HOP 1 NÆR SEIER MOT VÅRE GUTTER!

Søndag 15.februar møtte vi Hop 1 i Åstveithallen i U18-serien. Vi er nå oppe på bronseplass på tabellen, mens Hopguttene ligger nest sist med bare Askøylaget bak seg. Hop står med en seier (over Askøy), men det er mulig de har to, for returkampen dem imellom skulle vært spilt sist helg, men intet resultat er å finne på hjemmesidene.
Det virket som om guttene våre trodde det bare var å møte opp for å hente poengene, men slik fungerer ikke denne leken her. Før start snakket vi om en del enkle ting som måtte gjennomføres, men det var langt fra ord til handling denne kvelden. Hopguttene kjørte friskt på og vi ble hengende etter fra start. Og fremdeles virket det som om de fleste spillerne trodde det kom til å ”ordne seg” av seg selv. Dårlig bevegelse og samhandling og en laber innsats gjorde at vi stort sett tapte kampen om returene mot mye lavere Hopspillere. ”Taper du returene taper du kampen”, sier ordtaket, og vi slet i hvert fall med å holde følge. Fire poeng under etter første periode (16-12) snudde i hvert fall til knepen ledelse ved pause (30-29), og vi trodde vi var på gang. Men fortsatt dårlig spill og elementære feil gjorde at det var vi som lå under med ett (41-40) da det bare gjenstod én periode.
I siste periode ség vi sakte ifra, men først på stillingen 53-49 til oss klarte vi å opparbeide en litt tryggere ledelse. Til slutt lød seieren på 60-51. Klart nok, men underveis var det ingen ting ved lagets prestasjoner som kunne gi oss trygghet på at disse poengene ble våre. Riktignok har disse Hopguttene utviklet seg både basketmessig og fysisk, men det er nok i beste fall bare halvparten av forklaringen på at vi leverte en så dårlig kamp. Resten må vi nok ta på kontoen for elendig forberedelse og innstilling til kamp. Vi hadde samling etter kampen og prøvde å sette ord på hva som skjedde. Vi kom tross alt fra en kanonkamp der vi feide Ulriken av banen med glimrende spill så dette harmonerte ikke. Om det hjalp eller om styrkeforholdet mellom de to lagene virkelig er slik det var i dag får vi svar på 28.mars. Da møter vi samme laget igjen i Haukelandshallen klokken 09.15. Kampen skulle gått neste helg (står fortsatt der på kampoppsettet!), men pga at begge lag har spillere på landslagssamling er den blitt flyttet.
Dagens konklusjon må bli at vi må tåle dårlige dager, men når det er så langt unna det vi mener er potensialet til laget må det være lov å være skuffet. Men vi komme sterkt igjen. Vi må imidlertid vente helt til 15.mars på neste seriekamp. Da møter vi Askøy i Sandslihallen.
Dagens poengscorere: Anders 31, Alex 13, Erik 3, Fredrik og Joachim 2 og hele 6 poeng av spiller x.
Arve
0 Comments

"DOBBELT SÅ GODE" SOM ULRIKEN!!

Ulriken er et av de lagene vi kjemper med om bronsemedaljene i serien. Gimle 2 og Frøya er de to beste lagene (så sant Frøya stiller med fullt mannskap). Deretter kommer Ulriken, Kirkevoll og Gimle 1. Etter at vi slo Gimle 1 sist helg (58-77) trodde vi at med seier over Ulriken i dagens kamp ville vi være a-poeng med dem. Riktignok hadde de en kamp i mellomtiden mot Frøya, men vi regnet ikke med at de skulle ta poeng der. Men den kampen kolliderte med Frøyas 1.divisjonskamp og dermed stilte de med meget redusert lag. Det ga uventet seier til Ulriken (63-81) og dermed var de fortsatt fire poeng foran oss med to kamper mer spilt. Det betydde at vi måtte slå dem i dag for å henge med på tabellen. Vi har hatt mange jevne kamper mot dem i det siste. Seriekampen like før jul (21/12) vant vi 58-54 i Landåshallen, en av to kamper i Julecupen var jevn og spennende (begge lag var forsterket av gjestespillere), og for to uker siden tapte vi for dem i NM-kvalikken (men vi gikk videre og de ble utslått). Så vi regnet med en jevn og tøff kamp i dag. De har ikke så mange høye spillere, men vi regnet likevel med å savne Alex, spesielt på returene. Han var i Oslo i helgen, men før han dro rakk han å si at ”dokker slår de med 40”. Han var ikke langt unna sannheten.
Etter at de hadde ledet i starten satte vi inn et rykk ca halvveis i første periode og gikk fra 4-7 til 16-7. Denne 9-poengsledelsen holdt vi ut perioden som endte 27-18.
I andre periode fortsatte vi å dominere og denne og tredje perioden skulle bli våre beste. Kanskje ble vi inspirert av TV2-teamet som filmet i forbindelse med en reportasje om trenere og politiattester? (I hvert fall sank intensiteten så snart de forlot hallen). Vi kjørte til tider over Ulriken i denne fasen av kampen. Blant annet hadde vi et 17-poengs-run der vi gikk fra 38-28 halvveis i perioden til 55-28 til pause. Det var meget sterkt og da var Ulrikenguttene totalt parkert noen minutter. Vi var på forhånd redd vi kom til å savne Alex, men vi hadde Fredrik og han tok det meste. Det er lenge siden vi har sett han bedre under kurven, spesielt offensivt. Han gjorde nesten som han ville med de litt lavere Ulrikenforsvarene og halvveis i kampen hadde han allerede satt 18 poeng.
Tredje periode fortsatte som andre. Vi nesten kopierte resultatet fra andre (28-10) og perioden endte med 31-13 til oss. Egentlig litt overraskende at vi skulle ha så fullstendig kontroll på et lag vi har slitt med i det siste, men når innsatsen er god og vi følger opplegget har dette laget stort potensiale.
Siste periode bar litt preg av transportetappe. Seieren var i havn og kameralysene var slukket. Men vi avsluttet med stil og vant også denne perioden (17-14).
Dermed stod det 103-55 da sluttsignalet lød. Å score over 100 poeng er ikke noe vi gjør ofte. Denne sesongen har vi tidligere kun gjort det mot Askøy (14-107 den 22.november). Det er derfor imponerende å passere 100 poeng mot et så sterkt lag som Ulriken. I dag synes vi hele laget leverer varene. Fredrik er nevnt med sitt glimrende innside-spill, Erlend fortsetter å skyte treere (denne gang ble det fire, men det kunne blitt flere med litt mer høyde på skuddene(?)), Anders leverte en dunk, og resten av guttene fulgte opp med disiplinert og godt spill. Det blir det gode resultater av. Når samhandlingen sitter blir vi med en gang mye farligere og mer slagkraftig. Dette ser og forstår spillerne. Det gjelder bare å trene nok for å bli trygge nok på det vi skal gjøre.
Poengene i dag: Fredrik 28, Erlend 26, Anders 20, Joachim 10, Espen 8, Erik 6 og Eirik 5.
Hos Ulriken toppet Baste med 20 og Tord med 14.
Neste helg har vi kamp mot Hop 1 i Slåtthaughallen, mens Ulriken spiller igjen allerede i morgen mot Gimle 2.
Flere bilder fra kampen i guttenes fotoalbum HER.
Arve


0 Comments

KBBK PUNKTERTE GIMLE 1!

Lørdag 31.januar møtte U18-guttene våre Gimle 1 klokken 12.00 i Gimlehallen. Sist vi møtte dem (1.november i Bjarghallen) ble det svært så jevnt og spennende der avgjørelsen falt helt mot slutten og vi vant 87-82. Gimlelaget er ujevnt besatt med Kristian, Julian og Tobias som stammen og resten av laget er stort sett 93 og yngre. Men disse tre musketerene skyter godt og før kampen lå de på 4.plass (etter Frøya, Gimle 2 og Ulriken). De kom fra stortap mot Frøya og brakseier over Askøy så formen var det vanskelig å vurdere. Det siste vi hadde gjort var knallkampen mot Stavanger under siste helgs NM-kvalik i Frøyahallen så vi satset på at vi var på vei tilbake til go’formen.
Under torsdagen dugnad i hagen til coach Joakim følte ikke Fredrik seg helt pigg, og fredag kveld kom meldingen om at han ikke var klar til kamp. Det ble en liten nedtur for oss for han ruver godt og betyr mye for laget under begge kurvene. Men slikt er vi forberedt på og innstillingen var helt klar at dette skulle vi klare uten Fredrik.
Som ventet ble kampen meget jevn, lenge. Etter første periode ledet vi med ett (17-16) og Kristian hadde satt 13 av deres poeng så langt. Vi måtte prøve å hindre han i å få for mange åpne skudd. Der er han treffsikker og det er deres sterkeste våpen. Så ble gjort og i andre periode stoppet han på 5 poeng. Vi øket ledelsen, men bare med to poeng og gikk til pause med 33-30.
Etter hvilen fortsatte lagene å følge hverandre og vi fortvilte (som vanlig) over forspilte sjanser og dårlig uttelling. Joda, det er ikke uflaks, men det nivået vi er på for øyeblikket, men vi vet bare at vi kan så mye mer når vi finner flyten. Vi viser det til tider, men det er lenge siden vi klarte å holde nivået hele eller store deler av kamp. Nå ville vi i hvert fall ikke tape kampen pga ”slurvefeil”, så med bare ett poengs ledelse (50-49) satset vi alt på å avgjøre dette så kjapt som mulig i siste periode. Selv om vi har vist oss gode på slutten av kampene ønsket vi ikke noen jevne og nervepirrende sluttsekunder der alt kan skje. Og vi fikk det som vi ville. I starten av perioden parkerte vi Gimleguttene fullstendig og satte 18 på rad uten at de kvitterte for ett eneste ett. Hele 6 minutter og 37 sekunder tok det før de traff oppi kurven i denne perioden. Det er sikkert rekord for dem (og for oss?). Nå var skuldrene lave og smilet på plass og da er det lett å spille basket. At Erlend nesten treffer på en dunk mot slutten, tar selv returen, pakker ut, vender og setter en treer, ble en liten ”krone på verket”. 77-58 viste tavlen etter 4x10 minutter. Å slå Gimle i Gimlehallen blir mann ikke i dårlig humør av og siden dette var helgens eneste kamp for guttene var helgen reddet.
Kampskjemaet viste at Anders satte flest poeng (21) knepent foran Erlend (20, med fire 3’ere). Etter Erlends lange sykeperiode i høst begynner han nå virkelig å vise gamle takter. Hans spilleglede og innsats (når han er i det humøret) smitter og er viktig for laget. Nå betyr vel kanskje også kamp mot Gimle i Gimlehallen litt mer for han enn andre på laget. Men uavhengig av det er han tydeligvis på gang igjen. Joachim har også vært syk, men formkurven peker også her klart oppover. Litt mer venn med ball og kurv kunne lett gitt ham en del mer poeng enn de 15 han stoppet på. Ellers hadde Erik 9 (tydelig fornøyd med møtet med gamleklubben og etter dette bare moro å gå i bursdag til Tobias om kvelden), Aleksander 6, Espen 4 og Eirik 2.
Hos Gimle var det som vanlig Kristian som toppet suverent med 31. Det er sterkt, men så legges det vel også opp til at det er han som skal fyre av de fleste skuddene. Julian var en like klar nummer to med sine 15. Tobias, som vi vanligvis har store problemer med å stoppe,( i hvert fall ville vi nok normalt sett hatt det i dag uten Fredrik), slet med influensa i kroppen og skulle vel strengt tatt holdt sengen som vår Fredrik.
Med denne seieren gikk vi forbi Gimle 1 på tabellen og opp på fjerde plass. Vi har begge 10 poeng, men vi går foran på innbyrdes oppgjør. I tillegg har vi en kamp mindre spilt. På tredje plass ligger Ulriken. De har nå to poeng mer enn oss og har spilt en kamp mer. Akkurat disse guttene møter vi i vår neste kamp 7.februar i Bjarghallen klokken 14.45. Med seier der vil vi være oppe på tredjeplass etter suverene Frøya og Gimle2. Klarer vi å beholde den plassen ut sesongen vil vi ha nådd målet om medalje. Men det er (heldigvis) mange kamper igjen før den tid og som vanlig er det alltid den neste kampen som er den viktigste. For Gimleguttene er det Hop 1 i Slåtthaughallen neste lørdag.

PS: Klubbfølelse er (for mange) viktig, enten mann snakker om idrett eller annet. En kjent måte å bygge klubbfølelse og identitet er uniformering. For oss som driver idrett betyr det først og fremst drakter. Da er det rart at kretsens (og landets?) største basketklubb er så dårlig på dette. Og det gjelder mange av klubbens lag. I dagens kamp kunne jeg ikke registrere to Gimlespillere som hadde make drakter, og nesten ingen hadde nummer på ”draktene”. Slike forhold skal påpekes (av dommerne?) på kampskjema og fra junior og oppover er det faktisk 100kr i bot. Ikke det at det er noe mål at Gimle skal få bot, men jeg synes mann må klare å gjennomføre litt mer ”style” enn dette. Alle lag kan med ujevne mellomrom ha en spiller som glemmer en drakt, men det er ikke det vi snakker om her.
Arve
0 Comments