LETT ÅPNING MOT LODDEFJORD!

U18-guttene åpnet årets serie mot Loddefjord i Sandslihallen søndag 27.september kl 19.15. Dette Loddefjordlaget består av mange 94-gutter og et par 93-modeller. De åpnet sist helg med å tape for Tysvær 33-78, et Tysværlag som er vanskelig å vurdere så tidlig i sesongen. Vi regnet uansett med lett match mot Loddefjord, og det fikk vi.
Vi kom riktignok svært så tregt i gang. Nærmere midtveis i første periode stod det 7-7, men guttene forstod etter hvert at de måtte jobbe hardere, og en liten fartsøkning ga oss 21-10 etter de første 10 minuttene.

I andre periode dominerte vi stort. Alex og Anders satte henholdsvis 10 og 14 poeng og sifrene 33-6 ga oss 54-16 til pause.
Etter hvilen hadde vi full kontroll. 3. og 4.periode vant vi 23-2 og 27-2 og seieren ble til slutt på 104-20. Stygge sifre, men vi skal huske på at det stort sett er to års forskjell på de to lagene. Litt mer spenst, styrke, hurtighet og kilo gjør at vi hele tiden ligger det ”lille” foran. Da tipper de fleste marginene i vår favør, og poengene triller inn. Men disse Loddefjordguttene har så absolutt noe på gang. Det gjelder bare å holde gjengen samlet og trene jevnt og trutt så kommer nok resultatene. Og hva de kommer til å prestere i U16-serien i år blir også spennende. De er i den beste puljen og møter tøff motstand, men vil nok bite bra fra seg.
Kampskjemaet viser at Anders og Aleksander var suverent mest hissige på kurven i kveld med henholdsvis 35 og 32 poeng. (Anders hadde 5 av 5 treere, mens Alex satte mange av sine poeng etter lynhurtige fast breaks). Deretter kom Joachim med 12, Fredrik med 10, Espen med 9 og Vidar med 6. Hos Loddefjord hadde Hua 8, Trinn 6, Aanensen 4 og Lydersen 2 (Beklager hvis disse navnene er helt på jordet, men den kopien jeg fikk var meget vanskelig å tyde).
Nå nærmer vi oss høstferien og derfor er det lenge til neste kamp. Søndag 18.oktober møter vi Askøy i Slåtthaughallen kl 13.00, mens Loddefjordguttene møter Gimle 2 dagen før i Olsvikhallen. Gimle 2 er et sammensatt lag av spillere fra Gimle 1- og 2-lagene i U16-serien, så dette kan bli en spennende kamp. Vår kamp mot Askøy bør bli mindre spennende, hvis alt går etter våre planer.
Jeg tok et par bilder til. Du finner dem her.
Arve
0 Comments

ÅPNINGSCUPEN: GIMLEGUTTENE FIKK REVANSJ I U18-FINALEN!

Etter en glitrende kamp mot Gimle fredag skulle vi i dag (søndag 13/9) møte dem igjen i finalen i Gimlehallen. Bare fire lag påmeldt i klassen ga alle mot alle innledningsvis og 1’er mot 2’er i finalen. Vi fikk skadet Alex på fredag, men tapet han på beina igjen i dag. Espen sliter med vonde knær og kom direkte fra seier i U16-finalen. I tillegg hadde Fredrik pådratt seg halsbetennelse, men vi er få og han stilte sporty opp for laget. Alt dette er gode unnskyldninger for dagens resultat, men alle friske og klare i dag hadde ikke hjulpet likevel. I dag var bare Gimle bedre. Når vi i tillegg ikke akkurat hadde dagen ble det til tider klasseforskjell på de to lagene.

Vi kom ikke bare på hæla, men på ræv fra start. Kampskjema er ikke ført riktig så vi kan ikke se kamputviklingen der, men selv med en god avslutning på perioden lå vi under med hele 20-7 etter de første 6 minuttene. Vi fikk justert litt slik at andre periode endte 11-9 til dem, men spenningen i kampen var jo over for lengst.

Etter hvilen fikk vi en ny maktdemonstrasjon av Gimleguttene samtidig som vi var blitt såpass stresset at treffprosenten ble uvanlig lav. 16-2 til Gimle sier litt om hvilken vei ballen trillet i dag. Vi ”fikk lov” å vinne siste periode 10-7 og det ga sluttresultat 54-28. Det høres mye ut, men vi som så kampen i dag og på fredag er ikke så skremt. Hvis mann først er hakket bedre så ruller det fort inn noen poeng, og det var Gimle hele veien i dag. Vi gjorde nok vår dårligste kamp for helgen. Mye av skylden for det må Gimleguttene få, men våre prestasjoner uavhengig av det var ikke gode. Beholdningen vår får være at vi har sett at vi så absolutt kan matche dem i enkeltkamper. Det blir spennende å se når serien starter.
Alex hadde 15, Anders 7, Joachim 4 og Petter 2.
Arve
0 Comments

ÅPNINGSCUPEN: HOP-KIRKEVOLL I GUTTER U18

En time etter at vi hadde slått Flaktveit skulle vi avslutte lørdagens kamper med ”lokaloppgjør” mot Hop. Disse 93-guttene er kjent for å kjempe godt og aldri gi opp, og vi har flere ganger hatt problemer med å riste de av, selv om vi alltid (?) har vunnet. Foran denne sesongen gikk en av deres beste (Ludvig) til Gimle, og det har nok svekket dem. I tillegg er Halvdan ute med armbrudd. Fredag kveld tapte de 20-56 for Gimle så dette burde bli lett match for oss.
Som vanlig mot dem var kampen relativt jevn i starten. Vi spilte bra, men fikk ikke noe stor luke. 16-10 etter første periode var ikke betryggende, men vi bestemte oss for å fortsette å kjøre litt fart så ville det nok løsne.

18-10 i andre periode ga oss 34-20 halvveis, og nå var seieren trygg nok. Dette skjønte Hopguttene og, og i tredje periode kjørte vi over dem. Hurtig, teknisk basket med god samhandling gjorde at poengene rullet inn. 26-1 til oss på 6 minutter sier litt om styrkeforholdet. Det betyr at vi i denne perioden satte ett poeng for hvert 14. sekund, eller mer enn en 2-poenger hvert halve minutt. Det var imponerende og sier litt om kapasiteten, når vi får det til å gli.
Siste periode ga 14-5 til oss, som da igjen ga sluttsiffrene 74-26. På grunn av så få lag påmeldt i klassen er det ingen semifinale. Det betyr at vi nå er i finalen i morgen mot Gimle. Espen sine knær begynner og ”få det” og det spørs om Alex er klar igjen, men vi får plastre oss sammen og gi det vi har. Vi trenger å få kjørt oss litt nå siste helgen før seriestart.

MVP må i denne kampen gå til Espen. Glimrende spill og 22 poeng (4 tre’ere) viser at han denne sesongen har tatt minst ett skritt videre. Storebror Anders fulgte opp med 19, Joachim viste styrke og satte 17, Eirik hadde 7, Fredrik 6 og Vidar 3.
Arve
0 Comments

ÅPNINGSCUPEN: FLAKTVEIT-KIRKEVOLL U18

Lørdag 12/9 kl 17.00 i Gimlehallen: U18-guttene gjør et nytt bekjentskap i det de møter Flaktveit. Simon (tidligere Gimle 91) har fått med seg en kameratgjeng og startet lag. Vi trenger sårt tilvekst til basketfamilien, så dette er veldig positivt. Men det er ikke lett å komme inn i en ny idrett i såpass ”høy” alder, og selv om flere av dem var både bra fysisk trent og hadde balltalent, så hang de ikke helt med i svingene. Da blir det lett til at mann tyr til litt ekstra krefter for å prøve å kompensere for det mann ikke har, og da kan det bli både stygt og farlig. Dette gikk for så vidt greit, men noen episoder kunne lett gått gale. Noen tekniske feil ble dømt og en spiller ble henvist til tribunen for et overfall på Eirik, men vi kom oss gjennom kampen uten skader, og det ble etter hvert det viktigste. Det endte med 84-17 seier til oss, uten at det betydde noe.
Litt mer baskettrening og skolering så blir denne gjengen en fin tilvekst til basketfamilien. Stå på videre. Dere er garantert nærmere neste gang vi møtes.
Arve
0 Comments

ÅPNINGSCUPEN: FIN START FOR U18-GUTTENE!

Årets sesong blir denne helgen dradd i gang med Åpningscupen. U18-guttene innledet like godt hele turneringen med å møte storfavoritten Gimle fredag kl 17.00 i Gimlehallen. I vår forhåndsomtale sa vi at vi forventet at guttene våre i det minste viste at de var i nærheten, og det gjorde de til gangs.

Allerede fra start var vi på  hugget. Alex slo Steinar på hoppballen (uvant for Steinar), Espen tok ballen opp, spilte til Alex som satt et hoppskudd og vi var i ledelsen. Da han landet trakket han imidlertid relativt kraftig over og dette kom han til å slite med resten av kampen. Men han er en tøffing og spilte til tross for tydelige smerter. Om det var så lurt i en egentlig totalt ubetydelig kamp vil vise seg i morgen tidlig. Vi krysser fingrene og håper det gikk bra. Denne knappe ledelsen holdt vi på hele første periode, og etter de første 6min (vi spilte 4x6min) ledet vi 9-7.
Andre periode ble vår klart beste. Da kjørte vi nærmest over Gimleguttene til tider og vant 15-7, slik at det halvveis stod 24-14. Anders satte 8 poeng på disse seks minuttene, men det var likevel Alex som imponerte mest. Med bare en og en halv fot løp han fra alt og alle og viste frem litt av sine imponerende fysiske egenskaper. For en kapasitet den gutten har! Og dette, sammen med en råsterk vinnervilje, overvant det meste av smerten.
Etter pausen fulgte Gimle oss nesten i tredje periode (13-10 til oss), og med 13 poeng ledelse foran de siste 6 minuttene var kampen mer eller mindre avgjort. Gimle gjorde en bedre jobb i siste periode, samtidig som vi sparte Alex litt, og det gjorde at de krøp litt innpå. Men seieren var aldri truet i siste periode og sluttsifrene ble 45-37.

Dette var imponerende, gutter. Noen vil kanskje si at seieren kom fordi Gimle spilte dårlig. Men de spilte ikke bedre enn de fikk lov til av oss. Dette viser at vi så absolutt kan hamle opp med dem. Utfordringen vår blir å holde spillerne våre friske og skadefrie. Med så få spillere som vi er er vi veldig utsatte. Nå har vi en solid overtrakk allerede samt at Espen sliter med sine knær, og da er det akkurat nok spillere igjen til å starte neste kamp. Gimle derimot har en stor og jevn stall, og dette gjør at det blir veldig vanskelig å hamle opp med dem over en hel sesong. Men god grunntrening gjør oss mer stabile, så vi krysser fingrene og satser videre. Nå er det mye som kan tyde på at vi møter disse guttene igjen i finalen søndag (hvis vi bare oppfører oss fint i våre to kamper lørdag ettermiddag/kveld), og da får vi håpe vi har hele laget vårt på beina igjen. Vi trakk det lengste strået i dag, men selv om vi forhåpentligvis kan stille med skadefritt lag igjen på søndag kan situasjonen på et øyeblikk være snudd igjen mot disse revansjesugne Gimleguttene.

Anders satte flest poeng i dag med sine 14, Alex hadde 12, Espen 11 (tre 3’ere), Joachim 6 og Fredrik 2. Det er helt tydelig å se at Eagels-treningene har gjort godt for Fredrik. Det resulterte i bare 2 poeng til scoringsmaskinen Steinar. Selv ikke i Gimle er det mange som husker når det sist skjedde.
Poengtavlen for Gimle viste: Ibo 14, Bohna 7, Ludvig og Simen 6, Erlend, Hans Jørgen og Steinar 2.
0 Comments