LITEN OPPTUR ETTER STOR NEDTUR!

Kirkevoll-Hop2, G92, Søndag 2007-10-21, kl. 1945 Slåtthaughallen.

Etter en fadese av en kamp med total kollaps i forsvar store deler av kampen mot Gimle tidligere på dagen, var det klart for ny utfordring for G92 søndags kveld mot Hop2. Begge møtene mot dem i fjor gikk smertefritt, men kvartfinalen mot dem i fjorårets Hanscup (som gikk til ekstra omganger) står fremdeles som en uroevekker i minnet.

Mye av lagets forsvars spill, som gav guttene stor suksess i fjor, har blitt sterkt svekket i sommerferien. Dette har vist seg å være svakhets tegn i samtlige kamper hittil i år, og det skulle starte på samme måte i denne kampen også. Hop tar en 8-6 ledelse over Erlend (bildet) og de andre guttene på enkle skudd utenifra, som ikke utfordres fra et sovende forsvarslag. En kort timeout og mye kjefting fra laglederen, er hva som skal til for å vekke opp guttene. Forsvaret sitter, guttene utfordrer samtlige av Hops skudd, og kampen snues til en klar 24-12 ledelse etter 1.periode.
Flere instrukser prentes inn i pausen før 2.periode, og guttene viser total dominans i forsvar og enkle poeng kommer på kontringer som et resultat av dette. Kirkevoll viser struktur i angreps spillet med systemspill, og kontroll av angrepsreturer, kontroll i overgangsfasen hjem i forsvar og helbanepress mot Hop’s hjelpeløse gutter. Aleksander dominerer hele 1.halvdel av kampen med 10 poeng 4 assist og hele 10 returer. Guttene vinner 2.periode 25-2, går til midt pause med 49-14 ledelse og viser glimt av hva de er i stand til.

Roy motbeviste trenerens påstander om at han har en del å gå på i forsvars spillet sitt, med total dominans over sin spiller. Når en spiller styrer hele lagets angreps spill, er det en naturlig følge å miste ballen mer enn resten av laget. Når Roy styrer laget med kun 1 turnover i løpet hele kampen, viser det kontroll som få spillere i denne kretsen besitter. Og da kan resten av guttene kontrollere lekent inn en 74 poengs seier, med henholdsvis 27-7 og 28-9 i 3. og 4.periode, og det hele ender 104-30.

Espen får vise at han er mer en god nok for guttene 2 år eldre enn seg selv, da Eirik og Roy må sitte benken i 4.periode (pga 5 feil og skade). Han setter 14 poeng og deler ut 3 målgivende.
Erlend, Eirik og Joachim spiller alle godkjente kamper, og Alex fortsetter godt spill i 2.halvdel, men det er Anders som tar over kampen og viser seg fra alle cylindere. 19 poeng, 18 returer, 8 assist, 4 blokker og 2 steals sier sitt og gjør han til kampens MVP.

Fremdeles en god del å plukke på, men de viste endelig tegn til storheten vi vet Kirkevoll er god for.