FULL KONTROLL PÅ TYSVÆR!

U18-guttene ligger på  en klar andreplass på tabellen, etter suverene Gimle. På tampen av oktober var vi i Tysværtunet idrettshall og møtte Tysvær. Det ble en god opplevelse for oss. Aldri før (eller siden) har vi scoret 140 poeng i en U18-kamp, og Espen satte utrolige 64 av de. Tysvær var på en av sine ”Bergenshelger” sist helg og etter å ha slått Askøy 81-50 om lørdagen kom de søndag ettermiddag på besøkte til oss i en av våre hjemmehaller, Fyllingsdalen idrettshall denne gangen. Tysvær ligger som nr 7 av 10 lag på tabellen. De har like mange poeng som kamper og har sluppet inn omtrent like mange poeng som de har scoret.
Etter to minutter lå  vi under med 0-5, men så kom vi i gang. 22-14 etter første periode var greit nok uten å imponere. Farten ble skrudd opp litt i andre, og med 25-9 gikk vi til pause med 47-23.
Tredje periode ga samme ”overskudd” som andre (28-12) og alt var for lengst avgjort. På ”transportetappen” (4.periode) orker vi for så vidt å angripe som før, mens intensiteten i forsvarsarbeidet synker litt. 18 baklengs er litt for mye, men 22 rett vei ga oss 97-53 totalt.

Scoren i dag: Anders 34, Espen 18, Joachim 15, George 10, Fredrik 6 og Eirik 3.
For Tysvær satte Espen 11 poeng, Ole Martin 9, Kelvin 8, Christoffer 6, Thomas 5, Sondre og Jørgen 4, Morten 3 og Hendrik 2. Poengene fordelte seg altså relativt jevnt på mange spillere. Positivt med flere som kan avslutte, men kanskje heller et tegn på at de ikke har noen spillere som markerer seg klart bedre enn de andre, og det kan absolutt være et minus. Men enerne dukker nok opp etter hvert.
Førstkommende helg er det ingen kamper i serien. Da spilles nemlig kvalifiseringen til U18-NM. I Bergensgruppen møtes Frøya, Ulriken, Gimle, Hop og Kirkevoll til kamper i Frøyahallen fredag, lørdag og søndag. Gruppen består altså av de tre blno-klubbene pluss storklubben Hop og så ”lille” Kirkevoll. Bra, gutter! Helgen etter er serien i gang igjen og Tysvær møter Hop hjemme, mens vi møter de samme Hopguttene en uke seinere (lørdag 13.februar klokken 09.00 i Bjarghallen).
Dermed var en hektisk helg for guttene over og vi stod igjen med fire av fire mulige seire (2xU16, 1xU18 og 1x4M). Bedre kan det ikke bli poengmessig. Espen spilte alle kampene og stod igjen med ikke mindre enn 86 poeng. En god helg ”på jobben”.
Arve 
0 Comments

KLAR SEIER OVER ASKØY

Lørdag 9.januar møtte U18-guttene våre Askøy i Askøyhallen klokken 13.00. Vi står med ett tap så  langt og ligger på andreplass etter Gimle 1, mens Askøyguttene ligger sist på tabellen samen med Flaktveit, begge to med bare en seier hver. Askøy slo Flaktveit i åpningskampen 19.september, mens de måtte gi w.o.til det samme laget tre måneder seinere (19/12). Vi regnet derfor kampen som en enkel oppgave selv uten Alex som var forhindret fra å stille.
27-2 etter første periode forteller alt om styrkeforholdet mellom de to lagene. Etter dette sank konsentrasjonen naturlig nok noen hakk og også innsatsen. Det har ingen hensikt å ”drepe” klart svakere lag mest mulig, så Askøyguttene fikk slippe til en del mer utover i kampen. Perioderesultatene videre ble 11-19, 8-27 og 6-22 slik at det til slutt stod 95-27 i vår favør.
Fredrik fortsetter å  imponere og viser at man blir god av å trene med ”de beste”. 27 poeng ble det på han. Joachim havnet på 22 (bl.a. tre 3’ere i tredje periode), Espen 17, Anders 13, Eirik 9, Vidar 5 og Petter 2.
Askøypoengene ble satt av S.Berge 10, S.Windom 6, J.Windom 4, K.Yddal 3 og F.Volnes og J.Bajenting hadde 2 hver.
Neste kamp for disse lagene er 23.-24.januar. Da kommer Tysvær på besøk og møter Askøy om lørdagen og oss søndagen i Fyllingsdalshallen.
Arve
0 Comments