JULECUPEN: HOP BLE MINST ET HODE FOR HØYE

Etter at både Hop og vi slo Ulriken i går var det klart at puljekampen mellom oss og Hop mandag 14.40 var helt uten betydning. Vi ville uansett møte dem i finalen to timer seinere. I deres kamp mot Hop manglet de spillere og måtte låne Signe og Lene av oss. I dagens kamp kom de bare med fire spillere. For at det skulle bli kamp måtte de låne igjen, og siden Ulriken var utslått lånte de like godt deres to beste (OP og Jens). I julecup er gjestespill lov, men at man henter ”gjester” fra lag i samme pulje er vel ikke helt vanlig eller ”etter boken”. Men for Ephrem (bildet) og resten av våre var det viktig å få spille kamp så vi godtok det uten problemer. De sa de ville prøve å skaffe flere egne spillere til finalen.
Denne kampen gikk også  på minibanen og da må det bli fysisk. Vi ble enige om å ikke legge for mye i det. Kampen var jo helt uten betydning. Vi ville heller prøve å gi dem litt kamp i finalen. Denne skulle jo gå på stor bane og da ville vi kunne utjevne litt av deres fysiske overlegenhet med vår hurtighet og løpskapasitet. Men kamp er kamp og guttene prøvde det de kunne, men forskjellen var for stor. De scoret jevnt og trutt og litt oftere enn oss. Halvveis stod det 21-13 og ferdigspilt var sifrene 39-22. Vidar toppet igjen for oss med 7 poeng, Petter og Paal hadde 4,
George 3, Ephrem og Rune 2 hver.

Ingen finale
Like etter kampen kom turneringsledelsen og sa at Hop hadde trukket seg fra finalen. Vi spurte da om ikke Ulriken kunne stille med sitt lag (som vi hadde spilt en jevn kamp mot i går). De trodde ikke de ville klare å samle nok spillere og takket nei. Katrine (bildet) samlet da noen jente/damespiller og stilte lag mot oss. Dermed ble det i hvert fall kamp (som vi vant med 5-6? poeng). Litt dumt var det likevel at seks Ulrikenspillere satt og så på kampen (noen var innbyttere for oss), så de kunne stilt lag.
Det meste av poenget med julecupen er trening/moro, og da er ingen tjent/interessert i w.o. I år var det nok litt spesielt i og med at landslagsuttak gjorde at mange ikke kunne stille lag. Håper vi unngår slike kollisjoner neste romjul og at flere melder seg på til litt julebasket.
Du finner bilder fra Hop-kampen HER. og bilder fra kampen mot Gimle Kvinner Elite HER.
Arve

JULECUPEN: SEIER OVER ULRIKEN

På grunn av landslagsuttak/samling for både gutter og jenter i U16 og U18 er påmeldingen til årets julecup en god del amputert. For vår del resulterte det i at vi måtte trekke vårt U18-lag, men gutter U16 stiller. I deres klasse er det bare to lag (oss og Ulriken) og vi ble derfor slått sammen med det éne laget i U18 (Hop -93). Vi åpnet søndag klokken 18.50 mot Ulriken. De hadde med Jens og Ole Petter fra U18, mens vi var forsterket med Vidar på - bildet - (Os -94 og vårt U18-lag).
Kampen gikk på minibanen og bar preg av det. Det ble selvsagt veldig trangt og mye skjedde ”tett” under kurvene. Her var deres Ole Petter minst et hode høyere enn de fleste andre og fikk gjøre som han ville, spesielt i starten. I første periode (vi spilte 2 x 10min) satte han 10 poeng (2 poeng til spiller x var kanskje hans de ogsåWinking. Resten av deres poeng ble satt av Jens (6). Men vi holdt følge hele veien og det stod 18-18 halvveis.
Andre (og siste) periode startet vi veldig bra. Vi jobbet godt på deres høye under kurven og i angrep høynet vi aggressiviteten et hakk og dermed kom poengene. På så liten bane blir det ”fysisk” og vi var mer innstilte på å ”sloss” om ballene og poengene. De gikk først i knapp ledelse, men så hadde vi et 7-0 run og kom fem foran (20-25). Denne luken klarte de aldri og tette og vi vant 35-31.
Hos oss toppet Vidar (10) og Petter (9) på poenglisten. Deretter kom George og Ephrem (5), Paal (bildet) (4) og Rune (2). Ole Petter (15) var som nevnt toppscorer for Ulriken. Så fulgte Jens (6), Andrija (4), Snorre (2) og ”X” hadde 4.
Tidligere i dag slo Hop (93) det samme Ulrikenlaget. Disse Hopguttene møter vi i morgen (mandag). Uansett utfallet av den kampen møter vi dem igjen om ettermiddagen i finalen.
Flere bilder fra kampen finner du HER.
Arve

KAMPOPPSETT JULECUPEN!

Kampoppsettet for julecupen ligger på www.ulrikenung.com. Her er Kirkevolls kamper (alle kamper i Landåshallen):

Søndag:
09:40     U16J     Kirkevoll-Ytrebygda
12:10     U10G    Ulset-Kirkevoll
17:10     U10G    Kirkevoll-Hop
18:50     U16G    Kirkevoll-Ulriken
21:20     U16J      Kirkevoll-Loddefjord(U18)

SEIER OVER TYSVÆR, MEN HOLDER DET???

Etter onsdagens dårlige kamp mot Ulriken reiste George og de andre kjerringa i går mot Hop. Dermed ble dagens kamp (fredag 18.desember) mot Tysvær svært viktig for oss. Vi måtte vinne for å gå videre, men selv med seier ville vi ikke være sikker.

Det begynte bra og 14-8 til oss etter første periode var foran skjema. Vi hadde planer om å  vinne med 13 eller mer, for da ville vi være klare for vårens sluttspill uansett resultater i Tysværs resterende to kamper i gruppespillet i morgen (lørdag). Men Tysvær hadde andre planer, og i andre periode kjørte de over oss med hele ti poeng (26-16) og dermed lå vi under med tre (33-30) til pause.
Etter saftpausen var det vi som var hakket bedre enn dem, men likevel ikke mer enn at vi ledet med knappest mulig margin (47-46) før siste periode. I siste periode spilte vi bra forsvar (de scoret bare tre poeng), men offensivt stoppet vi på 9, og dermed ble seieren ”bare” på 5 poeng (55-50).
Det kunne virke som om spillerne ikke helt skjønte hva som stod på spill i dagens kamp. Ønsker man å delta under NM-sluttspillet til våren må man yte det man kan. Meldingene fra kampen kan tyde på at det manglet litt på det i kveld. Nå er vi helt avhengig av at resultatene i morgen går i vår favør. Hvis Ulriken slår Tysvær er vi klare sammen med Ulriken. Vinner Tysvær mye er vi klare sammen med dem. Vinner de lite kan vi risikere å havne på tredjeplass og dermed ikke få delta i sluttspillet. Alt avgjøres med Ulriken-Tysvær klokken 11.30 i morgen.
Poeng: Espen 17, George 14, Ephrem 8, Lars 6, Christian og Paal 4 og Petter 2.
For Tysvær: Hendrik 20, Kelvin 16, Jørgen 8 og Tomas 6.
Flere bilder finner du HER.
Arve

NM-KVALIK: VINN ELLER FORSVINN MOT HOP

Etter gårsdagens tap for Ulriken ble dagens (torsdag 17.desember) kamp mot Hop en ”vinn-eller-forsvinn”-kamp for Ephrem (bildet) og resten av guttene våre. Med tap ville sjansene for plass i vårens sluttspill være forspilt, mens seier ville gjøre at fredagens kamp mot Tysvær ville bli avgjørende. Tysvær og Hop er de to beste lagene i B-puljen i regionen. De slår klart de andre lagene og høstens innbyrdes oppgjør endte med knappest mulig seier til Tysvær. I går var vi en del redusert. Espen var ute med spysjuke og både Ephrem og George var så vidt på beine igjen etter en tilsvarende ”kule” dagen før. Dette preget selvsagt spillet vårt i den kampen. I dag stilte vi fortsatt litt redusert, men fulltallig.
Det var en helt annen glød i gjengen i dag. Helt fra start var vi mye mer på hugget og tok ledelsen fra første minutt. Til pause stod det 16-9 til oss. Og andre periode ble enda klarere dominert av våre gutter. 15-6 til oss gjorde at vi var mer enn ”dobbelt så gode” som Hop til pause (31-15).
Etter hvilen kontrollerte vi det hele. 11-11 i tredje og ”tap” 13-9 i siste ga sluttsifrene 39-50, med oss som bortelag. Poengene fordelte seg slik: Espen 19, Petter 13 (god skyting og meget bra forsvarsarbeid), George 6, Ephrem og Paal 2. Mest betryggende av alt: Hele laget hevet seg flere hakk fra i går. Dette lover godt for morgendagens avgjørende oppgjør mot Tysvær. Etter gårsdagens 13-poengstap (28-41) og dagens 11-poengsseier er målet å komme oss på pluss på poengtavlen etter morgendagens kamp. Klarer vi det er vi videre til vårens sluttspill og klar for søndagens semifinale. Enkelt og greit: Just do it!
Flere bilder fra kampen HER.
Arve

NM-KVALIK: STARTET MED TAP FOR ULRIKEN

Denne ”langhelgen” er det kvalifisering til NM for U16. Alle kampene går i Gimlehallen og guttene våre startet det hele med kamp mot Ulriken onsdag så tidlig som klokken 16.45. Ulriken har vi slått de siste årene i serien, men de har gitt oss kamp hver gang, så vi måtte skjerpe oss for å klare dette.
Det klarte vi ikke! Det virket ikke som laget var klar til kamp da kampen egentlig startet. Vi spilte oss for så vidt frem til sjanser, men satte ikke disse. De første minuttene var ikke det så frustrerende for da satte heller ikke Ulriken sine sjanser. Men da de begynte å treffe og vi fortsatte med vårt usikre spill, så det mer enn mørkt ut. 15-3 etter første periode (8min) i Ulrikens favør ga ikke et helt korrekt bilde av spill og sjanse så langt, men det var en mager trøst.
Andre periode ble meget merkelig. Innsatsen vår økte noen hakk uten at det ble poeng ut av det. Vi satte bare to (2!!) poeng i løpet av disse åtte minuttene. Det hjalp selvsagt litt at forsvaret satt mye bedre og at Ulriken derfor bare satte fire poeng, men vi lå nå 14 under (5-19) og mye måtte skje skulle vi gå seirende ut av dette.
Og det begynte å skje noe etter hvilen. Ca halvveis i perioden hadde vi kuttet ledelsen deres til 8 poeng (25-17), men så stoppet det opp og til siste pause hadde de øket til 11 igjen (30-19). Noe nærmere kom vi ikke. Siste periode tapte vi knepent 9-11 og dermed endte det med klart tap 28-41.
Vi hadde muligheten i dag, men vi må vel si at vi tok den ikke. Spesielt starten ødela mye. Deretter spilte vi jevnt med dem i de tre siste periodene. Men det er som kjent summen av alle fire periodene som står som sluttresultat, og da ble vi klart slått. Nå må vi virkelig slåss for å få sluttspillplass. Selv med seire i de to gjenstående kampene i gruppespillet er vi ikke sikre på å bli blant de to beste (som gir sluttspillplass). Vi får krysse fingre, gjøre det vi kan og håpe det holder. Til de kampene håper vi å ha Espen med igjen. I dag var han syk og måtte bli hjemme.
Våre poeng ble satt av Petter 7, Ephrem 6, Lars og George 4, Paal 3, Christian 2 og 2 uten ”eier”. Niko var som vanlig klar toppscorer for Ulriken med 25.
I morgen møter vi Hop klokken 20.45 og da er bare seier (kanskje) godt nok.