BILDER FRA U18-GUTTENES PÅSKETUR TIL ÅRHUS!

Arve har tømt kameraet etter påsketuren og bildene er lagt ut i U18-guttenes fotoalbum HER. Vi har forstått at det var god kokk med på turen og antar at det er biffen som fortæres her.....
0 Comments

HANSA CUP: NEDTUR ETTER OPPTUR I DANMARK!

Når man spiller mot lag man ikke kjenner og vet kvaliteten på kan det være litt vanskelig å vurdere egne prestasjoner. Under Århus basketfestival i påsken spilte guttene seks slike kamper. Vi følte oss likevel rimelig sikre på at det vi presterte i disse kampene var av god kvalitet ut fra vårt potensiale. Vi var derfor spente på om vi ville klare å følge opp dette under helgens Hansacup. Ut fra undertegnedes vurdering må svaret på det bli et klart nei.

Haukelandshallen, fredag 17/4 klokken 19.00:
Kirkevoll – Ulriken

Et lag vi har spilt mange jevne kamper mot, men også slått klart. Det virket som om spillerne trodde vi hadde vunnet før kampstart og innsatsen var ikke på topp. Det vistes spesielt på returer. Ulriken kjempet og vant over våre høyere spillere gang på gang. Vi ledet knepent gjennom store deler av første periode (spilte 2 x 12min), men på stillingen 18-12 til oss tok vi pause. Det var dumt for det var flere minutter igjen av første periode. Ulriken scoret 13 poeng på rad og plutselig var kampen snudd til 25-18 i deres favør.
Etter hvilen hentet vi dem, men klarte aldri å opparbeide noe ledelse. I stedet var det de som seg i fra mot slutte. Like før slutt ledet de 39-34. Vi avsluttet godt og kom helt til 39-38, men der stoppet det.
Så knepent tap som mulig føles alltid bittert og surt, men det var vel litt fortjent ut i fra at Ulriken helt klart ville mer enn oss. Kveldens poengfangst ble hentet av Fredrik og Alex med 10 hver, Espen hadde 6, Joachim og Anders 4 og Erlend 3 (og x satte en straffe).

Haukelandshallen, lørdag 18/4 klokken 10.00:
Eikefjord – Kirkevoll

Etter at Ulriken hadde slått disse 73-10 klokken 8 i dag tidlig regnet vi med at dette skulle bli meget lett match. 81-8 til oss sier egentlig alt. Store fysiske spillere, men uten spill i serie og annen kamptrening blir samhandlingen deres for dårlig. Utover i andre periode ble konsentrasjonen vår også dårlig. Vi prøvde å leke litt, men fikk det ikke helt til, noe som resulterte i at vi egentlig burde scoret mer. Som det heter i reklamen: Det enkleste er ofte det beste.
Anders 19, Fredrik 16, Joachim 12, Erlend 11, Fullam 10, Espen 9 og Erik 4.

Olsvikhallen, lørdag 18/4 klokken 14.00:
Kirkevoll – Kjelsås 2

Som toer i vår pulje skulle vi møte treer i pulje 1, og det ble Kjelsås 2 (etter Gimle og Hop 2). Nå var innsats og glød på plass igjen og vi var suverene. De satte sine første poeng i det niende minutt og da hadde vi allerede 18. Til pause ledet vi 26-4.
Selv om de fikk være med å leke litt mer etter pausen hadde vi full kontroll og vant så klart som 56-19. Spesielt likte jeg det jeg så av Erlend i denne kampen. Innsats og spilleglede var tilbake ”som i gamle dager”, og da er han vanskelig å stoppe. 3 x 3-poengere + én 2-er ga han 11 poeng. Anders hadde 14, Fredrik 8, Joachim, Erik og Alex hadde 6 hver og Espen 5.

Landåshallen, søndag 19/4 klokken 10.00:
Frøya – Kirkevoll

Semifinale var vi kommet til nå og der møtte vi Frøya, som vinner av pulje 2. Dette Frøyalaget anser jeg som kretsens beste. De har en starting med etter hvert rutinerte 1.divisjonsspillere og presterer godt sammen. Når vi møter slike lag har vi tendens til å heve skuldrene å stresse i vei. Og dagens kamp ble ikke noe unntak. Det resulterte i mye dårlig spill og mange personlige feil. Mot slike lag straffes man hardt når det gjøres ”feil”, og etter første periode stod det relativt ”stygge” 29-10 på tavlen. Til tider lekte de litt med oss (anført som vanlig av Victor og Karamo), og vi lot oss bare stresse enda mer.
Etter pausen bare kontrollerte de kampen og vant til slutt 50-32. Dette lover bra for dem foran neste helgs U18-NM, der de (sammen med Gimle) blir kretsens håp om medaljer. Disse to lagene møtes nok seinere i dag for å gjøre opp om hvem som er best i denne byen denne helgen. For oss ble det en påminnelse om at det er et stykke opp, samtidig som vi vet at vi kan bedre enn dette. Men kunsten er å prestere på bestilling. Det var vi ikke i nærheten av i dag.
Alex 9, Fredrik 6, Erlend 5 og Erik, Joachim og Anders med 4 hver satte poengene. Hos Frøya var Victor klart ivrigst med sine 18 (Karamo ble spart en del).
Det var vår andre turneringshelg på rad. Nå får vi slikke sårene og forberede oss på neste helgs kamper i U18-NM. Det blir nok klart tøffere enn denne helgen.
Arve
0 Comments

TAKK FOR TUREN!

Turen til Århus basketballfestival ble både trivelig, lærerik og sportslig vellykket. Mange jevne, gode kamper der vi fikk brynt oss, ingen skader/helseproblemer og pokal og bronsemedaljer til slutt var strålende. Heldig var vi også med både vandrerhjemmet og klubbhuset vi leiet på dagtid. Til og med været var strålende på hele turen (bortsett fra båtturen ned!). Når så spillerne yter på banen og i tillegg oppfører seg eksemplarisk utenfor banen, må det bare bli topp. Godt miljø og en god tone hele veien gjør at det bare er kjekt å reise med dere. En stor takk også til Coach Joakim som bruker halve påskeferien (egentlig nesten hele) på å følge opp guttene sine i en slik turnering. Og ikke å forglemme Tommy (far til Joachim) som grislet og ordnet med mat både seint og tidlig. Biffene gjorde underverker! Undertegnede hadde også en del arbeid i forbindelse med turen, og med så positive gutter var det bare en glede.
Dette var vår første tur sammen, og det blir forhåpentligvis ikke den siste.
Takk for turen, alle mann. Dere finner en mengde bilder fra turen i guttenes fotoalbum HER.
Arve
0 Comments

ÅRHUS: SEIER I BRONSEFINALEN!

Som nevnt etter gårsdagens tap i semifinalen regnet vi med jevn kamp mot Gladsaxe i dag i bronsefinalen og at det var vår tur til å ha marginene på vår side. Og vi fikk rett i det meste. Etter en deilig frokost på vandrerhjemmet var vi klare til kamp klokken 10.00 lørdag morgen. Vi var veldig enige om at vi ikke skulle ha en reprise på semifinalens dårlige åpning der vi lå under med 6 tidlig i første og kjempet jevnt resten. Og guttene klinte til. Topp innsats og disiplinert spill ga oss en solid ledelse etter første periode (20-9). Vi må nevne Espen og Anders innsats i denne perioden. Espen satte 9 poeng og Anders 8. Det blir 17 av lagets 20. Sterk familieinnsats.
I andre holdt de nesten følge med oss, men vi vant knepent (13-11) og ledet halvveis med 13 (33-20).
Etter hvilen hadde de tydelig bestemt seg for nå måtte de sette inn støtet skulle de rekke å hente oss. Og de lykkes med mye samtidig som vi kom litt bakpå. 15-7 vant de perioden og vår ledelse var nå krympet til bare 5 poeng (40-35).
Men i siste viste vi styrke igjen. Den mest poengrike perioden endte med 18-15 til oss og bronsepokalen var vår. Bare blide ansikter å se og alle strålte om kapp med vårsolen utenfor.
Poeng i dag: Anders 20 (man of the match) trivdes tydelig i annen rolle en tidligere i turneringen, Joachim og Espen 9, Erlend og Fredrik 7 og Alex 6.

Så var det tilbake til vandrerhjemmet til basket i hagen og annen ”avslapping”. Litt seinere skal vi dra ut til klubbhuset for å spise seiersbiffen. Med andre ord: Vi har det godt! Det har vært en flott opplevelse og god trening/læring for oss alle. Ikke en eneste liten skade har vi pådratt oss i løpet av disse 6 kampene. Bra. Vi er allerede klare til neste helgs Hansacup hjemme. Noen har allerede begynt å tenke på om det blir bra vær under båtturen i morgen, og vi har beroliget dem og sagt at det blir det selvfølgelig.
Arve
0 Comments

ÅRHUS: FINALEHÅPET BRAST!

Fredag 10.april og semifinale i Århus basketballfestival med Kirkevoll U18 på ene banehalvdelen. Små marginer gjorde at vi ble 2’er i vår pulje og måtte dermed møte Nyborg som var puljevinnere i pulje 2. De var ubeseiret i gruppespillet og hadde vunnet sine tre kamper med 9, 9 og 16 poeng. Ut fra hva vi hadde sett virket de to puljene å være like gode, så dette ville bli tøft, men absolutt mulig. Vi hadde hatt en meget god restitusjon etter formiddagens to kamper og var klare til kamp, kanskje litt for klare. Starten kunne i hvert fall tyde på litt vel høy tenning. God innsats og bra spill, men uttellingen på sjansene stod ikke helt i stil. Vi på sidelinjen følte at vi hang helt med på banen, men de var klart bedre enn oss under kurvene. 14-8 til dem etter første periode var ikke representativt for spill og sjanser. Men det hjalp oss lite annet enn å gi oss fortsatt tro på at dette kunne vi klare.
De to midtperiodene var bedre. 10-9 og 10-10 viste at vi så absolutt kunne by dem kamp. Ca halvveis i den tredje var vi bare to under, men de gled ifra igjen. Mot slutten av kampen måtte vi ta sjanser for å ha noen mulighet å hente dem, vi lyktes ikke og det ga dem en del fast breaks. Det resulterte i relativt komfortabel seier tildem med 45-34.
Meget god innsats og lagspill, men ikke marginer på vår side. Man må spille slike kamper for å lære å mestre slike situasjoner, og dette er vi ikke flinke nok til pr i dag. Men vi lærer stadig og erfaringer fra slike kamper og slike turneringer er gull verdt for guttene våre og god ballast å ta med videre. Kveldens poengplukkere ble Anders 9, Joachim 8, Fredrik 7, Espen 5, Erlend 3 og Alex 2.
Det ble litt depping i minuttene etter kampen, men det ble fort glemt og stemningen er nå på topp igjen. Nå er vi ferdig med burgeren og godt ned i gotteposen. Så satser vi på at en god natts søvn gjør oss klar til en siste innsats i morgendagens bronsefinale mot Gladsaxe. De tapte med 9 for Nyborg i gruppespillet og semifinalen med 8 mot Harlev (som slo oss med 5), så det blir en ny jevn kamp. Men nå er det vår tur til å vinne en jevn match.
Og som vanlig gleder guttene seg allerede og har opplegget klart. Vi får se…..
Arve
0 Comments

ÅRHUS: KIRKEVOLL - SANSESTORMERNE.

Disse motstanderne står så langt med bare tap, selv om det har vært flere knepne. Vinner vi denne er vi i A-sluttspill og klar for semifinale i kveld 19.00. Det er første mål nå.
Men starten var langt fra god. Vi ble liggende under og skjerping på slutten av åpningsperioden gjorde at vi bare lå under 6-8. Andre periode gikk bedre. Anders bidro sterkt med sine 10 poeng og vi ledet med 23-16 til pause. Herfra og inn var det Erlend og Fredrik som berget oss. 11 på Erlend (tre 3’ere) og 10 på Fredrik ga oss en betryggende ledelse. Men i de 2-3 siste minuttene slakket vi litt av, de fikk blod på tann, vi begynte å nøle litt og kom bakpå og holdt på å rote det til. Men vi slapp med skrekken og vant 54-48.
Man of the match må bli Fredrik. 16 poeng er sterkt. Anders hadde 12, Erlend 11, Alex 6, Joachim 4, Espen 3 og Erik 2.

Så dro vi tilbake til idylliske Pan’s klubbhus like syd for Århus. Nå er middagen snart klar. Tommy og Erlend har forberedt deilig biff med stekte poteter og grønnsaker. Den er lovet på bordet om en halv time (kvart over 2). Deretter blir det avslapping med basket på pc’ene, kortspill eller en liten middagslur før vi drar tilbake til helgens nest siste kamp. Spenningen
stiger.
Arve

NB: Biffen var utomordentlig bra! Nå skal vi bare slappe og lade et par timer, så er vi klare.
0 Comments

ÅRHUS: BG OSTHOLSTEIN - KIRKEVOLL

Her er det ingen fred å få, selv på en langfredag. 08.00 var kampstart og når kjøkkenet på vandrerhjemmet åpner 07.30 (etter vi var dratt) ble det litt ”ymse” til frokost i dag. Men våre motstandere er nok sikkert litt samme typer, så de var vel ikke like godt forberedt til kamp, de heller. Det tyske laget BG Ostholstein hadde to tap og en seier så langt, så vi regnet med jevn kamp.
Vi vant første periode 13-10, men de svarte med å ta andre 16-14 så til pause ledet vi med knappest mulig margin (27-26). Anders hadde allerede 3 feil (må ut på 4) og Fredrik 2, så vi måtte roe oss litt. Vi holdt oss dette lille hakket foran også etter pausen (vant tredje 14-11), men bare 4 poengs ledelse før siste periode var langt fra betryggende.
Vi måtte vinne for å fortsatt ha håp om A-sluttspill, og det var selvsagt målet. Så i siste periode trakket guttene til med det de hadde, og vant 13-4. Dermed ble seieren såpass som 54-41. Det ser betryggende ut, men var slett ikke sikre før avgjørelsen falt i siste periode. Vi på benken hadde sikkert høyere puls enn gutta på parketten, men de brydde seg lite om det og lot som om de hadde full kontroll.
Joachim og Erlend hadde 10, Fredrik 8, Espen og Anders 7, Erik 6, Alex 4 og Niko 2.

Så bar det ut i solen og lunsj i det fri. Tommy dekket på utenfor hallen og bød på kornblanding med melk og brødmat med deilig pålegg. Nå gjaldt det å kompensere for den litt mangelfulle frokosten. Og gutta hadde tydelig opparbeidet litt sult også utenfor banen.

0 Comments

ÅRHUS: HERLEV BASKET - KIRKEVOLL

Denne kampen gikk 4min unna i Jellebakken Idætshall. Etter resultater fra kamper i vår gruppe tidligere på dagen vurderte vi dette laget som det beste i vår pulje (men det visste ikke spillerne før kampen).
Vi åpnet forrykende. Anders var kvalm og uvel før kampstart, men satte likevel 12 poeng i løpet av første periode (7min). Det hjalp til at vi ledet så meget som 20-8. I andre perioden økte vi denne ledelsen litt i starten, men så begynte de opphentingen og etter tredje ledet vi med bare 5 (42-37). I siste periode var vi litt uheldig (og uerfaren) med noen dommeravgjørelser og både Fredrik og Espen måtte pent gå og sette seg med 4 feil. Vi var også slitne og klarte ikke helt å gjennomføre opplegget vi hadde hatt så bra suksess med tidligere i kampen. Dermed måtte vi se oss forbigått og tapte til slutt med 5 (37-42).
En til tider veldig god kamp av oss der vi må si oss fornøyd med mye, bortsett fra tapet. Det er et godt lag vi spilte mot og vi håper å gå videre fra puljen samme med dem.

I denne kampen hadde Anders 20, Joachim 12, Erlend 10, Alex 7 og Fredrik 4. Dette lover bra for fortsettelsen. Nå venter Tommys delikatesser i Pan’s landlige omgivelser syd for Århus. I dag er det pasta og kjøttsaus på menyen. Deretter drar vi til vandrerhjemmet for en forhåpentligvis tidlig kveld. Det trenger vi for i morgen (fredag 10.) starter vår første kamp klokken 08.00. Da møter vi BG Ostholstein (tysk?) i hall 3. Deretter står Sansestormerne for tur klokken 11.00. Videre program avhenger av våre resultater i disse kampene. Skulle vi gå til A-sluttspillet er det semifinaler i morgen kveld klokken 19.00. Blir det B-sluttspill må vi gjennom kvartfinaler allerede klokken 16 eller 17 og B-semifinalene går 20 og 22. Så det blir en travel langfredag.
Arve

0 Comments

ÅRHUS: SKJOLD-BIRKERØD - KIRKEVOLL

Skjold Birkerød – Kirkevoll var vår første kamp, og vi tok respektløst ledelse fra start. 14-10 etter første periode (á 7min) tydet på at dette kunne vi klare, men også at det kunne bli jevnt. Vi hadde for så vidt kontroll hele veien og de tre siste periodene endte 16-9, 14-14 og 14-9 til oss. Dermed 58-42-seier og en flott start etter en gyngende båttur, litt lite søvn og to timer i bilen.
Vi fikk ikke kampskjema (ble ikke notert poeng på enkeltspillere) så det fant vi ut vi måtte ordne selv i de neste kampene.
Nå hadde vi litt tid på oss før ny kamp. Mat og drikke stod øverst på prioriteringslisten. Deretter dro noen for å ordne med nøkler til Pan orienteringsklubbs klubbhus der vi skulle spise. Noen dro for å handle mat og noen slappet av med kamper i den flotte baskethallen til Bakken Bears. Vi måtte prøve å hente oss litt inn igjen til neste kamp som var
Arve
0 Comments

U18-GUTTENE TIL ÅRHUS BASKETBALLFESTIVAL

Onsdag 8.april satte U18-guttene seg på Danskebåten med kurs for Hirtshals. Alle 9 var med, men med Eirik dessverre ute med skade hadde vi bare 8 mann til minimum 6 kamper. Vi måtte satse på å gå gjennom uten for mange skader.
En liten time forsinket avgang fra Bergen kunne føre til at tiden ble knapp til første kamp. Turneringen skulle begynne 09.00 torsdag, men med ankomst Hirtshals 08.00 hadde vi bedt om å ikke bli satt opp med kamp de første timene. 11.00 regnet vi med å rekke, men heldigvis ble kampen utsatt til 12.00 like før vi forlot Bergen.
Det ble en del gynging etter at vi hadde forlatt Stavanger og uten å gå i detalj vil vi bare nevne at to av guttene leverte deler av maten tilbake før de la seg.
Hirtshal – Århus gikk kjapt og vi hadde en hel time på oss til kampstart da vi ankom Vejlby-Risskov Idrætssenter. Bare nye og ukjente lag var spennende og med 5 lag i vår pulje var det duket for to kamper torsdag.
0 Comments

TABELLEN VED SLUTTPILT SERIE

0 Comments