NY GOD KAMP AV G-91

Etter at hele redaksjonen har vært to uker på reise er vi nå endelig tilbake igjen. Og det første vi gjorde var selvsagt å gå på basketkamp. Våre 92-gutter skulle spille kamp i 91-serien mot suverene serieleder Gimle i Bjarghallen søndag 2.mars. Gimle-91 er ubeseiret så lang i serien og noe annet enn en ny seier for dem ville være meget overraskende. Erlend har vært syk noen dager og kunne ikke stille på kampen, men vi skulle komme til å bite bra fra oss likevel.

Vi åpnet godt og ledet faktisk 11-8 midtveis i første periode, men de kom sterkt mot slutten av perioden og ledet 20-12 etter de første 10 minuttene. De spilte ”tungt” og prøvet å kjøre oppsett, mens vi fintet oss forbi og ble feilet, uten at det ga noe poengmessig uttelling. Vi skjøt relativt dårlig (i hvert fall i forhold til Gimle) og bare i første periode bommer vi på seks av ni straffer.

Andre periode viste at vi var på høyde med dem igjen. Selv med fortsatt dårlig uttelling på nærskuddene våre vant vi perioden 14-13 og halvspilt hadde vi igjen en viss form for kontakt (26-33). Men håpet om å ta innpå i tredje periode forsvant fort. Vi hadde vår dårligste periode offensivt og selv om forsvaret fungerte bra (slapp bare inn 12 poeng baklengs) så var det poengtørke i andre enden av banen. Kun fire poeng til oss er noe av det dårligste vi har levert. Nå var vi hele 15 poeng bak og med bare 10 minutter igjen å spille mot de ubeseirete serielederne ble det vanskelig. I siste periode var de fortsatt hakket bedre enn oss og seieren deres ble såpass klar som 58-39.

Som nevnt manglet vi Erlend. Også trener Joakim var forhindret fra å komme. At Joakim var borte førte nok til at vi mistet noen dommeravgjørelser som vi ellers ville fått i vår favør, uten at det fikk noe store konsekvenser rent poengmessig. Men bortsett fra det gjorde vi en hederlig innsats som vi har all mulig grunn til å være fornøyde med. Gimle var et stykke unna det de er gode for å prestere og det gjorde at vi hang bra med til tider. Med Erlend med hadde vi kanskje stresset dem ytterligere og pustet dem enda tettere i nakken, men det får bli en annen gang. Disse guttene vil vi nok møte mange ganger seinere.

Scoringstavlen viste følgende: Anders 18, Alex 9, Espen 6, Roy 4 og Joachim 2. Hos Gimle var det K.Albrektsen som plukket flest poeng (15), deretter fulgte M.Johanson (nr8) og E.Hølleland med 10 hver, S.Kolstad 9, E.Hannaas 7, M.Johanson (nr13) 5 og H.Hjertnes med 2.