SESONG-BESTE I HANSA CUP!!

Etter en god sesong med kun to tap, mot seriens eminente ener Gimle, skulle det bli spennende å se hvordan guttene skulle klare seg i turnerings spill. Det er en helt annen ting å spille mange kamper på kort tid, pluss det å spille sluttspill kamper, enn å konkurrere en kamp av gangen utover en hel sesong. Og dette var guttene klar over, etter at de røk ut mot Hop i fjorårets Hansa Cup.

Kirkevoll – Frøya, fredag kl.1800 Haukelandshallen bane2.

Frøya må nok sies å være det laget som gav gutten mest konkurranse om sølvmedaljen i årets seriespill, med et lag som består av kretslags trener og flere kretslags spillere. Vi slo de to ganger med marginale sifre i serien, og åpnings kampen i årets Hansa Cup skulle bli av samme kaliber. Etter at guttene hadde tatt en 10 poengs ledelse i 3.periode, endte kampen med en knapp 35-32 seier til guttene våre.
Kampens store spiller var Alex med dominerende retur tagning og hele 20 poeng, som resulterte i en ny sjanse til å prøvespille for kretslaget. Samme gjaldt Eirik med sitt gode forsvars spill.

Kirkevoll – Haugesund, lørdag kl.0930 Fyllingsdalen Idrettshall.

Noe av det spennende med Hansa Cup hvert år, er sjansen til å spille mot lag fra andre kretser, og som regel kommer kun de bedre lagene til Bergen. Haugesund sto for tur som gruppens andre lag, et lag vi ikke hadde noe kjennskap til. Vi bestemte oss for å prioritere forsvars spill, for å se hva de hadde å by på av offensive spillere og systemer. Og det skulle vise seg å være en enkel match for guttene våre. Med ’stops’ på ’stops’ i forsvaret vårt, skapte vi mange gode kontringer gjennom kampen, og vant komfortabelt 41-15.
Joachim og Eirik dominerte forsvarspillet, mens Roy styrte meste av kampen fra point, og Anders stod for mesteparten av scoringene. Med gruppe seier, var det allerede duket for semifinale spill på søndagen.

Semi finale, Kirkevoll – Asker, søndag kl.1200 Fyllingsdalen Idrettshall.

Vi skulle møte nok et nytt lag i turneringen, denne gangen Asker i semifinalen. Asker laget skulle vise seg å bestå av flere meget gode spillere, og de hadde vist bra form i turneringen. Prioriteringen var klar, forsvar forsvar forsvar! Eirk skulle ta seg av pointguarden deres, som hadde vist seg å styre Asker sitt spill bra i deres tidligere kamper, mens Joachim skulle ta seg av deres kanskje beste spiller på 1,90. Anders og Roy skulle spille som jokere i hjelpeforsvaret. Dette var en plan som skulle vise seg til å fungere bra i de to første periodene, de Asker knapt kom til en avsluttning, og Kirkevoll tok en liten ledelse til halvtid. Dette var kanskje kampen med årets dårligste uttelling i angrep, men det viste bare at med solid forsvars spill kan man vinne kamper tiltross for dårlig angreps spill. Vi styrte kampen fra start til slutt, og kampen virket aldri til å være i fare. Det hele endte med en 22-16 seier, og finalespille i årets Hansa Cup.

Finale, Kirkevoll – Gimle, søndag kl.1530 Haukelandshallen bane3.

Guttene var allerede fornøyd med sesongen, sølv i serien og garantert sølv i Hansa Cup, og likte posisjonen som underdogs i finalen mot ”overlegne” Gimle. Ingen hadde vært i nærheten av seier mot Gimle i år, et lag som må sies å bestå av en samling av Bergens bedre spillere. Men som trener må man finne motstanderens styrke og legge opp mot den, samtidig finne deres svakhet og utnytte det til vår fordel. Gimle har mange talenter, det vil si mange styrker. Men det er også deres svakhet, da overlegenhet og egoisme preger mange av deres spillere.

Kampen startet vanskelig, og Gimle tok en fortjent10-2 ledelse. Vi måtte dermed justere og rette fokus på de tingene vi hadde jobbet med hele sesongen og snakket om før kampen.
Hovedfokus ble å eliminere deres beste inside spiller gjennom hele kampen, og aldri tidligere har vi brukt så mye fokus på Joachim. Halve finalen ville avhenge av at han skulle holde hodet kaldt gjennom hele kampen, og holde Steinar under sjakk. Med Anders som hjelp klarte vi akkurat det i største deler av kampen.
Andre prioritet ble å eliminere deres mange guarder, ved å utnytte og skape ”tunnelsyndrom”. Med Eirik i ledelsen i forsvar, holdt han både Bouna og Adrian under par, og Roy steppet opp og viste at han virkelig kan spille på begge ender av banen. Dette skapte plutselig en god del ’stops’ i forsvar, som resulterte i kontrings scoringer fra Roy, Alex og Joachim Plutselig var ledelsen redusert til 3 ved halvtid og 1 etter 3 perioder, mye takket være Anders sitt domminerende angreps spill som Gimle ikke hadde noen svar på. Og han tok over hele kampen i 2.halvdel og vi ledet 18-17 og 20-19. Så tok Gimle en 23-20 ledelse, gjennom godt spill fra Erlend, med få minutter igjen. Forsvaret stengte så helt igjen, og Anders fortsatt dominans i angrep med to scoringer som tok oss opp 24-23, før Bouna satte en lay-up med 30 sekunder å spille.
Ballen går til Anders, Joachim screener, og Anders blir feilet i skuddforsøket. 2 skudd.... 10 sekunder igjen å spille.... Presset bir enormt, og bom på begge straffene, de tar retur, og vi klarer desverre ikke å stjele ballen tilbake. Gimle vinner 25-24.

Dette er kanskje den beste kampen jeg har vitnet til som trener på så lenge jeg kan huske, både innstillingen til guttene gjennom hele kampen og den taktiske organiseringen de spiller med gjennom hele kampen i forsvar. Hadde vi holdt hodet litt kaldere i overgangs situasjoene der vi får en ’stop’ i forsvar til vi skal kontre i angrep, her mistet vi ballen 4-5 ganger i løpet av 2.omgang. Men uansett, alt i alt, sesongens beste prestasjon. Og alt i alt, den beste enkeltmanns prestasjonen kanskje hittil for dette laget fra Anders, som holdt oss inne i kampen helt til siste sekund. Det resulterte i at han mottok All-Star plassen sammen med Joachim og ble utnevnt til turneringens beste spiller.....HELT FORTJENT!
0 Comments