Viktig seier over Frøya!

Tirsdag 23.januar kl 16.00 spilte SG14 utsatt kamp mot Frøya 1 i Frøyahallen. Foran denne kampen lå guttene på en andreplass på tabellen etter suverene Gimle. På plassen bak lå Frøyaguttene og like bak der på fjerdeplass Hop 1. Hoplaget har foreløpig litt færre kamper og vil nok klatre oppover på tabellen etter hvert. Kampen mellom Frøya og oss var derfor viktig når det gjelder sjansene for å havne på medaljeplass.
Sist vi møtte Frøya vant vi knepent (3 poeng) i Bjarghallen. Nå var vi på deres hjemmebane, men kurvene er like store - eller små - der og banen har samme dimensjon så ingen grunn til at vi ikke skulle ta dem denne gangen også.
Det begynte ikke så bra. Vi satt det første poenget, men da perioden var over ledet Frøya 15-7. Bom på 3 av 4 straffer og dårlig konsentrasjon på layup/nærskudd får ta skylden for at vi ikke holdt følge. I andre periode dominerte Anders kampen. Han satte alle våre 11 poeng i perioden, og når vi i tillegg spilte så godt forsvar at Frøya bare satte 2 poeng var vi plutselig i føringen med ett (18-17).
Etter pausen så det ut til at vi skulle feste grepet og sige ifra. Joachim begynte å ta flere og flere returer (spesielt under egen kurv) og noen av Frøyaspillerne begynte å bli litt stresset og frustrerte. Før siste periode ledet vi med tre (26-23) og vi få tilskuere begynte å forberede oss på en ny spennende avslutning mot dette laget.
I siste periode kom Frøya tilbake og ledet både 30-28 og 32-30. Men på slutten var det vi som holdt hodet kaldt. Like før slutt ledet vi 36-32, de satte to straffer, men Alexander fikk æren av å sette kampens siste poeng og vi vant 38-34.

Det er jo slike jevne kamper som er morro å spille, spesielt når det ender med seier. Vi spilte en bra kamp selv om undertegnede mener vi må bli mer kyniske og ikke miste/gi vekk ballen slik vi gjorde litt for ofte. Noen av spillerne viser igjen litt av sitt potensiale, men det må trenes mer for å bli stabile på et høyere nivå.
Anders var kampens beste poengplukker med sine 19 poeng. Av våre fulgte så Alexander med 12, Henrik med 4, Eirik med 2 og Joachim med 1.
Hos Frøya var det Adrian som toppet denne gang med 13 poeng. Deretter fulgte Sindre med 9, Yassin med 8 og Martin og Marcus med 2 hver.
Alt i alt en bra kamp av oss. Nå må vi bare holde full skjerping frem mot fredagens kamp mot Hop 1, et lag som stort sett har vært hakket foran oss, men som vi absolutt kan hamle opp med på en god dag.