U15-GUTTENE VANT OVER LODDEFJORD

Ephrem og Christian (bildet) og resten av U15-guttene er fremdeles ubeseiret i serien og etter lørdagens kamp mot Loddefjord i Bjarghallen er vi et steg nærmere seriemesterskapet. Og det ble ikke noe plankekjøring. Sist vi møtte dem (18.oktober) vant vi så klart som 60-23, men Loddefjordlaget består av høyvokste spillere som stadig forbedrer seg og er absolutt et av de lagene vi kan tape for så det måtte full skjerping til fra start.
Vi gikk raskt opp i en 6-0-ledelse og trodde kanskje at dette skulle gå av seg selv (?). I hvert fall hang Loddefjord seg på og etter første 10min ledet vi 10-6. Andre periode begynte også bra. Vi øket til 15-6, men Loddefjord svarte med 8 på rad. Vi scoret så 11 på rad før det var deres tur igjen og de satte de 5 siste før pausen. Det viser hvor mye kampen ”bølget” og ingen av lagene klarte å få noe stabilitet i spillet sitt.
Etter pause fikk vi ”stramet opp” forsvaret vårt. Det er ofte nøkkelen til gode resultater. Det hindrer baklengs samtidig som det gir mange muligheter til fast break. Vi slapp inn bare 2 (!) poeng i denne perioden samtidig som vi scoret 14 selv. Da var vi plutselig ”dobbelt så gode” som dem (42-21) og kampen var avgjort. Siste periode ble jevn med 16-15 til oss, noe som ga sluttresultat 58-36.
Vi holder bra fokus og når vi gjør jobben vår er vi gode. Men det svinger litt for mye i denne kampen. Klarer vi å få bort eller i hvert fall forkorte de dårlige periodene våre skal vi bli vanskelig å slå utover vinteren.

Nå er det spillefri frem til 7.februar. Da møter vi sterke Ulriken lørdag klokken 9 i Bjarghallen. Dagen etter tar Brattholmen imot oss klokken 11.30 i Bildøyhallen, så det er nok av oppgaver å trene til.
I dag var flere av spillerne preget av tøff fotballtrening de siste ukene. Men småstrekker og betennelsestendenser ble holdt i sjakk og alle kom helskinnet gjennom. Vi ble også enige om før kampstart å være forsiktige å ikke pådra oss for mange feil i starten. Ingen av spillerne hadde mer enn to feil i hele kampen, så den klarte vi også fint. Poengtavlen så slik ut: Espen (bildet) 33, George 11, Pål og Ephrem 4, Petter, Christian og Lars 2 hver.
Hos Loddefjord hadde S.Lydersen 15 (11 av disse i siste periode), E.Devanayagan (beklager hvis navnet er stavet feil. Vanskelig å se på kampskjema) 11, J.Aanensen 6, og H.Trinh 4.
Flere bilder HER.
Arve
0 Comments

U15-GUTTENE PÅ GOD VEI MOT SERIEMESTERSKAP; KNUSTE GIMLE 1

Etter at vi hadde gått ubeseiret så langt i sesongen mens Gimle 2 og Gimle 1 på henholdsvis 2. og 3. plass hadde slått hverandre en gang hver i innbyrdes oppgjør, ledet vi med 4 poeng foran sist helgs toppoppgjør mot Gimle 2. (Vi ledet egentlig mer, men har spilt flere kamper enn dem). Sist helg
presterte vi årsbeste da vi nedsablet Gimle 2 med utrolige 78-39. Denne helgen var det Gimle 1 som var motstandere lørdag 13.30 i Slåtthaughallen. Sist vi møtte dem (19.oktober i Gimlehallen) måtte vi virkelig slite for seieren. Vi var under med 14 midt i tredje periode, under med 7 etter tredje, gikk i ledelse midtveis i siste og vant til slutt med 5 (57-52). Vi er blitt en god del bedre enn i høst, men det har også flere av de andre lagene. Vi var derfor innstilt på jevn kamp og tøff motstand. Og det fikk vi, en stund.
Lagene byttet på ledelsen første fem minuttene og starten var preget av mye bom og mange feil. En av dommerduoen er kjent for å være streng å blåse for ”alt”. Det er slik det burde være for alle dommerne, men det er det ikke. Og selv om vi snakket om det på forhånd tok det litt tid å ”omstille” seg, og vi slet i starten av kampen. Gimle ség i fra mot første pause, men vi satte to på tampen og karret oss ett lite poeng foran i protokollen (10-9).
I andre periode åpnet vi klart best og gikk opp til 20-11, men Gimle svarte i siste halvdel og det som så ut til å bli en klar ledelse ble redusert til 3 (20-17) til pause.
Guttene var litt frustrerte i pausen over mange feil, men vi ble enige om å fokusere på eget spill samtidig som vi minnet om at sist vi møttes lå vi under med 7 på samme tidspunkt og vant med fem til slutt. Så vi trøstet oss med at vi var godt foran skjema.
Da kampen kom i gang igjen løsnet det litt for oss. Vi slapp oss litt mer løs, traff på noen flotte fast break og vant perioden med knusende 28-10. Spesielt Espen viste muskler her. 20 poeng satte han i denne perioden. Han hadde også en fin avslutning av perioden med en ”buzzer beat”. Med 4-5 sekunder igjen vinner han en retur under egen kurv, ser klokken, løper mot midten og med 1-2 sek igjen sender han av gårde et skudd fra egen banehalvdel. Svisj, 3 poeng og stor jubel. Dermed vant vi perioden med hele 28-10 og ledet nå 48-27.

Nå var i realiteten kampen avgjort. Det skjønte begge lagene og siste periode ble en transportetappe for George (bildet) og de andre på banen. Vi var klart best også på den biten, og med perioderesultat 21-14 endte kampen til slutt med 69-41. Gimlespillerne og lederne hadde ikke helt skjønt det da de leste resultatet fra vår forrige kamp (mot Gimle 2), men jeg tror de skjønte det nå. Vi hadde igjen levert en bunnsolid innsats mot en av våre sterkeste konkurrenter, til tross for en litt usikker start på kampen. Laget er tydeligvis i bra form samtidig som mange av våre konkurrenter ikke helt tørr å spille spillet de vanligvis kan når de møter oss. Nå har vi (ulikt kampantall tatt i betraktning) 6 poengs ledelse på de to Gimlelagene. Med bare 6 kamper igjen å spille kan vi faktisk tillate oss å tape tre og likevel bli seriemestre. Vi har selvsagt ikke planer om det, men det er likevel betryggende å vite. Selv om vi har prestert bra siste ukene har vi mange tøffe kamper igjen. Både Loddefjord, Ulriken og Os er kapable til å slå oss, så vi må fortsatt holde oss skjerpet. Hop 1, Brattholmen og Askøy bør vi slå og da er seriemesterskapet vårt igjen. Men la oss holde fokus på kampene og våre prestasjoner der, så får dette eventuelt komme som en fin bonus.
Kampen i dag var litt spesiell. Den litt ”rare” starten fikk betydning for kampen. Noen av våre spillere stod plutselig med mange feil og fikk klar beskjed om å roe seg å ikke ta noen sjanser. Det verste som kunne skje med så få spillere var å få feilet ut noen. Men de gjorde som de fikk beskjed om og alle fullførte. Men når spillere som for eksempel Ephrem, som vanligvis er helt i toppen på scoringslisten, blir stående med ett poeng, er ikke alt som normalt. Normalt er det imidlertid at Espen er med i teten, og der var han også i dag. 43 poeng er like mange som mot Gimle 2 sist helg. Det betyr at han i de 4 kampene mot Gimlelagene har 37-36-43-43, som gir et snitt på like under 40! Ikke mindre enn imponerende. George fulgte på plassen etter med 11, Petter hadde 10, Paal og Lars 2 og altså Ephrem 1.
Jeg er ikke så stødig i fornavnene til Gimleguttene, men hvis jeg husker riktig blir listen slik: Kristoffer 17, Lasse 9, Kristian og Ole 4, Kjetil, Erik og Mikkel 2 og Simon 1.

Nå koser vi oss litt over dagens gode prestasjon og nyter det. Men som vanlig er det alltid den neste kampen som er den viktigste og vi har allerede fokus rettet mot neste lørdags kamp mot Loddefjord. Vi møter dem i Bjarghallen kl 09.00, mens Gimleguttene møter Os i Oshallen samme dag. Vi gleder oss allerede.
Flere bilder fra kampen HER.
Arve
0 Comments

KLAR SEIER MOT HOP 2

Etter lørdagens ”sensasjonelt” store seier over Gimle 2 (78-39) ville alt annet enn en lett seier mot Hop 2 på søndag være overraskende. Overrasket ble vi, men seieren til Christian (bildet) og resten av guttene våre var aldri truet. Overraskelsen besto i at guttene ikke klarte å mobilisere mer enn de gjorde, men det holdt likevel til en meget komfortabel seier mot dette Hoplaget, som er et reint 95-lag. De er med for å lære og få tøff kamptrening, og det regner vi med de både gjorde og fikk.
Jeg skjønner at det ikke er lett å skjerpe seg når mann vet på forhånd at mann vinner, og det må vi ha lov og si at vi visste, uten å bli kalt for verken selvgod eller høy på pæra. Dette Hoplaget står med 1 seier så langt (37-16 over Askøy 18.oktober) og vi hadde lite problemer med å slå dem sist vi møttes (104-15 i Slåtthaughallen 16.november). Vi er blitt bedre siden sist, så selv om de også har utviklet seg regnet vi med seier på forhånd.
Kampen startet med en innstilling i hodene til litt for mange av våre spillere at dette ville bli veldig lett. Men så lett ble ikke starten. Halvveis i 1.periode ledet vi 8-6, og traff ikke på de enkleste ting. 15-8 etter de første ti minuttene var under pari.

Vi ba om litt skjerpings i pausen, og fikk det. 19-2 i andre periode begynte å likne på noe. Resultatet i denne kampen var for så vidt underordnet, men prestasjonene og fokuset på banen var viktigere. I pausen ble vi enige om at såpass som dette måtte det være og vi skulle prøve å holde oss på minst dette nivået.
Etter midtpausen kopierte vi 2.perioden og vant igjen 19-2. I siste øket vi for sikkerhets skyld til 27-6 slik at seieren ble på 80-18. At dette var en del mindre enn sist vi møtte dem skyldes nok en del den kanonkampen vi spilte i går. Og en slik reaksjon er både normal og forventet. Men vi bør generelt ha som mål at vi skal ha fullt fokus og skjerping i hodet, så kan heller armer og bein jobbe litt saktere enn det vi kan prestere når vi trør til for fullt.

Nå håper vi på en god treningsuke før serien kan avgjøres på lørdag. Da møter vi Gimle 1 kl 13.30 i Slåtthaughallen. De er nå på 2.plass og må mest sannsynlig vinne mot oss skal de ha en sjanse å vinne serien. Det blir nok en ny spennende og jevn kamp og det er jo de kampene som er gøyest å spille.
George har utviklet seg mye denne høsten og dette hadde han tydeligvis lyst å vise i denne kampen. Men tenningen var nok litt for høy, han ble for ivrig og stod med tre feil etter ca like mange minutter. Likevel får han markert seg og sammen med Ephrem (nederste bildet) med 22 utgjør han med sine 21 poeng en klar tetduo på scoringslisten. Petter setter som vanlig en del poeng og i dag ble det 10. Christian fikk vi endelig lokket med igjen, og selv med manglende skuddtrening fighter han inn 8 poeng. Espen hadde 4 og Lars hadde også 4, til tross for lite spilletid. Han måtte gå ut tidlig pga skaden han pådro seg i går. Vi får bare håpe han er klar igjen til helgens viktige kamp. Han begynner å bli viktig for laget.
Se flere bilder fra kampen HER.
Arve


0 Comments

BEST GAME EVER (?) MOT GIMLE-2!

Espen (bildet) og de andre U15-guttene våre liker seg på toppen av tabellen. Så langt i år har de vært ubeseiret selv om det har vært nære på ved flere anledninger. Våre to nærmeste konkurrenter på tabellen er de to Gimlelagene. Innbyrdes oppgjør de i mellom gjorde at Gimle 2 lå på plassen bak oss mens Gimle 1 lå på 3.plass med like mange poeng. Lørdag 10.januar skulle vi møte Gimle 2 for annen gang i år. Sist vi møtte dem (13.desember i Gimlehallen) var det jevnt og spennende lenge, men ved hjelp av vår vanlige sterke avslutning vant vi så ”klart” som 66-53 til slutt. Rapportene fra Gimleleiren foran lørdagens kamp var gode treninger og topp motivasjon og kamplyst, så nå satset de på å slå serielederen.

Men vi har også øvet oss litt de siste ukene og Joachim og Anders (som har trent guttene de siste ukene) har jobbet bra med laget og spesielt prioritert forsvarsarbeidet. At vi skulle se så klare resultater av dette arbeidet så fort var overraskende, men desto mer gledelig.
Det er litt viktig å komme godt i gang og etter litt frem og tilbake med flere bom på begge sider satte endelig Ephrem (bildet) 2 poeng og vi var i ledelsen. Men Nick svarte med en 3’er og vi fryktet det verste. Men så kjørte vi en av våre beste perioder noen sinne og gikk rett opp i 18-3-ledelse. Perioden endte med 22-6 til oss (mot serietoeren!) og det lyste innsats og seiersvilje av guttene.

Andre periode ble atskillig jevnere (18-14) og det var tydelig at Gimleguttene hadde fått litt blod på tann og gjorde et hederlig forsøk på å komme inn igjen i kampen.
Men etter hvilen var vi tilbake på nivå fra 1.periode og kopierte nesten denne (21-6). En litt pussig ting med denne perioden er at George scoret totalt 8 poeng i kampen, og alle ble satt i 3.periode. Nå var ledelsen på hele 35 poeng, kampen var avgjort for lengst og Gimleguttene frustrerte og motløse.
I siste periode ble det igjen litt jevnere. Vi hadde ingen ting å spille for lenger mens Gimle kjempet for æren og for å unngå alt for stygge sifre. Likevel økte vi med 4 poeng til (17-13) og sluttresultatet ble på hele 78-39. Vi slår altså tabelltoer med utrolige 39 poeng, like mye som de scorer til sammen. Det var nesten uvirkelig. Vi hadde forventet en jevn kamp der vi forhåpentligvis dro seieren i land med en sterk avslutning. I stedet la vi grunnlaget for seieren med en knallåpning og steinhard jobbing i forsvar. Dette var imponerende bra, gutter! Nå har vi (mest sannsynlig) kvittet oss med Gimle 2 i kampen om seriemesterskapet. Nå er det Gimle 1 som er farligste opponent. De møter vi neste helg, så da blir mye avgjort. Før den tid har vi kamp mot Hop 2 på søndag, men det bør være lett match hvis vi er i nærheten av det vi presterte i dag.
I dag presterte vi som lag. Samarbeidet og det kollektive var satt i system og spesielt forsvarsarbeidet var imponerende. Likevel må vi trekke frem Espen. Han pleier å toppe poenglisten, så også i dag, men 43 poeng mot tabelltoer er meget sterkt. Også under egen kurv viste han styrke i dag og antall returer var nok høyere enn vanlig. Ephrem er
som vanlig sterk og arbeidsvillig og stopper i dag på 11 poeng. Lars fortsetter fremgangen og setter 8. At han klarte å spille så lenge som han gjorde er et under og sier noe om hva den gutten tåler. De blemmene (åpne sårene!) han etter hvert hadde under beina unner vi ikke en gang våre verste fiender. I dag hadde det nok vert lurere å stoppe før. Nå får vi bare håpe det leges kjapt for vi trenger Lars tilbake så fort som mulig, aller helst allerede til neste helgs viktige kamp. George hadde også 8, og som nevnt tidligere satte han alle i 3.periode. Han har også hatt eksepsjonell fremgang i høst og er inne i en meget god periode. Petter (siste bildet) og Paal hadde 4 poeng hver og selv om de har andre oppgaver viser de at de kan avslutte og er ”gull” verdt for laget. Men mest gledelig av alt: Den flotte samhandlingen der spillerne hjelper hverandre etter klare ”avtaler”. Nå begynner dette å sitte og klarer vi å utvikle dette videre skal vi ikke bli enkle å hanskes med i de kommende kampene.
Kort oppsummert: Dette var imponerende, gutter! Sug litt på denne karamellen. Det fortjener dere. Og dette gjelder også Joachim og Anders. Dere har helt klart en del av æren for dette flotte resultatet.
Flere bilder fra kampen HER.
Arve
0 Comments