U18-GUTTENE KJØRTE OVER FLAKTVEIT

Flaktveit er et nytt bekjentskap i denne aldersgruppen. De består av en kameratgjeng med ivrige gutter, men de har relativt liten erfaring med basket sammenliknet med dem som har spilt siden de var små. Det vises tydelig i kamp og laget deres er så langt det dårligste i serien. De startet med 53-34 tap for Askøy og har siden gått på stygge tap mot Tysvær og Hop (70-75 poeng i hver kamp). De burde derfor bli lett match for guttene våre lørdag 24.oktober i Sandslihallen.
Alexander var vekkreist, Anders kom fra sykesengen etter en liten uke i sengen, Og George, Petter og Espen kom rett fra dramatisk kamp i U16 mot Gimle 2 (referat kommer snart). Men ingen var i nærheten av å tenke på jevn kamp, og de fikk så rett, så rett.
Total dominans fra første sekund og 18 poeng til oss før de satte sine første. 35-5 etter de første ti minuttene forteller alt. Deretter ble det 25-2, 24-8 og 28-13. Det ga 112-28 i protokollen.

Joachim boltret seg under kurven som i ”gamle dager” og satte 27 poeng og toppet dermed listen. Deretter fulgte Fredrik (som tydelig har godt av treningene med Ulriken sine elitegutter) med 23, Espen 13, Anders 12, Eirik 11, Petter 10, Vidar og George 8. Èn 95-, tre -94- og fire 92-spillere på banen i dag forteller to ting: Vi har for få 92-spillere og vi har mange unge og lovende spillere i klubben.
Statistikk i slike kamper forteller ikke så mye, men en viss pekepinn gir den likevel.

Arve
0 Comments

KLAR SEIER OVER ASKØY!

Søndag 19.oktober møtte Anders (bildet) og de andre guttene på U18-laget vårt Askøy i Slåtthaughallen kl.13.30. Begge lag pluss dommer kom til oppsatt tid 13.00, men pga ”åpen hall” kunne ikke kampen begynne før 13.30. Kretsen hadde fått beskjed flere ganger, men glemt (?) å rette det på hjemmesidene med beskjed til lag + dommer. Askøyguttene har bare spilt èn kamp hittil i serien. Da slo de Flaktveit 53-34 (19/9). Vi har også bare èn kamp så langt: Storseier over Loddefjord (104-20). Med dette som vurderingsgrunnlag + erfaring fra tidligere år, regnet vi med en ”grei” kamp som burde ende med klar seier til oss. Fredrik var opptatt med BLNO-kamp for Ulriken (mot Ammerud litt seinere på dagen) og Alexander var på Voss, så vi forsterket laget med George (-95). Så hadde vi i hvert fall èn innbytter.
Helt fra start viste guttene seg som det klart beste laget, men Askøyguttene var villige til å  fighte om hver ball så vi måtte jobbe for poengene. Det gjorde vi, og poengene ”rente” jevnt og trutt inn. 20-6 etter første periode var sterk åpning. Og de hadde egentlig bare scoret 4 poeng. De to siste fikk de etter goal-tending fra Anders.
I andre periode satte vi også  20 poeng, men de doblet sitt score til 12, så vi gikk til pause med 40-18.
Etter pausen hevet vi oss enda et hakk, og Askøyguttene måtte virkelig slite for å komme til avslutninger. Tredje periode vant vi så klart som 31-6 og i siste stengte vi helt igjen bakover og vant 25-0! Det ga sluttresultat 96-24. En jevnt bra kamp fra vår side, men ikke topp. Vi må nok heve oss ytterligere for å få med oss poeng når vi møter topplagene. Men med tanke på at vi har både Fredrik og Alex i bakhånd ser på positivt på de kommende kampene. Vidar har glidd fint inn i miljøet og spiller godt. I dag viser også George at han til tross for sin unge alder kan brukes på dette nivået.
Anders endte opp på hele 30 poeng i dag (2 dunker), Joachim (bilde nr. 2) er også i godt, ”gammelt” slag og satte 21 poeng. Det samme gjorde Espen. Vidar hadde 12, George 8 og Eirik 4.
Hos Askøy fordelte poengene seg slik: S.Windom 8, E.Volnes og A.Jordheim 4, J.Bajenting, K.Yddal, J.Windom og S.A.Berge alle 2 hver.
Neste lørdag møter Askøy Gimle 2 (sammensatt av de to 94-lagene) i Gimlehallen lørdag mens vi møter Flaktveit i Sandslihallen samme dag.
Flere bilder fra kampen finner du her.
Arve
0 Comments

FREDRIK DEBUTERTE I BLNO!

Vår U18-spiller, Fredrik Andersen, har i helgen skrevet et stykke historie. Som første herrespiller fra vår klubb har han debutert på øverste nivå i norsk basket. Fredag 2.oktober spilte han 24:31-minutter da Ulriken fikk hard medfart av Harstad under åpningshelgen for årets BLNO-serie. Hele 110-57 tapte Landåslaget for en av årets favoritter til å vinne seriegullet. Fredrik har siden i sommer trent med Blno-laget til Ulriken og fikk en raskere debut enn vi (og han?) hadde regnet med. Han er en solid og ambisiøs spiller som har trent veldig bra de siste månedene og hatt en flott utvikling, og fredag fikk han altså en velfortjent men tøff debut. Og selv om Ulriken har få spillere å velge mellom i årets sesong så er spilletiden Fredrik fikk et godt tegn på at han har gjort sakene sine til trener Bangstads tilfredshet.
Lørdag var det ny kamp i Blno’s åpningshelg. Her møtte Fredrik og Ulriken en av de andre lagene som er spådd på nederste del av tabellen i år. Og oppgjøret mot Ammerud ble jevnt og spennende. Tilslutt tapte bergenslaget med knappest mulig margin (65-64). Fredrik fikk igjen tillit og var på banen 13:17-minutter.
Under helgens siste Ulrikenkamp kom ikke Fredrik på banen. Ulriken tapte her 106-60 mot Bærum.
Nå er debuten gjennomført, og neste mål for Fredrik blir nok å sette poeng på dette nivå. Den muligheten byr seg muligens allerede neste helg når Ulrikenguttene drar til tøft møte med Tromsø på bortebane. Der kan det imidlertid bli vanskelig for Fredrik å få så mye spilletid. Da er nok sjansene større helgen etter (18.oktober). Da møter de på nytt Ammerud, men denne gangen hjemme i Haukelandshallen kl 17.00. Fire timer før dette spiller vi U18-kamp mot Askøy, men da blir vi nok bedt om å spare Fredrik.
Vi gratulerer og ønsker lykke til med resten av sesongen, både i BLNO med Ulriken og i U18 med våre Kirkevollgutter.
Arve
0 Comments