TIL TOPPS I JULECUPEN!

Etter at Ulriken var det eneste laget som spilte jevnt med oss i de innledende kampene, var det med spenning og glede vi møtte dem igjen i finalen i U18-G i årets julecup. Vi hadde en relativt lett siste kamp mot Hop mens de var gjennom en mye jevnere og hardere kamp mot Gimle før de var klare for finalen. Vi valgte å se på det som en fordel for oss. Om det var det som var årsaken er nok heller tvilsomt, men vi har i hvert fall aldri hatt en bedre start på en basketkamp.
Vi startet med toppet mannskap og skulle kjøre hardt ut. Og for en start vi fikk!!! Ikke bare satte vi omtrent alt vi prøvde på, men i frustrasjonen bommet også Ulriken på sine sjanser. Vi var oppe i utrolige 23 poeng før de traff på sin første. Til pause ledet vi så klart som 32-7. Vi kunne jo ikke tape dette nå.
Etter pausen jevnet kampen seg atskillig mer ut. Vår ledelse på 25 poeng var øket med fire (40-11) tidlig i perioden. Men så slakket vi naturlig nok litt av på innsats og skjerping mens Ulriken ville vise at de også kunne spille basket. Og det kan de. Siste seks minuttene vant de så klart som 21-8. Men seieren vår var aldri truet. Selv med deres gode avslutning kom de ikke nærmere enn 16 poeng (48-32). Dermed hadde vi vunnet Julecupen, i år som i fjor.
Det så mørkt ut hva angår mannskap like før vår første kamp lørdag, men flott innsats av hele gjengen og ingen skader av alvorlig karakter (lårhøne på Erik) gjorde at vi sto distansen helt ut. Men… Vi må vel være så ærlige å si at dette mest sannsynlig ikke hadde holdt uten glimrende spill av våre to gjestespillere Karamo (Frøya) og Kristian (Gimle). Tusen takk for innsatsen! Håper dere hadde det like gøy som vi hadde. Vi må vel også nevne at våre finalemotstandere hadde tre gjestespillere fra Gimle, så der var vi vel omtrent like, bortsett fra at ”våre” presterte bedre denne gangen.
Da var årets Julecup over for denne gang. Mye moro og fin trening i en uhøytidlig atmosfære. Slik skal det være. Men turneringen har sine regler og disse bør følges. At samme spiller ikke kan spille på to lag i samme klasse burde lagene klare å forholde seg til. Likeledes er det vel også klart at gjestespillere skal meldes før lagets første kamp. Hvis ikke vil jo lagene kunne forandre seg fra kamp til kamp og det er vel ikke meningen. Men dette er småtterier i en eller hyggelig baskethelg. Takk til ildsjelene i Ulriken som drar i gang og arrangerer dette.
Nå er det bare å komme gjennom nyttårshelgen så er vi klare for siste halvdel av årets sesong. Og vi er som vanlig (og sikkert som alle andre) alltid like spent på neste kamp

Fra venstre: Espen Fjærestad, Kristian Albrektsen, Anders Fjærestad, Katrine Fjærestad, Erik Hølleland, Erlend R.Amland, Karamo Jawara og Fredrik Andersen.
Foto: Arve Helgesen
Arve
0 Comments

FINALE NESTE STOPP ETTER FORVENTET SEIER OVER HOP!

Søndag kl 15.30 skulle vi møte Hop i vår siste kamp i puljespillet. Ut i fra resultatene fra de andre kampene vi og Hop har spilt skulle det bli relativt lett match og guttene hadde ingen problemer med å dra i land en komfortabel og klar seier.
Vi kjørte hardt fra start og var oppe i 7 før de satte sine første to. Kjøret bare fortsatte og de hang ikke med i vårt tempo. Da ledelsen drøyt halvveis i perioden var betryggende nok, lot vi flere av de beste spillerne hvile med tanke på finalen som skulle gå litt seinere. Men de ”nestbeste” spilte like godt og ledelsen bare fortsatte å øke slik at vi gikk til pause med ledelse på 25 poeng (34-9).
Etter hvilen klarte vi ”selvsagt” ikke å holde samme intensiteten. Kampen var jo i realiteten avgjort for lenge siden. Den betydde heller ikke noe for oss. Vi var klare for finalen uansett resultat i denne kampen. Men vi puttet jevn og trutt og tavlen stoppet på Kirkevollseier 54-15. Solid gjennomført uten helt å måtte ta i alt vi hadde. Dette lovet bra for finalen.
Ikke overraskende var Karamo ivrigst til å putte ballen i kurven. Han hentet også frem et par-tre dunker som fikk stemningen i hallen til å stige betraktelig og stoppet til slutt på 16 poeng. Kristian hadde 11, Anders 8, Fredrik 7, Espen 4, Erlend og Erik 2 hver og 4 står uten scorer. Nå gleder vi oss bare til finalen. Dette kan bli gøy. Alt tyder på at vi igjen møter Ulriken. Da må vi prøve å vise at vi er bedre enn i kampen i går mot det samme laget. Da vant vi med ett poeng og kampen ble avgjort i siste sekund. Vi skal prøve å ikke gjøre det så spennende denne gangen.
Arve
0 Comments

KLAR FOR FINALE ETTER SEIER OVER GIMLE!

Søndag 12.30 spilte vi vår andre kamp i Julecupen. Denne gang med Gimle Old Stars som motstandere. Det er ”det gamle” 91-laget som er samlet for anledningen. Noen av dem spiller fortsatt basket, men de fleste har konvertert til fotball, men viste at de stadig kan sin basket-abc.
Vi kom litt på etterskudd i starten, men var aldri mer enn maks 4 poeng etter. Etter 10-10 vel halvveis i perioden gikk de igjen litt ifra og ledet 17-14 til pause.
Etter hvilen gikk de i føringen igjen (19-17 og 21-18) før vi overtok showet. Etter å ha ligget under 23-20 gikk vi i tet og hadde en suveren periode. Vi var helt oppe i 48-24 før de reduserte til sluttresultat 48-28. I denne perioden kjørte vi totalt over dem. De ga etter hvert litt opp og innsatsen på for eksempel returløp var ikke all verden.
Nå venter en Hopkamp kl 15.30 før finale kl 18.30. Der møter vi vinneren av Ulriken-Gimle Old Stars. De spiller om finaleplassen nå i ettermiddag.
Poeng: Kristian 14, Erlend 11, Fredrik 6, Anders 6, Erik 4, Espen 3 og x 4.
Arve
0 Comments

SPENNENDE OG DRAMATISK MOT ULRIKEN I JULECUPEN!

U18-guttene skulle spille bare én kamp lørdag, og det var for sikkerhets skyld siste kampen kl 21.30. Motstandere var Ulriken, et lag vi nettopp slo knepent i serien. Men de manglet sentrale spillere i seriekampen og vi ville få mer enn nok å stri med i dagens kamp, tenkte vi på forhånd. Og vi fikk rett.
Julecupen er uviss på forhånd med tanke på at en ikke vet hvem som spiller med hvem. Gjestespill er tillatt og slike ting avgjøres ofte i siste sekund. Slik også i dag. Vi hadde fått forespørsel fra en spiller fra en annen klubb om å få spille med oss og i utgangspunktet svarte vi ja. Men det så ut som om nesten alle våre spillere skulle være med så vi sendte kontra og sa vi var mange nok. Men i timene før kampen begynte meldingene å tikke inn: På fjellet, vekkreist i julebesøk, spysjuke, ….hadde vi lag? Vi var plutselig bare sikker på tre, og to fikk vi ikke tak i (men regnet med at de kom).
Da vi kom i hallen snakket vi med Mo (Frøya -91, går i ”klasse” med Anders). Han hadde ikke spilt og skulle heller ikke spille. Ja, han ville svært gjerne spille. Kristian (Gimle -91) var også på hugget og ville være med. Gimle hadde lag, men det var en ”gammel” kameratgjeng (91-laget), så han var ledig på markedet. De to ble booket, og så dukket Fredrik opp fra julebesøk, og Erik var i hallen (mobilen var bare ikke oppe og gikk). Når så Petter var sporty og stilte mer eller mindre direkte fra kino var vi mer enn fulltallig.
Ulriken var forsterket med trioen Yassin, Hans Jørgen og Stein fra Gimle, så dette ville bli hardt og jevnt. Og lagene fulgte hverandre hele veien. Kampene går over 2 x 10min effektiv tid. Etter halvspilt førsteperiode lå vi under med 5 (15-10), men vi hadde likevel en god følelse. Derfra og ut til pause satte vi 12 poeng mens de bare svarte med en tre’er. Dermed var det vi som ledet (22-18) til pause.
Etter hvilen fulgte lagene hverandre, med oss noen fattige poeng foran. Vel halvveis ledet vi med tre (35-32). Men fra å lede med tre lå vi plutselig under med tre etter at Yassin hadde avsluttet glimrende flere ganger. Mo satte to poeng for oss, vi lå under med ett, vant ballen tilbake, men sekundene tikket i vår disfavør. Vi går i et siste angrep som ender med ball fra siden og 1,4 sek igjen. Vi ville protestere fordi klokken ble stoppet svært så seint. Det skulle være ca 4 sek igjen (mente vi), men ok. De ok time out (så slapp vi). Avtalen vår var nå: sett screen for Kristian og Mo, se hvem som kommer seg løs, og være våken for at noen av de andre kan kutte. 1,4 sek er ikke lenge, det måtte skje noe kjapt. Alle så at vi ville spille opp Kristian eller Mo. All oppmerksomhet ble rettet mot de to. Erlend tok innspillet, så Anders helt aleine under kurven. Han trengte verken pakke eller skritte. Rett opp, to poeng, og kampen var over. Så atter en gang avslutter vi bra og avgjør en kamp i vår favør helt på tampen. Ikke sikkert dette resultatet får noen som helst betydning for de endelige plasseringene i årets Julecup, men moro er det uansett å vinne slike jevne og spennende kamper. Poeng i dag: Anders og Mo: 10 hver, Fredrik 8, Kristian 5, Espen 2 og 4 uten poengscorer. Ulriken: Baste 10, Yassin 9, Hans Jørgen 5, Stein 4 og Tord 3 (også her 4 poeng uten eiere).
I morgen møter vi Gimle Old Stars BK (med Tobias i spissen) kl 12.30. De imponerte i dag da de slo Hop i en fartsfylt kamp. Der stiller vi uten Mo (men med Katrine?), så det kan bli en tøff kamp. Skulle vi få på tryne der har vi en sjanse til til å komme til finalen. Da må vi slå Hop kl 15.30. Står vi med to seire og ett tap kan to andre lag også gjøre det og vi kan bli utslått på målforskjell. Så her gjelder det å skjerpe seg hele veien. En eventuell finale spilles 18.30.
Fin stemning i Landåshallen og mange blide basketjulefjes. Det har vært litt kritikk mot cupen, spesielt på grunn av mange kamper på liten bane. I år går alle kamper med spillere eldre enn U16 på stor bane. Det er positivt. Vi i Kirkevoll hadde imidlertid en liten nedtur da en av våre U15-jenter ble løpt overende i kampens hete. Med en nakkeskade fra før ble det ikke tatt noen sjanser, så ambulansen kom og hentet henne. Men det ser ut som det heldigvis ”bare” er muskulært. Vi hilser alle til deg og ønske god bedring. (Se eget oppslag HER).
Arve
0 Comments

ÅRSVERSTE HOLDT TIL SEIER OVER ULRIKEN

Ulriken innehar andreplassen på tabellen i gutter U18. De hadde 10 poeng på 7 kamper, mens vi hadde 6 poeng på 4 kamper før søndagens kamp der lagene møttes i Landåshallen kl.19.15. Til tross for deres bedre tabellplassering og gode resultater så langt i sesongen forventet vi seier mot dette laget som vi har hatt godt tak på de siste sesongene. Det skulle vise seg at det ikke skulle bli så lett som vi trodde på forhånd.

For det var vel det vi slet mest med, at vi trodde det skulle bli lett. Det kunne virke som om litt for mange av spillerne forventet at dette skulle gå av seg selv. Og når vi først kommer litt på ”hæla” er det vanskelig å justere seg inn igjen i løpet av kampen. Vi manglet Joachim (familiebesøk i Sverige) mens de manglet Baste (syk). Dette regnet vi skulle gi mest negative utslag for dem, pga at vi mener vår stall for jevnere enn deres. De har noen spillere som er klart bedre enn de andre i stallen og dermed blir det stor belastning på disse spillerne når de er avhengig av å toppe laget for å henge med. Men disse spillerne presterte bra i dag, og vi lot dem få lov.
I første periode tok vi ledelsen og beholdt den stort sett gjennom hele perioden. Mot slutten ledet vi med 6 poeng, men de satte de 8 siste og kunne gå til første pause med 19-17-ledelse.

Andre periode ble vår. Vi fikk mer struktur på spillet vårt og vant perioden så klart som 15-3. Å bare slippe inn 3 poeng baklengs er sterkt og nå trodde vi at vi hadde ristet Ulriken av oss. Men den gang ei. Ulriken , anført av Tord, kom tilbake og begge de to siste periodene vant de 16-13. Med få minutter igjen å spille i siste periode ledet vi 58-46. Men Ulriken satte de 8 siste poengene så sluttresultatet ble seier til oss med bare 4 poeng (58-54). Jeg sier ”bare” fordi det var i underkant av hva vi hadde forventet oss. Ulrikenguttene skal selvsagt også ha honnør for at vi ikke presterer bedre enn vi gjør i dag, men vi må nok ta mesteparten av ”skylden” selv. Veldig få yter opp mot sitt beste og det gjøres uvanlig mange personlige feil. Treffprosenten på skuddene er også svakere enn vanlig. Vi hadde for eksempel 14 straffer, men satte bare 3 av dem, noe som gir en treffprosent på drøye 21. Treffprosenten på resten av skuddene var heller ikke i nærheten av vanlig nivå. Når vi så i tillegg gjør mange personlige feil og dårlige valg er det ikke mye igjen å skryte av. Men vi har hatt en fin sesong så langt og må tåle å prestere dårlig innimellom. Når det attpåtil rekker til å vinne kampen bør vi være fornøyde og heller fokusere på å prestere bedre neste gang og ikke ”grave oss ned” etter en litt dårlig prestasjon. At mange av spillerne var misfornøyde med egen innsats tar vi som et godt tegn på at de har høye ambisjoner. De vil nok komme sterkere tilbake og bevise at de er bedre enn de fikk vist i dag (noe vi som kjenner dem vet at de er).
Den av våre som kom nærmest opp mot vanlig nivå var Fredrik. Etter å ha vært syk hele forrige uke var han i dag meget sterk under kurven og i tillegg til å bli toppscorer med 24 poeng tok han 11 returer (double-double). Anders var ikke i nærheten av vanlig nivå, men stoppet på 14 poeng. Alex var heller ikke venn med kurven (11 poeng), men som vanlig er han sterk på returer og stoppet i dag på 10. I tillegg hadde Espen 5 poeng , Erlend 2 og 2 poeng stod uten scorer.

Hos Ulriken var Tord den store spilleren i dag. Han ville nok utvilsomt blitt MVP. 32 poeng og en stadig trussel for oss med sin hurtighet og gode skudd. Det var heldig for oss at han ikke fikk broder Baste med på banen i dag. Da er nok sjansene store for at poengene hadde blitt igjen i Landåshallen. Louis er også sentral i laget deres. I dag stoppet han på 14 poeng. Resten av laget holder ikke samme kvalitet, men i dag var det likevel nesten nok til å slå oss. Må også ha lov til å stille noen spørsmålstegn ved deres lagleder i dag. Når det jubles og klappes når en av våre spillere måtte ut med fem feil (ikke alle riktig idømt engang) må man ha missforstått noe på veien. Og apropos de feilene og annen dømming: Det var ikke bare noen av spillerne som ikke presterte topp i dag. Heldigvis for kamputfallet gikk en del av feildømmingen ”begge veier” slik at det ikke fikk noe særlig innflytelse på resultatet, og på samme måte som med oss må det selvsagt også aksepteres at de i grått ikke alltid er på topp. Men det er dommere som vanligvis presterer bra og da forventer vi mer fra den kanten også. Men summa summarum har vi ikke så mye å klage over.

Nå er det juleferie med julecup neste helg. Serien starter opp igjen for vår del meg kamper 10. og 11.januar, for sikkerhets skyld mot Frøya begge dager. Ulriken må vente til helgen etter da de møter Askøy der ute.
Arve
0 Comments

U18-GUTTENE KJØRTE OVER HOP!

Søndag 14.desember var det endelig kamp igjen for U18-guttene. De hadde ikke møtt skikkelig motstand siden de vant det jevne oppgjøret mot Gimle 1 i Bjarghallen 1.november. Nå skulle de få bryne seg litt igjen i hjemmekamp mot Hop 2 i Sandslihallen. Før kampen lå de to lagene likt på tabellen med 4 poeng hver, men de hadde spilt 7 kamper og vi bare 3. Før sesongen fikk vi innmeldelse av deres beste spiller (Fredrik) mens de fikk over tvillingene Mats og Marius fra Gimle, så det var mange ”poenger” før kampen. Noen av spillerne deres var sikre på seier i dagene før kampen, mens noen av våre mente vi burde vinne med 50. Ingen fikk rett, men våre spillere var nærmest sannheten.

Fredrik ville naturlig nok bli en sentral spiller i dette oppgjøret. Uheldigvis for han og oss var han syk hele uken før kampen. Han stilte imidlertid opp selv om han ikke akkurat sprudlet av overskudd for denne kampen ville han være med på. Likeledes har Erlend slitt med sjukdom i mange uker. Han var likevel nærmere normaltilstand enn Fredrik og var klar til kamp. Dermed stilte vi med fullt mannskap, i motsetning til Hop som manglet Marius (måtte jobbe) og Sebastian (skadet). Så totalt sett var nok Hoplaget mer svekket enn vi var.
Vi startet kampen i stort tempo og Hopguttene hang ikke med i det hele tatt. 26-7 ledet vi like før omgangen var over, men Mats reduserte to ganger for Hop og omgangen endte 26-11 til oss.

I andre periode senket vi tempoet ubevisst og Hop fikk være med å leke ball. Det gav 13-13 i perioderesultat og stillingen var 39-24 til pause. Det mest dramatiske som skjedde før pausen var at Erlend fikk en høy albu i ansiktet og fikk ødelagt tre tenner. Han måtte forlate hallen og pent stille seg i kø, først for å komme forbi Lagunen og deretter inn i køen på legevakten en søndag ettermiddag. Basket kan være en tøff sport og dette regner vi med var et hendelig uhell, men man må tenke seg om når man snurrer rundt for å ” drive” og har en mann i ryggen. Albuer i ansiktshøyde har da stor sjanse for å treffe der de helst ikke skal treffe. Denne gangen fikk det uheldigvis store konsekvenser for vår Erlend.
I pausen ble det gjort noen taktiske endringer for å komme tilbake på sporet fra første periode og det fungerte meget bra. I tredje periode øket vi scoren fra første med to poeng til 28-11. Når vi så i siste periode slo til med 28-13 ble det til slutt en klar seier med 95-48.
Alt i alt en ok kamp der ingen av lagene spilte opp mot sitt beste. Vår gode fysikk gjorde seg mer og mer gjeldende utover i kampen og vi løp inn mange enkle poeng. At de i tillegg slet med mange feil og måtte stå med samme mannskapet lenge gjorde ikke saken bedre for dem. Vi har nok for øyeblikket en jevnere stall enn Hop, og når de mangler to av sine beste får de nok ikke vist hva de virkelig er gode for. Vi føler oss som et bedre lag enn dem for tiden, men sifrene i helgens kamp lyver nok litt om styrkeforholdet. Til sist må vi nevne at Erik Hølleland debuterte for Kirkevoll i denne kampen. Han har glidd fint inn i gjengen og vil bli en klar forsterkning for oss utover i sesongen.

Poengplukkere var: Anders 34, Aleksander 27, Joachim 16, Fredrik 10, Espen 4, Eirik 2 og Erik 2.
Nå har vi bare én kamp igjen med U18-guttene før juleferien. Det er neste søndag mot Ulriken kl 19.15 i Landåshallen. Til den kampen mangler vi Joachim (besøke familie i Sverige), men håper å ha Fredrik med igjen for fullt. I tillegg får vi inderlig håpe at Erlend er spilleklar igjen. Det kommer til å bli en jevn og spennende kamp og vi trenger så bra mannskap som mulig.
Hop må vente helt til 31.januar på sin neste kamp. Da møter de Askøy der ute.
Arve


0 Comments