GIMLE BEST I U18

Gimle har i mange år vært det ledende laget i gutter -92. For oss i Kirkevoll har dette også vært en bra årgang. Vi har slått dem i cupkamper, men i serien har de alltid vært et hakk eller to bedre enn oss. Lørdag 21.november fikk vi en ny sjanse i Gimlehallen til å vise om vi hadde nærmet oss ytterligere og kanskje til og med kunne slå dem.
Gimlehallen har vært et kjærkomment treningssted for mange av våre spillere i ferier og ledige helger. Vi gledet oss derfor stort til å møte Gimle der lørdag klokken 13.00. Det er gøy og spille og kanskje spesielt å vinne basketkamper, noe vi har god erfaring med så langt i sesongen. Men når alt kommer til alt er det de tøffe og jevne kampene som virkelig trigger oss. Det er da vi får testet ut våre evner og kapasitet og det er jo dette ”litt høyere nivået” vi er ute etter. Mot Gimle må vi alle prestere topp for å ha noen som helst mulighet til å vinne. De er det beste laget og ”må” vinne, mens vi burde kunne senke skuldrene og være offensiv. Men når vi blir satt under mer press enn vi er vant til er det lett å miste hodet og gjøre det de vil ha oss til å gjøre. Men skal vi utvikle oss videre og ta nye steg er det akkurat dette vi må trene oss på.
Kampen begynte nervøst og litt famlende for begge lag, noe som forteller oss at de ar klar over at dette kan de tape på en dårlig dag. Lagene fulgte hverandre poengmessig uten helt å få til det man kunne forvente ut fra tidligere spill. Vi byttet på å lede, men Gimle satte de fire siste poengene og det stod 16-14 etter første periode.

Andre periode fortsatte på samme måte. Vi fulgte hverandre og nå var det vi som ledet med to til pause. Nervøsiteten hadde lagt seg litt hos de fleste og det ble satt 50 poeng totalt i perioden (mot 30 i første). Det virket som om Gimlespillerne var mer sultne enn oss og villige til å satse mer for å få tak i ballen. Alt for mange returer og ”løse baller” havnet hos de hvitkledde Gimleguttene. Til og med under helbanepress (som vi ønsker oss fra Gimle fordi vi har taklet det så bra tidligere og hadde forberedt oss på det) lot vi oss stresse unødvendig til å gjøre enkle feil. Likevel gjennomførte vi mye av det vi hadde avtalt på en eminent måte, og til pause var det vi som ledet med to poeng (41-39).

Tredje periode ødela for oss, spesielt en 2-3 store sjanser som vi bommet på og som ga dem fast breaks og to poeng. Slikt kan vi ikke tillate oss på dette nivået. De vant denne med ni (20-11) og det stod 59-52 til dem før siste periode.
Syv poeng er ikke mye i basket, men mot et jevnt besatt Gimlelag er det vanskelig å hente. Men vi vet det er mulig og gikk for det. Men i dag ville ikke Gimle slippe oss nærmere innpå. De øket til tolv poengs ledelse midtveis, og selv om vi nærmet oss ørlite mot slutten var seieren deres aldri truet. Ti poengs tap (87-77) mot Gimle er ”hederlig”, men vi går for seier i alle seriekamper vi spiller og er selvsagt ikke fornøyde med resultatet. Men ser vi litt bak resultatet er ikke prestasjonen noe å skjemmes over. Gimle kan for eksempel tillate seg å bytte hele laget på banen med fem fra benken, uten at nivået synker nevneverdig. Vi har fem 92-spillere totalt og sper på med to 94-gutter, og blir tilsvarende mer sårbare av den grunn, både når det gjelder fysisk belastning i løpet av en kamp og ikke minst fouls/”fare” for fouls. Gimleguttene har også andre/eldre lag å trene/spille kamper med som gir dem tøff matching vi ikke får. I tillegg vil selvsagt treninger med flere gode spillere gi positiv utvikling. Så vi er fornøyde med at vi i det minste stresser dem litt og satser på at vi ved neste korsvei kan gi dem enda mer fight om de to kamppoengene.

Aleksander hadde en, til han å være, meget dårlig dag på jobben når det gjelder skudd. Når han likevel blir toppscorer for oss med 23 poeng sier det litt om kapasiteten. Anders begynte bra (18 poeng før pause), men ble litt mer passiv i siste halvdel og klarte ikke helt å følge opp (bare fire poeng etter pause og 22 totalt). Ellers hadde Espen 13, Joachim 7, Fredrik 6, Eirik 3 og 2 poeng står uten skytter. Hos Gimle ”ser det ut som” det var Steinar (23) og Bouna (20) som puttet mest. Jeg sier ”ser ut som” fordi det ikke er lett å se av kopien vi fikk av kampskjemaet. Stakkers jenter i sekretariatet forresten. De fikk ”kjeft” fra alle kanter. Kanskje noen heller burde overtatt i en såpass viktig og mulig jevnspilt kamp. Alltid greit å kunne stole på at kampskjemaet vi får etterpå passer til kampen vi har spilt. Nå gjør det nok det denne gangen, men det ble en del unødvendige ”diskusjoner” under veis.
Og så dette med drakter igjen. Ser ikke ut som om så mange bryr seg. Og Gimle er en av de verste synderne. I går var det to (eller 3?) av 12 som hadde drakt. Virker som det kommer overraskende hver gang både på lagledere, trenere og spillere at de skal ha drakter. I Gimle må noen bare finne nøkkelen til materialrommet. Der sies det å ligge ”haugevis”. Kanskje dommerne bør begynne å rapportere (som de i følge instruksen skal) når lag stiller ureglementert antrukket? Og da snakker vi ikke om en uheldig spiller som tilfeldigvis ikke fant shortsen da han skulle gå.
Konklusjon: Gimle var og er best i U18. Det gjør at vi som kommer bak har noe å strekke oss etter. Så får vi håpe for vår og deres del at vi fortsatt kan by dem litt motstand. Ellers blir jo serien betraktelig kjedeligere.

NB: Vår Joachim var uheldig mot slutten av kampen og fikk seg en kraftig trøkk i nakke/bakhode. Det gjorde tydeligvis forferdelig vondt. En undersøkelse på Legevakten viste heldigvis at det (mest sannsynlig) ikke er alvorlig. Han må imidlertid belage seg på 1-2 uker med støttekrave før han kan prøve å spille igjen. Det betyr at vi neste lørdag må klare oss uten han når vi drar til Åstveit for å spille mot Flaktveit klokken 15.30. Det kan gi oss en liten utfordring da de beste 94-spillerne er opptatt med regionssamling (kamper og treninger) og Fredrik skal spille blno. Da står vi igjen med tre spillere. Men så lenge våre U16- og U18-lag er antilag, regner jeg med at denne kampen blir flyttet.
Gimleguttene må vente to uker på neste U18-kamp. Da møter de sine ”egne” 94-gutter (Gimle 2) lørdag 5.desember. Disse Gimleguttene har imponert så langt og ligger på tredjeplass i serien bak Gimle 1 og oss. Men Frøya vil nok mest sannsynlig passere dem ganske snart på tabellen. De ligger to poeng bak men med to kamper mindre spilt.
Arve

0 Comments

STORSEIER MOT GIMLE 2!

Lørdag 14.november møtte Alexander (bildet) og de andre U18-guttene våre Gimle 2 i Bjarghallen klokken 09.00. Det var med nød og neppe vi fikk spilt kampen, for håndballkretsen hadde satt opp miniturnering i hallen fra 09.30, dette til tross for at Torkild på basketkretsen bekrefter at på fordelingsmøte mellom disse to ”kretsene” hadde basketen fått tildelt denne lørdagen fra 09.00 til 14.00.
Gimle 2 er et sammensatt lag av Gimles to U16-lag. De deltar i U18-serien for at de beste spillerne skal få tøff matching, og det fikk de mot oss.
De startet sesongen med to tap (mot Ulriken og Frøya), men har deretter slått både Loddefjord, Tysvær og Askøy. Deres siste kamp skulle vært mot Flaktveit, men resultatet ligger ikke på nettet så den kampen er sikkert ikke spilt.

Vi har bare seire så langt i serien, seinest sist helg med 79-52 over Hop. Fredrik var opptatt med BLNO-kamp, men ellers var resten av våre klare til kamp. Det vil si fire 92-gutter og tre 94.
Selv om Gimleguttene fikk første ballen i kurven var det ingen tvil om hvem som kom til å dominere denne kampen. 29-8 etter første periode var klar tale. Og hadde vi vært overlegen i første ble det enda større forskjell da Anders (bildet) og de andre satt ytterligere press i andre. 37-9 til oss, og de scoret ikke før ca halvspilt periode. Til pause stod det 66-17, en pause som ble gjort så kort som mulig da det stod ”haugevis” med håndballminier som ville på banen så fort som mulig.

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor: De slet med vår fysikk og hurtige spill og vi fortsatte å sette poeng. 33-8 og 23-4 i de to siste periodene ga sluttsifrene 122-29. Dette er det største tapet Gimle 2 har hatt, men så har de heller ikke møtt sine ”egne” 92-gutter (Gimle 1). Selv om det alltid er noe å rette på
må vi si oss brukbart fornøyd med dagens kamp. Vi får til mye av det vi trener på og klarer til tider å holde den intensiteten vi streber etter. Vi må selvsagt ta med at i mange av duellene møter vi spillere med to år mindre ”fysikk”, men likevel…. Spesielt likte jeg godt det Petter (bildet) presterte i dag. God innsats, frekt og offensivt spill når han fikk sjansen, og hele 12 poeng. Mye trening i det siste har tydeligvis gjort godt og han plukker nå poeng i situasjoner som ikke ga uttelling før. Flott, Petter! Dagens poengliste ser slik ut: Anders 34, Alex 26, Espen 21, Joachim 15, Petter 12, Eirik 10 og Vidar 5.
Hos Gimle så listen slik ut: Kristoffer 9, Lasse 6, Nick 4, Kristian, Tarald, Jan Petter og Eivind 2 hver. I tillegg var det to poeng på skjemaet som ikke hadde ”eier”.
Neste kamp for disse lagene er lørdag om en uke. Klokken 13.00 spiller da Gimleguttene mot Askøy i Askøyhallen samtidig som vi spiller mot Gimle 1 i Gimlehallen.
Flere bilder fra kampen finner du HER.
Arve
0 Comments

SEIER OVER HOP

Søndag 8.november spilte U18-guttene mot Hop i Haukelandshallen kl 13.30. Hoplaget består stort sett av 93-spillere og vi har pleid å ha grei kontroll på dem de siste årene. Alle våre tre guttetrenere var syke eller opptatt med dømming og Arve var vekkreist, så denne gangen måtte guttene klare seg helt på egenhånd. Hoplagets forrige kamp var i går (lørdag) her i by’n mot Tysvær. Der vant de 80-64. Vi spilte vår siste kamp mot nettopp Tysvær forrige lørdag i Tysvær, der vi vant så overbevisende som 140-77. Vi trodde derfor at dette skulle gå vår vei.
Joachim var tilbake på parketten etter to ukers sykdom, og det var bra, for Fredrik var opptatt med blno-kamp mot Frøya og vi er svært få spillere til dette laget.
Vi kom litt tregt i gang og selv om guttene følte de hadde kontroll vistes dette ikke på poengtavlen. Ledelse 21-17 etter første periode var verken overbevisende eller betryggende. Men 2. og 3.periode (23-6 og 22-6 til oss) feide all tvil til side. Da gjorde det ikke så mye at vi måtte spille de 7 siste minuttene av siste periode med bare 4 mann etter at både Eirik og Joachim var blitt feilet ut. 79-52 rekker plenty til to nye poeng og vi er sammen med Gimle nå de eneste ubeseirede så langt.
Anders hadde 31, Aleksander 24, Espen 15 (tre 3’ere), Joachim 7 og Eirik 2.
Kampskjemaet er ikke veldig lett å lese hva angår Hopnavn, men det kan se ut som om deres toppscorer heter Skjesvold (spiller nr 15). Han hadde i hvert fall 17 poeng. Andersen (nr 9) hadde 14, Nesøy (nr 14) 8, Johnsen (nr 7) 5 og i tillegg var det 8 poeng som ikke var plasser på spillernummer. En av grunnene til det kan være at flere av Hopspillerne ikke hadde drakter. Jeg synes mange lag er for dårlige på dette. Reglene er klare, men jeg tror ikke dommerne og kretsen følger opp dette. Her må vi skjerpe oss alle!
Neste kamp for oss blir neste lørdag (14/11). Da møter vi Gimle 2 i sesongens første kamp i Bjarghallen (kl 09.00). Hop må vente ytterligere en uke til 21.november da de skal møte Ulriken i Fyllingsdalshallen.
Arve
0 Comments

OUTSTANDING, ESPEN!

Lørdag 31.oktober skulle Kirkevoll for første gang med et lag til Tysvær. U18-guttene møtte hjemmelaget kl 14.00 i idrettshallen på Tysværtunet. Et flott ”tun” med glimrende fasiliteter for det meste. Noen av guttene kvidde seg litt for den ”lange” reisen, men ferge Halhjem – Sandvikvåg og en drøy time på andre siden er langt fra noe å kvi seg for. Snarere tvert i mot. Vi koste oss fra vi dro til vi var tilbake. Selvsagt var det gode resultatet vi oppnådde med på å gjøre turen/dagen spesielt hyggelig for oss.
Tysværguttene hadde spilt tre kamper så langt i årets sesong. De åpnet med ”byhelg” 19.-20.september. Da spilte de mot Loddefjord lørdag (33-78) og Flaktveit (42-107) og Ulriken (81-44) søndag. Ut fra de resultatene disse lagene har oppnådd mot de andre ”bylagene” forventet vi seier, men regnet ikke med å komme veldig lett til det. Fredrik og Joachim var ute pga sykdom, og i løpet av lørdag kveld ble også coach Joakim dårlig å måtte kaste inn håndkle. Dermed stuet vi oss sammen i C8’en og dro lørdag kl 10.00. Ferge 10.45 gjorde at vi var fremme i god tid før klokken ett, så for andre som skal ta samme turen: Regn to timer fra fergen går fra Halhjem til dere er fremme.
Vårt ungdommelige lag (3x 17, 2x 15 og 1x 14år) åpnet forrykende. Høyt tempo og gode skudd gjorde at poengene rant inn. Vi ga oss ikke før kampskjemaet var utfylt helt til bunns for første periode. 41-17 og antagelig den ”mestscorende” periode vi har spilt (?). Men vi ble avblåst for en del ”uventede” feil, var bare 6 spillere og måtte passe oss.
I andre periode var det dette som skulle ha fokus: La de heller gå enn å prøve på noe som lett kan gi feil. Men vi klarte det ikke helt. Eirik og Alex lå dårligst an på fouls-listen og byttet på å sitte. Og selv om vi fortsatt dominerte hang Tysværguttene langt bedre med i andre periode (19-31). 31 poeng offensivt er bra, men de fikk en del enkle på grunn av for dårlig skjerping defensivt.
Etter hvilen var kampbildet det samme. De gangene vi kjørte fart kom vi til gode avslutninger, men mot etablert angrep slet vi mer. Men bevares: Det ble vist god basket og poengene rant inn vår vei tettere enn vi er vant med. Vi vant klart også de to siste periodene (22-33 og 19-35) og sluttresultatet ble så stort som 140-77 til oss. Tror nesten det er klubbrekord for oss i scorede poeng på en kamp, og det uten å kjøre helbanepress ett eneste sekund. Guttene kjørte hurtig basket og spilte hverandre opp gang på gang. Her skulle Nils Arne Eggen vært og sett på fin samhandling. Men selv om laget spilte godt sammen må vi ha lov å trekke frem én spiller i dag: Espen dominerte, uten å dominere. 64 poeng (derav 7-tre-poengere!!!) for en 15-åring i en U18-kamp er nok ikke vanlig kost. Han skjøt, fintet og tok ballen til kurven med full kontroll og høy treffsikkerhet, samtidig som han også spilte frem medspillerne når det var beste alternativ. Enkelt og greit outstanding i dag. Etter en litt famlende åpning i U16-kampen sist helg mot Gimle 2, men med en knall avslutning, viser han i dag at det ikke er noe i veien med formen, snarere tvert i mot. Han har vel aldri vært bedre. Og de andre fulgte opp: Anders hadde i dag 32, Alex 27, George 10, Vidar 5 og Eirik 2. Til sammen utrolige 140 poeng. Da får det heller våge seg at vi må slippe dem til litt for lett under vår egen kurv.
Alt i alt en meget hyggelig tur og kamp. Det er kjekt å ha Tysvær med i basketfamilie vår.
Arve
0 Comments