før hadde coachet 94-gutta til seier over Loddefjord, måtte trø til som lagleder.

Hop satte de to første poengene, men deretter overtok vi. Alex og Anders koblet inn turboen fra start og bidro sterkt til at vi ledet 21-9 etter de første 10. Vi hadde full kontroll og det snek seg kanskje inn en følelse av at dette kom til å bli lett. Men slik ville ikke Hop ha det. I andre periode snudde kampbildet totalt og de 12 poengene vi ledet med ble jevnt og trutt spist opp til der stod 26-26 ved halvspilt. Blant annet satte de 3 tre-poengere.

Etter pausen fant vi litt tilbake til taktene fra første periode, noe ikke minst Erlend (første bildet) bidro til. Etter to poeng i første og to poeng i andre periode slo han nå til for fullt og satte fjorten poeng i denne perioden, deriblant to tre-poengere. 26-14 vant vi denne perioden og var nå tilbake i en 12-poengsledelse, det samme som vi hadde etter første periode. Så gjaldt det bare i siste periode å ikke slippe dem innpå resultatmessig i starten. De måtte ikke få for sterk tro på at de kunne vinne dette. Om de fikk det vet jeg ikke, men de kom i hvert fall aldri nærmere enn seks poeng bak og ved kampslutt stod det 71-62 til oss.

Atter en jevn og spennende kamp mot dette Hoplaget, og tradisjonen tro vippet altså resultatet også denne gang i vår favør. Hops trener var meget skuffet over sitt lags prestasjoner og vi på vår benk var vel også enige om av våre prestasjoner varierte for mye til at vi kunne være helt fornøyde, bortsett fra med resultatet.

Men lagene skulle raskt få en ny sjanse til å vise at de var bedre enn det de hadde fått vist i denne kampen. Begge lag er nemlig også påmeldt i 91-serien for å få flere og tøffere kamper, og skulle møtes til kamp i denne serien litt seinere samme dag i Åstveithallen. Så vi hev oss i bilene og dro hjem på kjøkkenet til Espen og Anders. Der ventet en stabel med vafler som bestemor hadde laget, akkurat hva vi trengte for å være klar til neste kamp.

Poengtavlen i dag viste at Erlend og Alex toppet med henholdsvis 22 og 21 poeng. Deretter fulgte Anders med 12, Joachim (bildet) 8, Eirik 4 og Roy og Espen 2 hver.

Hos Hop var det Sebastian med 18 og Fredrik med 17 som toppet, fulgt av Didrik med 12, Jard 8, Kenneth 6 og Stian 1.

Arve
PS: Bilder fra kampen finner du i guttenes fotoalbum HER.
|