KNEPENT TAP FOR U18-GUTTENE MOT GIMLE 2

Lørdag 25. oktober var det endelig klart for seriepremiere nummer to for U18-guttene. Vi begynte riktignok serien med brakseier over Brattholmen for seks uker siden, men etter den kampen trakk Brattholmen laget sitt, kampen ble strøket og vi startet ”på nytt” igjen denne helgen. Gimle 2 (92-laget) var motstander i Gimlehallen kl 10.15. Dette Gimlelaget har vi aldri slått i seriekamp, men etter to seire over samme laget i årets åpningscup regnet vi med at det skulle bli en jevnt kamp som vi så absolutt hadde store muligheter til å vinne.
Etter gode treninger de siste ukene og også en bra treningskamp mot BSI sist mandag var vi veldig ivrige etter å endelig komme i gang med seriespill igjen. Kanskje litt for ivrige? For utover i kampen ble det klart at ikke alle ting ved spillet vårt fungerte som det burde.
Åpningen var bra og etter at lagene fulgte hverandre de første åtte minuttene avsluttet vi sterkest og ledet med fem (19-14) etter første periode. Ingen av lagene imponerte, men vi følte (og tavlen viste) at vi var hakket bedre enn Gimleguttene.
Men andre periode skulle bli katastrofalt dårlig for oss (hvis mann kan bruke et slikt ord i denne sammenheng). Gimleguttene satte ni poeng i starten av perioden før vi satte vårt første, og selv om vi fulgte dem derfra og til pause hadde vi gitt litt av initiativet i kampen fra oss. På slutten av perioden kolliderte Alex med veggen under kurven og skadet armen. Han prøvet å spille videre, men maktet det ikke og måtte gå ut. Dette svekket nok laget en god del og vi mistet hans spisskompetanse på en del ting i spillet vårt. Men selv om vi lå under med fem til pause (34-29) hadde jeg en sterk tro på at denne kampen kom til å gå vår vei, tatt i betraktning at vi så langt i kampen ikke hadde hatt marginene på vår side.
Og det så ut som om jeg skulle få rett. Vi kom sterkere tilbake etter pausen og vant tredjeperioden 17-13 og nå hadde vi full kontakt igjen og lå bare ett poeng etter (46-47). Men så klarer vi ikke helt å holde fokus i de siste ti minuttene. Vi stresser og gjør unødvendige og enkle feil og lar Gimle (og seieren) gli i fra oss. Med under ett minutt igjen å spille ligger vi så klart som ni poeng under (59-50) og de fleste har mistet troen på seier. Men Fredrik setter to treere og de siste sekundene blir litt spennende likevel. Gimle roer imidlertid det hele ned og kan konstatere at spurten vår ikke holdt helt denne gangen.
Vi har helt klart utviklet oss som lag siden forrige sesong, men i denne kampen klarer vi ikke helt å få ut potensialet vårt. Litt av ”æren/skylden” for det skal selvsagt Gimle ha (mann spiller ikke bedre enn motstanderne tillater), men det er nok ikke hele forklaringen i dag. Som nevnt tidligere mister vi Alex i to hele perioder, og det, sammen med at Anders sliter med en forkjølelse, svekker nok laget en del. Det gjøres også en del feil som vi vanligvis ikke gjør, men dette har som nevnt selvsagt også en sammenheng med motstanden vi møter.
Når det er så tette kamper er det detaljer som til slutt blir avgjørende. Det gjelder feil vi gjør selv eller dommeravgjørelser som (i hvert fall vi mener) feilaktig går i mot oss. Og dommerne må selvsagt ha lov å gjøre feil på lik linje med spillerne. I dag kunne de nok ha kjørt en litt strengere linje mot begge lag. Men det blir både lett og fristende for oss å bruke som unnskyldning for et så knepent tap at begge dommerne var fra Gimle og at han ene sågar har broren sinn på motstanderlaget. Men vi ser av dommeroppsettet at slik settes det opp i mange kamper så det må vi bare leve med og forholde oss til. Og det var ikke det som gjorde at vi tapte i dag. Vi må nok se på våre egne prestasjoner og innse at forklaringen ligger der. Etter hvert som vi kommer på høyere og høyere nivå er det naturlig nok mer og mer detaljer som avgjør. Så det er bare å gå hjem og terpe.
Selv om Gimle får noen enkle poeng innimellom er vi så absolutt fornøyd med forsvarsarbeidet. Det har lenge vært en av våre styrker og det var det også i dag. Her må vi spesielt nevne Fredrik og Joachim med henholdsvis 10 og 8 defensive returer. Under motstandernes kurv var vi derimot ikke like flinke. Selv om vi bommet på en del skudd forteller statistikken om bare èn offensiv retur av oss og den stod Alex for i første perioden. Når vi vet at han vanligvis setter mange poeng etter offensive returer er det litt ”surt” å tenke på hvor lite han fikk være med i dag. Men skader er en del av gamet og noe som vanligvis utjevner seg over tid, og i dag var det vår og Alex’s tur.
På poengtavlen (som Gimle sparer til viktige kamper) ville det stått: Anders 23, Fredrik 16, Joachim 8, Erlend 7, Alex 2. På venstre siden av tavlen ville det stått: Steinar 13, Bouna 13, Stein 11, Ole Petter 9, Simen 5, Yassin 4, Hans Jørgen 2 og Fredrik (?) 2.
Alt i alt en spennende og jevn kamp, men der ingen av lagene leverte det vi vet de kan. Vi gjør absolutt en brukbar kamp, men vet at vi kan bedre og er derfor selvsagt ikke fornøyd med knepent tap når det er mer ”på lager”. Men det er ikke verre enn at vi innser at hadde vi vunnet med tre så hadde vi kanskje vært strålende fornøyd. Sånn er det i idretten.
Men nå er vi i hvert fall i gang og vi gleder oss til fortsettelsen. Den er allerede neste lørdag kl 09.00 i Bjarghallen og motstandere er Gimle 1.
Arve
0 Comments

U18-GUTTENE I RUTE!

Etter at guttene kjørte over Brattholmen i årets første seriekamp (en kamp som nå er strøket fordi Brattholmen har trukket laget sitt) er det nå snart gått seks uker uten kamp. Førstkommende lørdag er vi endelig i gang igjen med serien. Da møter vi en av favorittene til seriemesterskapet, Gimle 2 (91-guttene), til kamp i Gimlehallen. For å komme i kampmodus igjen etter så lang tid med bare trening spilte vi treningskamp mot BSI’s andrelag i Fantofthallen på mandag (20/10). Guttene var helt klart veldig spillesugne og dette var viktig som forberedelse til lørdagens kamp. Prestasjonene var også til tider bra. Alle åtte spillerne noterte seg for mellom seks og ti poeng og vi vant 58-32. Denne jevnheten kan komme til å slå positivt ut for oss. Det at vi kan bytte ut folk fra startfemmeren uten å svekke laget noe særlig vil kunne få store positive konsekvenser, både i enkeltkamper, men også sesongen sett under ett. Men vi er alle klar over at vi ikke møtte ”all verdens” motstand i denne kampen og at vi nok må skjerpe oss noen hakk skal vi ha muligheter på poeng på lørdag. Vi gleder oss.
Arve
0 Comments