ENKELT MOT GIMLE 2

Anders (bildet) og de andre 92-guttene har ikke spilt kamp siden de slo Tysvær 24.januar så klart som 97-53. Gimle 2 var i Tysvær sist helg og tapte mot de samme guttene 100-74. Vi regnet derfor med klar seier da vi lørdag 20.februar skulle møte Gimle 2 i Gimlehallen. Gimle 2 (92) er satt sammen av begge Gimles 94-lag og i vårt første møte med dem i år (14.november i Bjarghallen) vant vi 122-29. Vi forventet derfor en relativt enkel kamp da vi nå møtte dem igjen lørdag 20.februar i Gimlehallen. Og spenningen steg ikke akkurat da vi fikk høre at de bare stilte med spillere fra Gimle 1-gjengen fordi Gimle 2 skulle spille seriekamp mot Os i 94-serien litt seinere på ettermiddagen. Nick var riktignok med i første periode før han måtte stikke til neste kamp. Vi stilte med tilnærmet fullt mannskap. Minusene var på Joachim, han stilte av en eller annen grunn på Askøy og ville spille kampen der og Vidar stod over grunnet kamp for Os -94 seinere på dagen. George (95) hadde nok også fått spilletid her, men han er skadet og må nok stå over en stund til.
32-4. Det var stillingen etter første periode. To straffer og ett spillemål baklengs er bra jobbet i forsvar de første ti minuttene og forteller det meste om styrkeforholdet mellom de to lagene. Og selv om det er mange gode 94-spillere i denne Gimle-gjengen skal de ikke klare å hevde seg mot det nest beste 92-laget (i hvert fall ikke når de i tillegg var kraftig redusert, som nevnt over).
Andre periode ble omtrent som første, og Kristoffer var den eneste av Gimleguttene som klarte å utfordre Kirkevollforsvaret med hell. Han satte alle Gimles seks poeng i denne perioden, alle i de fire siste minuttene. Vår 94-spiller, Espen, var spillesugen og satte 12 poeng i denne perioden og var allerede oppe i 23 halvveis. Og til pause stod det 59-13 til oss.
Etter hvilen ville ”alle” være med offensivt. Vi satte igjen over 30, men slappet litt mer av bakover og Gimle hadde sin beste periode med 14 poeng. I denne perioden var det Fredrik som var vår store spiller, på mange måter. Fra det 2. til det 6. minutt satte han 12 poeng uten at en annen Kirkevollspiller scoret noen. Bare Kristian fikk slippe til i tillegg til Fredrik i denne delen av perioden da han satte to poeng for Gimle. Fredrik hadde i tillegg en tre’er mot slutten av perioden slik at hans beholdning på disse ti minuttene ble 15!
Siste periode ble også  vår med klare sifre (27-8). Dermed endte det med 117-32, nesten identisk med seieren i Bjarghallen før jul. Vi hadde nok ikke klart slike sifre hvis de hadde hatt fullt lag, men dette er ikke matematikk og det blir vanskelig å prestere maksimalt når forskjellen er så stor. Så vi er fornøyde med dere, gutter.
Poenglisten i dag så  slik ut: Espen 30, Fredrik 29, Anders 23, Alex 14, Eirik 9, Petter 5. For Gimle så det slik ut: Kristoffer 14, Simon 8, Phillip 5, Lasse 3 og Kristian 2. 
Nå nærmer vi oss vinterferie (uke 9) og dermed blir det ikke kamper på en stund. Vi har ikke kamp igjen før seriefinalen mot Gimle søndag 14.mars klokken 20.30 i Sandslihallen. I tillegg har vi igjen en utsatt kamp mot Frøya. Gimleguttene har bare én kamp igjen, nemlig mot sine egne lagkammerater i Gimle 1 og der forventes det ikke at de tar poeng.
Du finner flere bilder HER.
Arve 
0 Comments

NM-KVALIFISERING

Helgen 29.-31.januar var det kvalifisering til vårens NM for U18. Alle kampene gikk i Frøyahallen og på guttesiden var det Gimle, Frøya, Ulriken, Hop og Kirkevoll som skulle kjempe om fire plasser til sluttspillet. Ut i fra tabellen i serien regnet vi det som sikkert at vi skulle være ett av lagene som gikk videre. Spørsmålet var bare hvor høyt på tabellen vi kunne komme, noe som får innvirkning på hvem vi møter i sluttspillet. De fire andre lagene startet fredag med Ulriken-Hop 60-65 og Frøya-Gimle 48-86. 

Frøya-Kirkevoll, lørdag kl 10.00
Vi har slått de i serien (+21 poeng) og regnet seier som mest sannsynlig. I serien fulgte de oss i tre perioder. I dag rykket vi fra start. Først i det 8. minutt fikk de sitt fjerde poeng og vi vant første periode så klart som 32-10. Deretter vant Frøya andre med 21-17, før vi vant de to siste 21-13 og 28-6. Mer eller mindre overkjørsel. Anders og Espen klart på topp med 29 og 23 poeng. Espen traff på 6 av 7 treere og det meste gikk på skinner. Joachim 13, Alex 12, Fredrik 10, Vidar 4, Eirik og George 2.
Seier 98-50. Lenge siden vi har slått Frøya så klart. Gimle vant ”bare” med 38 i går  

Kirkevoll-Ulriken, lørdag kl 16.00
Etter vår kamp i formiddag dro vi til Fanahammeren og hadde en bedre lunsj. Mens vi spiste kjørte Gimle over Hop i Frøyahallen. 114-32 tydet på at Gimle er vel så overlegen som tidligere i sesongen. Så var det vår tur og med seier regnet vi oss som klare for sluttspill. Ulriken hadde tapt for Hop fredag med 60-65 (tapte med 6 i serien) og trengte en seier. Vi var ikke interessert i å gi dem det.
En ny bra start ga oss 18-14-ledelse etter første periode. Men det var andre periode som knuste Ulriken. Vi startet med et 19-0-run og ledet ”plutselig” 37-14. I dette run’et hadde Anders de første 9, pluss de to siste i første periode. Dette ga ham 11 på rad! Sjelden kost. Da var løpet kjørt for lengst. Pauseresultat 40-19 ble plusset på med 26-18 og 20-22. Det ga sluttsifrene 86-59.
Anders 30, Eirik 14 med imponerende skyting og fire 3’ere (på like mange forsøk?), Joachim og Alex 12, Espen 10, Fredrik 8. Vi var så klart på vei mot et godt resultat og en god seeding. 

Kirkevoll-Hop, søndag kl 12.00
Gimle hadde startet dagen med å slå Ulriken 84-52 og befestet sin posisjon som det beste laget. Hop ville trygge sin plass i videre spill med seier. Men det skulle ikke bli lett for dem.
Vi kom, som vanlig denne helgen, veldig godt i gang. 22-7 etter første periode var sterkt. Og andre periode ble enda bedre. 25-4 er klasseforskjell. 28-10 og 24-6 etter pausen forteller om solid forsvarsjobbing og bra uttelling fremover. Anders var ”ivrigst” igjen med 32, Alex 21, Joachim 18, Eirik 11 (igjen høy treffprosent med tre 3’ere), Espen 8, Vidar 5, Fredrik 3 og George 1. Så dro vi til Fanahammeren igjen for å fylle lagrene før siste kamp. 

Kirkevoll-Gimle, søndag kl 16.00
Mens vi var og spiste hadde Frøya slått Ulriken knepent, og dermed var det klart at det er Ulriken som ikke får være med til sluttspillet i Oslo like over påske. Vi skulle så måle krefter med Gimle i en slags finale (begge stod med tre seire).
Vår gode ”vane” denne helgen med å komme godt i gang, fulgte oss ikke lenger. Vi ble fort liggende litt etter og etter de første 10 minuttene stod det 25-16 til Gimle. Og trenden fortsatte i andre periode. De er dyktige og jobbet godt, vi måtte ta litt pressete skudd, det ble ringen og ut litt for ofte, og de straffet oss hardt med fast breaks og god skyting. Vi merket nok og at liten spillerstall og mange kamper tømmer krefter av nøkkelspillerne. Men tatt i betraktning dette så er vi rimelig fornøyd. Siste periode vant vi sågar 31-16, men da var det hele avgjort for lengst. Gimle er suverent best og da er 12 i minus (87-75) absolutt akseptabelt. Men helt fornøyde kan vi vel ikke være med tap. Vi går alltid for seier.
Anders hadde imponerende 29 mot turneringens sterkeste forsvar, Alex og Espen 12, Joachim 11, Fredrik 9 og Eirik 2.
Gimle viste at de så  absolutt har planer for dette NM. Personlig kjenner jeg ikke nivået i Oslo, men har vanskelig for å se for meg andre klubber med slik bredde i toppen. Kjekkest i dag: Stein tilbake i godt ”gammelt” slag etter lang periode med skade.
Nå får vi tenke serie noen måneder før vi følger opp denne helgens hendelser når vi møter Østlandsklubbene til sluttspill seinere i vår.
Arve
0 Comments