U18 NM-KVALIK MOT STAVANGER - HVA SKJEDDE, HVA SKJEDDE?

Så skulle alt avgjøres i siste runde. Vi skulle møte Stavanger og måtte vinne med 9 for å gå videre. Hop skulle møte Ulriken for å avgjøre hvem som fikk 3.plassen og hvem som ikke fikk være med til Oslo og Frøya og Gimle skulle møtes i prestisjekamp om puljeseieren og den beste seedingen. Regien av avslutningen kunne ikke vært bedre.
Vi var først ute og som overskriften sier: Hva skjedde? Eller riktigere: Hva hadde skjedd? Laget var ikke til å kjenne igjen. Plutselig var innsatsen og bevegelsene der og det kollektive fungerte som aldri før denne helgen. 34-8 i første periode og 28-5 i andre ga oss den utrolige ledelsen 62-13 til pause. Hop hadde slått disse med 40, Frøya vant med 24, Gimle med 44 og Ulriken slet seg til 8-poengsseier. Og her ledet vi med 49 halvveis! Riktig nok hadde noen av disse lagene spart litt på sine beste spillere i disse kampene, men våre gutter imponerte nå og viste at vi fremdeles kan litt basket. Blant noen av oss på sidelinjen hadde det i løpet av helgen sneket seg inn en liten tvil om at vi fremdeles kunne prestere på toppnivå i denne klassen, men disse to periodene var nok til å overbevise oss om at det kan vi.
I de to siste periodene fikk de spillerne som hadde sittet mest til nå lov å fullføre kampen. I den tredje roet vi det hele ned (8-8) og helgen ble avsluttet med en 19-5 seier i siste periode. Dermed stoppet tavlen på utrolige 89-26 mot dette laget som bare tapte med 8 mot et Ulrikenlag som slo oss. Forstå det den som kan. Vi forsto det ikke helt, men vi forsto at nå var vi sikret sluttspillplass. Slik går det når spillerne jobber for hverandre og prioriterer det kollektive! Bra jobbet og en god tankevekker og lærepenge (selv om vi visste det på forhånd).
Kampskjema viste at Erlend satte 5 treere (!) og stoppet på 19, Anders 17, Joachim 16, Espen 12, Alex 10, Fredrik 6, Erik 5 og Eirik 2. For Stavanger toppet Ahmed med 7, Torbjørn hadde 6, Gilad 4, Nicolay 3, Anyelo, Sondre og Patrick 2 hver. (Håper navnene er riktig skrevet. Litt vanskelig å se på kampskjema).

Kampen om tredjeplassen i gruppen ble avgjort i kampen mellom Hop og Ulriken. Hop måtte vinne med 5 for å gå videre. Kampen var jevnspilt, men mot slutten opparbeidet Hop seg en ledelse på mellom 5 og 10 poeng. Helt mot slutten kokte det litt i hodene på spillerne og Hop holdt på å rote bort den nødvendige ledelsen. Men Ulrikenspillerne stresset også og klarte ikke å utnytte Hops ”tabber” mot slutten og kampen ebbet ut med de nødvendige poengenes ledelse til Hopguttene, som dermed kunne juble over Oslotur i slutten av april. Ulrikenguttene var selvsagt tilsvarende skuffet over å ha blitt slått ut. De hadde nok ikke forventet å havn i denne situasjon.

Og hvem ble beste klubb? Etter to jevne perioder rykket Frøya fra i tredje og Gimle klarte aldri å svare. Frøya står med sin førstefemmer nesten hele kampen (til Viktor må ut med 5 feil) og de er mann mot mann bedre enn Gimles startfemmer. Når så Gimle ikke klarer å trøtte ut disse fem (for eksempel med helbanepress over lengre tid?) var de i realiteten sjanseløse mot slutten. Frøya er veldig avhengig av sine nøkkelspillere, men så lenge de er oppegående og på banen funker det. Da er det en mager trøst for Gimle at de har en sterkere benk. Nå er det Frøya som får letteste seeding under sluttspillet, uten at det behøver å bety noe som helst. Men før den tid er det seriespill igjen her hjemme og allerede neste lørdag får vi en tøff utfordring når vi møter Gimle 1 i Gimlehallen klokken 12.00
Arve
0 Comments

U18-KVALIK: SJANSELØSE MOT FRØYA (?)

Frøya og Gimle var på forhånd regnet som de klart beste lagene i denne kvalifiseringsrunden. Vår kamp mot Frøya søndag klokken 11.30 var derfor en kamp vi ikke akkurat hadde kalkulert med å ta poeng i. Men vi var på forhånd innstilt på å selge oss så dyrt som mulig. Dette var vår nest siste kamp og vi følte ikke at vi trengte å spare oss til siste kampen mot Stavanger selv om vi var avhengige av på ta to poeng der for å komme videre. Men det funket ikke helt slik vi hadde tenkt oss.
Starten var usikker og famlende og vi lå under både 14-2 og 20-5 før vi samlet oss litt mot slutten av perioden og reduserte til 22-13. Her var det (alt for) mye respekt og vi virket nesten paralyserte i enkelte situasjoner. Dette bedret seg i andre periode og vi presterte neste likt med dem (14-13), men en del av forklaringen ligger i at de benket Karamo pga en liten skade. 10 poeng under til pause var ikke avskrekkende (36-26) og vi hadde et lite håp om at laget skulle by Frøyaguttene på litt kamp i siste halvdel. Og det så slik ut i starten av tredje periode. Vi var oppe på fire bak (38-34 og 40-36), men Karamo knøt på seg skoen igjen og Frøya ség stille og rolig i fra. Før siste periode var ledelsen deres øket til 14 (52-38) og håpet om litt jevn kamp var i ferd med å forsvinne helt.

Siste periode ble kanskje helgens største nedtur for oss ihuga Kirkevollsupportere på tribunen. Frøya, som ikke hadde noe annet å spille for enn prestisje og moro var fullstendig overlegne og gjorde akkurat som de ville. Jeg ville tro at slik rundjuling skulle tenne våre gutter litt, men det virket ikke som det var noe å tenne. 21-2 til Frøya forteller alt. Jo da, det var (mest sannsynlig) helt uten betydning, men med litt kampinnstilling inne lar mann seg ikke banke slik uten å prøve å ta igjen. 73-40 viste tavlen og det virket som om guttene våre ikke helt forsto hva som hadde skjedd. Nå måtte vi bare prøve å glemme dette og forberede oss til den siste kampen vår. Frøya hadde tross alt bare slått Stavanger med 24 mens de slo oss med 33, så her måtte ingen undervurderes. Spillerne fikk beskjed om å samle laget å ta en prat. Så ble gjort og de kom ut igjen og fortalte at de nå var nullstilt og klare til å vise seg fra en annen side i siste kamp. Vi krysset fingrene og håpet de hadde rett.
Espen ble (for første gang) toppscoret for U18 med sine 10, Anders hadde 9, Alex 8, Erlend 7, Erik 4 og Joachim 2. For Frøya var det brødrene Viktor og Adrian som dominerte med henholdsvis 23 og 17, akkurat like mye som vi scoret til sammen.
Arve
0 Comments

THRILLER MOT ULRIKEN I U-18-KVALIK

Etter formiddagens spennende kamp mot Hop der vi dro i land seieren etter ekstratid, var det ny kamp klokken 16.30 lørdag mot Ulriken. Alt tydet på at vi ville kunne slå Stavanger i søndagens kamp, så seier over Ulriken ville være ensbetydende med at vi var klare for NM-sluttspillet i april. Og starten var så avgjort bedre enn i formiddagens Hopkamp. Men det skulle bli atter en jevn og spennende kamp.
Etter første periode ledet vi med ett poeng (19-18) og vi på tribunen regnet fort ut med enkel matematikk at da skulle vi vinne med 4. Og da vi etter andre periode hadde øket til to (35-33) spøkte vi med at vi var i rute og hadde full kontroll. Men Ulriken ville også til sluttspill og i tredje periode snudde de trenden og slo oss 18-14. Nå var det de som ledet med to (51-49) og nervene var i helspenn. Det så vi også på spillet. Vi ble veldig stillestående og passive i det meste av det vi foretok oss og grove skuddbom fortalte alt om høye skuldre. I siste periode så det flere ganger ut som vi skulle klare å komme à jour, men Ulriken svarte hele tiden og vant siste periode 17-14 og kampen 68-63. For oss var resultatet skuffende, men etter litt regning fant vi ut at utsiktene for avansement likevel var gode. Hvis vi slo Stavanger på søndag ville kampen mellom Hop og Ulriken (etter vår siste kamp søndag) avgjøre det hele. Der måtte Hop vinne med 5 poeng eller mer for å gå videre. Vant de mer enn 5 ville Ulriken være ute og vant de med mindre enn 5 ville Hop være ute. Vant de akkurat med 5 ville vi være like alle tre. Da ville den totale målscoren være avgjørende. Men uansett var oddsen for oss god.
Tavlen så slik ut i dag: Anders 20, Erlend og Alex 14, Joachim 6, Fredrik 5 og Erik 4.
Arve
0 Comments

JEVNT OG SPENNENDE MOT HOP I U18-KVALIK

Som nevnt tidligere er vi fire lag som kjemper om de to ledige plassene etter Gimle og Frøya. Etter fredagens kamper kan det se ut til at Stavanger blir det svakeste. Da står Hop, Ulriken og Kirkevoll igjen i den ”puljen”. Lørdag klokken 10.00 møtte vi Hop, et Hoplag vi har pleid å slå de siste sesongene, men som har et bra lag på gang når de får alle spillerne til å stille samtidig + at de tar med de beste fra 93-gjengen. Det ble en utrolig og jevn kamp.
Det kunne virke som vi ikke var klare til kampstart og Hop kjørte over oss i første periode. Spesielt hadde vi problemer med å stoppe deres store spillere. Marius satte 8 poeng og hele 16-6 viste tavlen etter de første 8 minuttene. En viss justering fikk vi til, men de fortsatte å dra ifra også i andre periode. De vant igjen (14-11), vi var under med 13 (30-17) til pause og det så langt fra lyst ut.

Men pausen gjorde oss bra og vi startet opphentingen umiddelbart. 13 på rad i starten av tredje gjorde at vi midtveis hadde utlignet hele deres forsprang og herfra og ut ble det nervepirrende. Foran siste ledet vi med to (40-38), men vi klarte ikke å holde på den ledelsen og med få minutter igjen å spille var vi under med 8 (52-44). Men ting skjer fort i basket og vi hadde ikke gitt opp håpet om seier. Anders og Erlend satte hver sin 2’er og da Erlend i tillegg scoret på sin ”and one” var vi bare 3 bak. Sekundene tikket og med 3-4 sekunder igjen måtte vi ha en avslutning fra distanse. Anders tok ansvaret, satte en tre’er og dermed var ekstraomgangen berget. Der hadde vi best kontroll på nervene og dro i land seieren med 64-59.
Dermed var vi et lite steg nærmere sluttspillplass, men det er fortsatt langt frem. Mye kan avgjøres i ettermiddag når vi møter Ulriken. Det blir nok enda en jevn og spennende kamp. Vi må bare sørge for at vi i det minste er klare, både fysisk og mentalt når kampen starter. Og det er 16.30!
Anders 23, Erlend 14, Alex 9, Erik og Joachim 6, Espen 4 og Fredrik 2.
Arve
0 Comments

NM-KVALIFISERING MOT GIMLE I HELGEN

Fredag 23.januar startet kvalifiseringskampene til årets NM for U18-guttene. Alle kampene i Bergensgruppen spilles denne helgen i Frøyahallen. Frøya, Gimle, Ulriken, Hop, Stavanger og Kirkevoll kjemper om fire plasser til sluttspillet som går siste helgen i april i Oslo. Alle lagene har en kamp fredag og to kamper lørdag og søndag. Før kampene startet holdt vi Gimle og Frøya som favoritter til de to første plassene, mens det var relativt jevnt mellom de fire siste lagene om de to siste plassene, kanskje med Ulriken som en liten favoritt og Stavanger som det laget vi naturlig nok var mest usikker og spente på. Spennende ville det uansett bli for oss i Kirkevoll. Siste uken har vært preget av mye sykdom og skader, men de fleste var meldt ”mer eller mindre ” klare til vår første kamp

1.kamp (fredag 18.30): Sjanseløse mot Gimle
Gimle stiller med to lag i den lokale U18-serien. I NM-kvalifiseringen stiller de med ett lag sammensatt av disse to. I serien har vi spilt noenlunde jevnt med disse to, men realistisk sett regnet vi ikke med å hamle opp med dem i denne kvaliken. Men prøve ville vi!
Og starten var ikke skremmende. Selv med dårlig uttelling (nå begynner det etter hvert å bli en oppbrukt unnskyldning) holdt vi bra følge. 14-12 til dem etter første periode var akseptabelt. Men andre periode ble en nedtur. De kjørte over oss med 19-9, og de var flere hakk bedre enn oss, spesielt på skytingen.
Etter hvilen bedret det seg litt og vi hang nesten med i denne perioden (18-13). Men med 17 poeng under før siste periode var kampen i realiteten kjørt. De fortsatte å være hakket bedre enn oss i det meste og vant også siste periode (13-5). Dermed ble sluttresultatet 64-39. En klar og solid seier, selv om ikke forskjellen i spill var så avskrekkende stor. Men de var mye bedre enn oss på skytingen. Spesielt Kristian imponerte (som vanlig). Han var klart mestscorende i kampen med sine 18 poeng (tre 3’ere). Gimle har også den fordelen at de er mange spillere på høyt nivå som kan fordele spilletid. At 7 av deres spillere har 5 eller flere poeng forteller også at mange er med og tar ansvar.
Hos oss var Aleksander og Anders mestscorende med 10 poeng hver, Fredrik hadde 8, Espen 5, Joachim 4 og Erlend 2.
I morgen starter vi med kamp mot Hop klokken 10.00. Deretter er det Ulriken som står for tur klokken 16.30. Dette er to lag vi bør kjempe jevnt med og aller helst slå. Skal vi ta mål av oss om å komme til sluttspillet må vi ha poeng i morgen. Vi ser frem til to jevne og forhåpentligvis (for oss) morsomme kamper.
Arve

0 Comments

U18NM-KVALIFISERING FOR VESTLANDSGRUPPEN

Da er også kampoppsettet for kvalifiseringen i Bergen (Frøyahallen) klart. Antall kamper ble noen færre ettersom Trondheim trakk sitt lag. Dermed vil ikke turneringen starte før fredag kveld. Det spilles vanlig puljespill der de fire beste går videre til sluttspillfinalen i april.

Kampoppsett kvalifisering U18 menn, Bergen

Fredag 23. januar, Frøyahallen
  • kl. 17.00 Frøya-Ulriken
  • kl. 18.30 Gimle-Kirkevoll
  • kl. 20.00 Stavanger-Hop

Lørdag 24. januar, Frøyahallen
  • kl.10.00 Hop-Kirkevoll
  • kl.11.30 Frøya-Stavanger
  • kl.13.00 Ulriken-Gimle
  • kl.15.00 Hop-Frøya
  • kl.16.30 Ulriken-Kirkevoll
  • kl.18.00 Gimle-Stavanger
Søndag 25. januar, Frøyahallen
  • kl.10.00 Ulriken-Stavanger
  • kl.11.30 Kirkevoll-Frøya
  • kl.13.00 Hop-Gimle
  • kl.14.30 Stavanger-Kirkevoll
  • kl.16.00 Hop-Ulriken
  • kl.17.30 Frøya-Gimle
0 Comments

"SÆIM PRESIDJÆR" MOT FRØYA PÅ SØNDAG!

Etter lørdagens kamp mot disse guttene hadde vi litt blandede følelser: Litt skuffet over ikke å være nærmere (tapte 85-61), men også litt optimistisk med tanke på alle de sjansene vi burde ha satt under ”normale”(?) omstendigheter. Så det var med spenning og en del forventninger vi møtte til ny kamp mot de samme guttene igjen søndag kl 19.00 i Fyllingsdalshallen. Det skulle imidlertid vise seg at ting ikke forandrer seg så mye over natten.
Som dagen før holdt vi bra følge innledningsvis selv om vi også denne gangen følte vi sløste mye med sjansene våre. 15-15 etter første periode er ikke noe å klage over, men med vanlig uttelling hadde vi ikke en gang trengt flaks for å ha en ledelse etter de første 10 minuttene.
Men vi øynet mulighetene og skulle justere opp treffprosenten i andre periode. I stedet overtok Karamo og Viktor hele showet. Frøya scoret 24 poeng i denne perioden og de to guttene satte 23 av de! Det var en maktdemonstrasjon som vi ikke var i nærheten av å svare på. I tillegg fortsatte vi der vi slapp i første periode med å ikke sette det vi burde klare, og dermed endte perioden med hele 24-11 til Frøya. Nå var ledelsen deres på 13 poeng (39-26) og skulle vi ha en ørliten sjanse på å true seieren deres måtte vi begynne å vise det så snart som mulig etter pausen.
Riktignok ble kampen nå jevnere, men vi var ikke i nærheten av å stresse deres vei mot to nye poeng. Dette var kanskje vår beste periode spillemessig, men med fortsatt elendig uttelling tapte vi også denne (14-10) og foran siste periode ledet de 53-36.
Nå var løpet kjørt og Joakim coach slapp til spillerne som ikke hadde hatt så mye spilletid tidlig i kampen. Pussig nok gjorde ikke treneren til Frøya det samme. Mange av deres beste kom rett fra 1.divisjonskamp og hadde sikkert hatt godt av å hvile litt. Samtidig sitter det mange talentfulle ungdommer på benken deres som vil utvikle seg med litt mer kamptrening. Da burde vel dette være rette tidspunktet. Seieren deres er sikret og vi har ikke noe toppet lag. (Det siste hadde ikke betydd noe uansett). Men likevel valgte han å kjøre med stort sett toppet mannskap ut hele kampen. Scoringskvotienten mot oss kommer jo ikke til å telle uansett, så hva var hensikten? Vel, han hadde sikkert en mening med det og det er selvsagt ikke vår ”bisniss”.
Igjen sitter vi med den følelsen av at det ikke er så langt opp selv om tallene er relativt store. 10 poeng mer til oss i hver periode hadde gitt seier. For å klare det måtte vi hatt litt flaks, men som sagt ville normal (hva nå det er) uttelling brakt oss atskillig nærmere. Og hadde vi vært atskillig nærmere ville ikke de kunne spille med så lave skuldre og da blir plutselig kampen en annen. Når det er sagt må vi bare innrømme og innse at to slike resultater to dager på rad nok gir et riktig bilde av styrkeforholdet mellom de to lagene. Det er ikke tilfeldig at vi avslutter så dårlig mot et så godt lag. Litt større press imot, litt mindre tid og en hånd litt lenger opp i trynet resulterer i at det oftere blir ”ringen ut”. Og en bom på en ”klar” sjanse for oss blir fort en etterfølgende fast break motsatt vei. En slik ”hendelse” (som vi hadde en del av) utgjør fire poeng forskjell. Et enkelt regnestykke sier da at unngår vi to slike i hver periode så vinner vi kampen. Men det gjorde vi altså ikke. Sånn er det bare. Og da hjelper det ikke at vi vanligvis setter slike sjanser.
I dag presterer stort sett hele laget på det jevne. Skulle noen trekkes frem drister vi oss til å nevne Espen. Han spilte en av sine beste U18-kamper lørdag mot dette laget. Søndag hever han sett ytterligere og imponerer mot disse ”storeguttene”. Mange av motstanderne er både to og tre år eldre, men det ser ikke ut til å bry han noe særlig. Bra jobbet.
Scoren ble: Alex 16, Espen 14, Anders 6, Erlend 5, Fredrik 3, Eirik og Erik 2 hver. Hos Frøya var som allerede nevnt Karamo og Viktor i en klasse for seg med henholdsvis 26 og 24 poeng.
Nå har vi spillefri neste helg før det blir svært så hektisk helgen etter (23.-25.januar). Da er det kvalifiseringsturnering til NM for U18. I gutteklassen er følgende lag påmeldt: Gimle, Frøya, Ulriken, Hop, Trondheim, Stavanger, Kirkevoll. Det spilles enkel serie og de fire beste går videre til sluttspillet. Det finner sted i Rykkinnhallen (Oslo) 24.-26.april. Et av målene våre i år er å være med der.
Arve



0 Comments

FRØYA BLE FOR STERKE!

Lørdag 10.januar kl 09.00 var U18-guttene i gang igjen etter juleferie. Det siste vi gjorde i serien i 2008 var å vinne knepent over Ulriken etter relativt dårlig spill. Nå var det Frøya som var motstandere og med tilsvarende prestasjon fra vår side som mot Ulriken ville vi bli knust. På tabellen ligger Frøya på en beskjeden 3.plass, men det skyldes ulikt antall kamper. Sammen med ubeseirede Gimle 2 er nok Frøya det beste laget i serien. Etter min mening er Frøya best, men de har relativt få spillere totalt som spiller både U16, U18, U21 og 1.divisjon, og ved kampkollisjon vil laget nødvendigvis bli svekket. Det må nok ha vært tilfelle 2.november i fjor da de tapte så klart som 94-52 for Ulriken. I dag stilte de med fullt lag og vi fikk en tøff kamp.
I første periode hadde vi litt dårlig uttelling. Ringen i hallen var ikke Kirkevollvennlige. Hadde vi vært dyktigere ville de nok vært venner med oss, men vi var ikke gode nok. Likevel holdt vi følge og lå bare under med to poeng (12-10).
I andre periode startet de med å sette 8 på rad. Vi holdt følge derfra og til pause, men nå var ledelsen deres øket til 34-27.
Etter hvilen hadde vi håp om å begynne å knappe inn på ledelsen deres, men Frøyaguttene gikk ikke med på det. De kjørte sin beste periode, eller kanskje vi vår dårligste. Det er jo som oftest en viss sammenheng mellom de to tingene. Vi satte bare 13 poeng og når de presterte dobbelt så bra (26) var ledelsen blitt på hele 20 poeng (60-40). Derfra og inn ble det pliktløp for begge lag. Der holdt vi sånn noenlunde følge og tavlen stoppet på 85-61.
Det er selvsagt alltid ting å rette på og gjøre bedre etter et slikt tap, men alt i alt er vi fornøyde med kampen. Det er utrolig viktig å møte slike gode lag for å utvikle oss videre. Og det er jo det som hele tiden er målet. Det vi ser i dag er at pasninger og bevegelser som vi er vant med holder mål mot dårligere lag, ikke er godt nok i dag. Nå gjelder det å tilpasse seg dette nivået så raskt som mulig. Allerede i morgen kl 19.00 er det ny kamp mot samme laget. Da møtes vi igjen i Fyllingsdalshallen. I dag var vi mest imponert over Aleksander sine rykk. Det er ikke enkelt å stoppe han på et fast break. Ellers fikk Espen mer spilletid enn vanlig og taklet jobben sin som point veldig bra. De øvrige spillerne presterte også jevnt over bra, med et lite minus på treffprosenten. Skylden for det får vi tilskrive motstanderne og deres dyktighet. Dette lover bra for morgendagen. Målet må være å gjøre det bedre enn i dag og aller helst være med å sloss om seieren.
I dag satte Aleksander 25 poeng og var i en klasse for seg på vårt lag på scoringslisten. Deretter kom Erlend med 11. Han viste glød og ”gamle takter” og er tilbake for fullt etter langt sykefravær seint i høst. Anders hadde 10 til tross for tøffe Karamo ”i tryne”, Espen hadde 8, og ”syke” Joachim hadde 7 (med lite spilletid).
På Frøya dreier mye seg naturlig nok om Karamo, i dag med 31 poeng og klar MVP. Deretter kom Adrian 22 (en av mine favoritter), Victor 18, Sindre 10 og Øystein med 4.
Nå er det bare å samle krefter til morgendagens nye dyst.
Arve

0 Comments