STORSEIER MOT BRATTHOLMEN I SERIEÅPNINGEN!

Etter en særdeles vellykket Åpningscup sist helg, var det i dag (lørdag 13.september) klart for årets første seriekamp for U18-guttene. Motstandere var Brattholmen og vi skulle møtes på deres parkett i Bildøyhallen. Vi visste på forhånd at dette ikke er blant seriens sterkeste lag og at de sliter med å stille fulltallig. Vi var derfor fornøyd med at det ble kamp, selv om vi måtte vente litt med kampstart for at de skulle bli nok folk.
Planen var klar: Vi skulle ikke møte dem høyt for å lage mange poeng. De skulle få spille spillet sitt, men vi skulle sette forsvaret og kjøre rush’ene og oppsettene våre så ”ordentlig” som mulig. Og det gjorde vi til gangs. 31-0 stod det etter første periode, og det uten at vi hadde ”stresset” poeng i det hele tatt. Guttene hadde en ro, selvsikkerhet og bestemthet i spillet som helt tok luven av Brattholmenguttene. Og dette bare fortsatte kampen ut. De tre siste periodene vant vi henholdsvis 30-4, 26-2 og 40-4. Det ga sluttsifre 127-10. I tillegg klarte ikke det urutinerte sekretariatet å henge med i svingene når poengene kom tett så det mangler nok noen. Bare i slutten av tredje periode fikk de ikke med seg syv poeng, så dommeren måtte føre på de siste poengene han husket i pausen. Det betyr ikke noe for resultatet, men man bør bestrebe seg på å bemanne sekretariatet med folk som kan dette.
Det som imponerte i dag er at guttene klarer å holde fokus å gjennomføre det vi har avtalt. Det er en god egenskap som vi nok vil dra nytte av i seinere jevne kamper. Ellers virker alle spillerne fysisk sterke for tiden. Nå får vi igjen for jobben vi har gjort sist sesong og i sommer.
Listen over dagens poengplukkere er meget interessant lesning. Eirik, som vanligvis er en av klippene i forsvar og overlater poengplukkingen til de andre, topper listen med hele 27 poeng. Han har skutt bedre og bedre i sommer og høst, så sånn sett var det ikke overraskende. Men det han presterte i dag var kanonbra. Like bak kom Aleksander (26). Han er alltid blant de øverste på listen, så også i dag. Fredrik presterer solid og godt og stopper på 21. Erlend er friskere i høst enn han var i vår og stopper på 20. Joachim begynner også å nærme seg gammelt nivå. Etter noen beskjedne kamper er han på hugget igjen i dag og putter 16. Selv om ikke motstanden var all verden i dag er det likevel positive tendenser i spillet hans og formkurven peker klart oppover. Espen, som skoleres til point guard, viser ting som tyder på at det kan komme til å bli riktig bra etter hvert. Flotte gjennomspillinger og sikre skudd gjorde at han stoppet på 13 poeng. Nederst på listen finner vi Anders, og det er et godt tegn (?). Med det mener jeg at vi vet hva han står for vanligvis, og at han er i den enden av listen forteller mest om bredden og nivået i spillergruppen vår for tiden.
Alt i alt en fin gjennomkjøring selv om prestasjonen er vanskelig å måle med slik motstand. Nå får vi en god treningsperiode helt frem til lørdag 25.oktober. Da møter vi Gimle 2 i Gimlehallen, et Gimlelag som helt sikkert er meget innstilt på revansj etter tapet for oss i Åpningscupen for en uke siden. De tapte for øvrig knepent i dag for Gimle 1 i deres innbyrdes serieåpning i Gimlehallen. Vi gleder oss til fortsettelsen.
Arve

0 Comments

U18-GUTTENE TIL TOPPS I ÅPNINGSCUPEN!

Etter å ha slått Gimle 1 med minst mulig margin fredag kveld i puljespillet (42-41), møtte U18-guttene dem igjen i finalen søndag kl 18.00 i Gimlehallen. Selv om det er Gimle sin hjemmebane hadde vi en meget god følelse før kampen. Guttene våre har trent mye der i sommer og liker svært godt å spille der. Det var helt klart at Gimleguttene hadde store planer om ta revansje etter fredagens tap, men når vi først var kommet til finalen hadde vi også noen gutter med planer. Og det handlet om å ”ta bøtten me`hem”.
Vi var forberedt på en jevn og spennende kamp og slik ble det, i starten. Lagene fulgte hverandre gjennom hele første periode og Gimle gikk til første hvile med så knepen ledelse som mulig (9-8).
I andre periode avgjorde vi mer eller mindre kampen. Vi gikk fra èn under til ti over uten at de klarte å sette ett eneste poeng. Denne differansen holdt seg ut perioden og etter halvspilt ledet vi så klart som 17-28. Elleve poeng trenger slett ikke være mye i basket, men vi følte vi hadde bra tak på kampen. Deres høye Steinar og Ole Petter var tiltenkt å dominere under kurven, men slet kraftig mot våre Fredrik, Aleksander og Joachim. I tillegg var vi kjapt fremme på skytterne deres som dermed heller ikke fikk boltre seg som de pleier. Det er de to viktigste ”våpnene” de har, og dermed slet de med å holde følge.
Etter hvilen fortsatte vi kjøret, satte åtte på rad og var plutselig oppe i 36-17-ledelse. Det var nok uvant kost for de seiersvante Gimleguttene. Vi kunne tillate oss å rullere litt mer på spillerne og spare Fredrik litt (4 feil) og likevel gå til siste pause med 14 poengs ledelse (38-24).
I siste periode prøvde de ytterligere å skjerpe sitt helbanepress uten å lykkes med det. Med 14 poengs ledelse og bare 6min å spille pr periode visste vi at vi ikke trengte så mange scoringer i siste periode før det hele var avgjort. Vi skulle bare være tålmodige å spille vårt spill og ikke avslutte på halvsjanser så ville mulighetene og de nødvendige poengene komme. Og selv om de nærmet seg mot slutten (42-35) svarte Erlend med en treer og sekundene tikket i vår favør. Steinar ”fikk lov” til å sette kampens fire siste poeng, men i tillegg til disse hadde han bare 5, og her ligger nok litt av nøkkelen til vår seier. De er veldig avhengige av han, og når vi klarer å stoppe han såpass bra som vi gjør i denne kampen får de problemer. Vår styrke offensivt mener vi selv er at vi er mange relativt jevne som alle kan utfordre. Dermed blir vi vanskelig å stoppe. Et eksempel på det er Erlend. Etter å ha vært misfornøyd med egen innsats i de innledende kampene kommer han sterkt tilbake i finalen og knuser til med 14 poeng og mestscorende totalt.
Det er selvsagt mye positivt å si om eget lag etter en slik flott seier. Litt er allerede nevnt, men grunnlaget for seieren legger vi etter min mening i godt og hardt forsvarsarbeid. Det gjelder hele gjengen, men jeg tror ikke jeg fornærmer noen når jeg trekker frem Fredrik og Eirik. Deres innsats defensivt er avgjørende for oss og når resten følger opp slik som i dag må det bare bli bra.
Alt i alt en hyggelig start på årets sesong og en fin inspirasjon til å jobbe videre med det vi driver med. Om en uke er det seriestart og da håper vi på flere spennende kamper.

Finalens poengplukkere:
Erlend (K) 14, Fredrik (K) 10, Anders (K) 9, Steinar (G) 9, Stein (G) 8, Yassin (G) 7, Aleksander (K) 6, Ole Petter (G) 4, Bouna (G) 4, Torkel (G) 4, Simen (G) 3, Joachim (K) 3, Eirik (K) 3 og Nikolasz (K) 2.
Bilder ra åpningscupen finner du i guttenes fotoalbum HER. Takk til fotograf Eva!.
Arve

0 Comments

U18-GUTTENE TIL FINALEN I ÅPNINGSCUP'EN!

Søndag 09.00 gikk første semifinale i gutter U18 av stabelen i Haukelandshalle. Kirkevoll skulle møte Gimle 2 og to timer seinere skulle Gimle 1 og Ulriken gjøre opp om den andre finaleplassen. Vi hadde avtalt å møtes i hallen 08.30 og alle var presist på plass og startet oppvarming. Våre motstandere slet litt mer og klokken kvart på ni var de fremdeles bare to. Men det sèg nå inn noen spillere etter hvert, så kampen startet presis.
I starten fikk vi tydelig betalt for at vi hadde gjort leksene våre og stilte forberedt. Hele tretten poeng satte vi før Gimle satte sine første, og etter første periode ledet vi så klart som 19-7.
I andre periode klarte vi ikke helt å følge opp den knallstarten vi hadde hatt på kampen. Gimlespillerne var endelig begynt å våkne og knappet inn på vår ledelse slik at ved halvspilt stod det 24-18 i vår favør.
Etter hvilen fulgtes lagene gjennom hele tredje periode. Vi spilte godt under kurven, men de slapp til med skudd fra distanse. Spesielt hadde vi problemer med å stoppe Nils og Kristian i denne perioden. De to satte alle Gimles tretten poeng i denne perioden. Vel halvveis var stillingen uavgjort 28-28, men vi avsluttet sterkest og før sisteperioden ledet vi fortsatt med seks (37-31).
I siste periode hadde vi egentlig bra kontroll. De måtte stresse for å prøve å ta oss igjen og det passet oss bra. Selv uten spesielt god uttelling økte vi ledelsen litt etter litt og da signalet gikk for full tid stod det 52-40 i vår favør.
Dette trodde jeg på forhånd skulle bli en jevn match, kanskje med Gimle som små favoritter. Men når ikke Gimlespillerne er villige til å gjøre de enkleste forberedelsene til kamp kan de bare takke seg selv for at de mistet finaleplassen. Det er også synd for laget at enkelte ikke klarer å stå opp når kampen begynner så ”grytidlig” som klokken ni. Vi kan ikke gjøre annet enn å takke og bukke.
Hos oss var innsatsen god over hele linjen, men Aleksander må nok finne seg i å være ”Man of the match” denne gangen. Han var outstanding i enkelte faser av spillet og med sine 22 poeng var han vår klart ivrigste poengplukker. Erlend og Anders hadde 9 hver, Fredrik hadde 6, Eirik 4 og Joachim 2. Nå består ikke en kamp bare av å sette poeng og det er gledelig å se hvordan forsvaret vårt fungerer. Vi har alltid vært bra der og våre nye spillere har ikke akkurat svekket oss. Nå er vi klare for finale i ettermiddag klokken 18.00 i Gimlehallen. Der møter vi Gimle 1, som vi slo med ett poeng i puljespillkampen fredag kveld. Det var første gang vi har slått dette laget. I referatet etter kampen (annet sted på siden) antyder vi at de nok ville komme mye sterkere tilbake kanskje allerede i denne turneringen. Det gjorde de til gangs allerede i den andre semifinalen. Der kjørte de over Ulriken, et Ulrikenlag som imponerte i starten av turneringen. Nå gjenstår det å se hvem sin tur det er å vinne denne gangen. For oss blir det snakk om å prøve å stoppe Steinar under kurven samtidig som vi ikke slipper skytterne deres for mye til fra distanse. La oss uansett håpe det blir en spennende kamp. Vi går selvsagt for seier, men uansett utfall av finalen har vi hatt en kjempefin åpning av sesongen. Så får vi håpe coach har hatt en fin helg i London. Han kan bare angre på at han ikke var med på denne moroa her.
Arve

0 Comments

KLAR SEIER TIL U18-GUTTENE MOT HOP 2

Etter gårsdagens gode kamp mot Gimle var vi klar til andre og siste kamp i puljespillet i dag, lørdag 6.sept., mot Hop 2. Det er 93-laget deres og etter det vi har prestert mot dem tidligere ville alt annet enn seier vært meget overraskende. Noen slike overraskelser var vi ikke interesserte i, og det ble det heller ikke.
Det var klasseforskjell på de to lagene og periodesifrene var så klare som 12-4, 10-2, 15-4 og 13-3. Det gav oss seier med 51-16. Kampen var naturlig nok aldri spennende, men guttene klarte å holde bra intensitet og viste til tider flott spill. I går var det Fredrik som satte sine første Kirkevollpoeng og i dag var det Nikolasz sin tur. Han satte fire poeng og imponerte med godt spill og glimrende innsats etter bare et par uker på trening sammen med de andre. Anders ble vår beste poengplukker i dag med sine 14. Best husker han nok de to siste (en tip-slam etter skudd fra Erlend). Aleksander har startet sesongen meget godt og endte på 10 poeng i dag. De øvrige ble satt av Fredrik (8), Espen (6), Erlend (5) og Eirik (2).
Seieren i dag gjør at vi er klare for semifinale i morgen kl 09.00. Der møter vi Gimle 2 (91-guttene ++). Den andre semien går mellom Gimle 1 og Ulriken. En eventuell finale spiller vi i Gimlehallen søndag 18.00

NB: For ordens skyld: Poengplukkerne i gårsdagens kamp mot Gime 1 ble:
Aleksander 12, Fredrik 9, Anders 7, Erlend 4, Joachim 4, Eirik 4 og Espen 2.

Arve
0 Comments

ÅPNINGSCUPEN - GUTTENE BRØT NY BARRIERE!

Åpningscupen går nå i helgen (5.-7.sept.) og første laget vårt i aksjon var U18-guttene. Coach Joakim er i London denne helgen men guttene var innstilt på å kose seg og samtidig bite best mulig fra seg uten å la det gå noe prestisje i det. Det er imidlertid ikke så lett når Gimle står på andre banehalvdelen. Og det gjorde de i vår første kamp fredag kl 21.00 i Haukelandshallen.
Vi har spilt mange jevne og spennende kamper mot dette laget og slik skulle det også bli i kveld. Vi hadde enda til gode å vinne mot dem, men vi har hele tiden halt innpå og vi har ment at det bare var et tidsspørsmål før det var vår tid til å vinne.
Fra fjorårets lag har vi mistet Roy. Han er reist med familien til Dubai og blir der mest sannsynlig i to år. Det kommer vi til å merke på spillet vårt. Han har utviklet seg utrolig bra siste sesong og blir vanskelig å erstatte. Men vi har også fått ny tilvekst. Fredrik Andersen har meldt overgang fra Hop og er en høy og sterk spiller under kurven. Det er noe vi har savnet og han vil bli en viktig tilvekst. I tillegg har vi nettopp fått med en utvekslingselev fra Ungarn. Nikolasz er en sterk spiller som har glidd fint inn i miljøet vårt og som nok kommer til å markere seg sterkere og sterkere etter hvert.
Kampen startet oppskriftsmessig. Vi vil så meget men gjør enkle feil og Gimle setter sine sjanser. De gikk raskt til en 6-0 ledelse, men derfra og inn til første hvile våknet vi og det sto 8-8 etter første periode.
Andre periode startet som første og Gimle ledet plutselig med åtte (18-10) og dette holdt seg nesten frem til halvspilt (23-16). Vi har lenge visst hvordan Gimle skal stoppes. Vi har bare ikke klart å gjennomføre det. Med Fredrik på laget har vi mye bedre kontroll med Steinar under kurven. Da sitter forsvaret totalt sett bedre og Gimle blir nødt til å svinge ball og veldig ofte avslutte med skudd fra distanse. Vi har gode returtakere så dette passer oss bra.

Etter sidebytte holdt lagene følge i tredje periode og etter nye 6min var ledelsen fremdeles fem poeng (33-28). Og starten på siste periode tydet ikke på at vi skulle få vår første seier mot Gimle i dag heller. 39-32 og syv poeng bak er mye, men guttene hadde troen og jobbet hardt. Vi nærmet oss sakte men sikkert og like før slutt stod det 41-40. Vi hadde ballen og måtte score for å vinne. Med bare tre sek igjen av kampen gikk Fredrik mot kurven, ble feilet og fikk to skudd. Det første satt perfekt, og så tok Kristian og Gimle time-out. Men dette satte ikke Fredrik ut av ballanse. Han satte også det andre sikkert i kurven og Gimle hadde det plutselig veldig travelt. Men de rakk ikke å komme nært kurven vår en gang, og seieren var vår.
En meget glad gjeng kunne konstatere at vi hadde slått Gimle for første gang. En viktig seier for oss mentalt sett. Det viser også at serien blir jevn i år. Så jevn tror vi lagene er at dette Gimlelaget godt kan komme tilbake og vinne denne åpningscupen. De må bare via en kvartfinale først (som vi slipper hvis vi slår Hop2 i morgen). Åpningscupen er jo stort sett trening, så sånn sett kunne vi like godt tapt for å få en ekstra kamp, men denne kampen var det spesielt godt å vinne.
Arve
0 Comments