PETTER, EPHREM OG ESPEN MED PÅ KRETSLAGET!!

Søndag 23. november var siste mulighet å overbevise kretslagstreneren om at en var god nok og fortjente en plass i troppen som skal dra til Haugesund neste helg til turnering og treningssamling. Vi har hatt tre spillere på disse treningene og alle var like blide da navnene i troppen ble lest opp. Både Petter (11), Ephrem (4) og Espen (da blir det vel 11, da!) skulle det holdes av plasser til i bussen til Haugesund neste fredag. Dette blir en fin opplevelse for dem. Det skal spilles kamper mot andre kretslag og trenes med dyktige trenere, både basket- og basistreninger. Vi gratulerer alle tre med plassen. Dette vil selvsagt også styrke laget vårt på sikt. Stå på og marker dere! Lykke til!
Her finner du mer info om opplegget.
Arve
0 Comments

U15-GUTTENE SLO HOP-1

Etter at vi sist helg kjørte over Hop 2 (95-laget) med sifrene 104-15, ventet sterkere motstand denne helgen. Også nå var det Hopgutter vi skulle spille mot og stedet var som sist Slåtthaughallen. Vi kjenner jo disse Hopguttenen fra tidligere kamper, men ble litt overrasket når vi så hvor mye de hadde strukket seg i løpet av sommeren og høsten. Vi er jo ikke selv blant de høyeste lagene og fryktet at dette kunne bli tøft. Men guttene tok fart og satset på å løpe rundt i stedet for å kjempe i høyden, og det klarte de bra.
I starten av kampen slet vi med å få overtaket. Lagene fulgte hverandre til ca halvveis i perioden (vi ledet 9-6), men derfra og til første pause gikk vi opp til 14 mens de ble stående med sine 6.
I andre periode økte guttene farten og vi fikk løpe inn en del ”enkle” poeng. Vi gjorde vår beste periode (19-5) og Eprem og Espen (bildet) hadde begge 8 poeng. Fotballguttene våre (Paal og Ephrem) var som vanlig løpsvillige og det ga enten åpne layup’s eller rom for andre. Petter og Lars har vært meget treningsvillige i det siste og vi ser det både på ballbehandling, skudd og spilleforståelse. Det gjelder også George, som i går kom med på 95-kretslaget. Han er tydelig meget motivert for tiden. I dag ble han kanskje litt for ivrig og ble straffet med feil for sin aggressive spillestil. Men dette er veien å gå, George, så bare jobb hardt videre.
Etter pausen ble det mer en transportetappe. Vi ledet allerede med 22 halvveis (33-11) og seieren var stort sett i boks. Tre av guttene kom rett fra kretstrening og kreftene begynte å ebbe ut. Vi holdt ut tredje periode (vant 16-9), men så var det stort sett slutt. I siste slet vi med å demme opp for de lange Hopguttene og måtte se 18 poeng gå i vår egen kurv. Selv klarte vi bare å kvittere for 17 av dem og da sluttsignalet gikk stod det 66-38 til oss.
Vi fryktet denne kampen litt. Tidligere resultater skulle tilsi at vi var klare favoritter, men basketkamper avgjøres ikke på papiret og vi vet at slapper vi bare litt av er slike lag som Hop helt på høyden med oss. Men vi klarte atter en gang å yte opp mot vårt beste og da slår vi fortsatt de fleste lagene i kretsen. Men èn ting må vi lære etter slike kamper som i dag: Kroppen vår er avhengig av å få tilført energi (= mat og drikke) for å kunne yte bra over tid. I dag kom tre direkte fra kretstrening og dårlig planlegging gjorde at de ikke hadde spist (eller drukket?) på mange timer og det merket de kraftig utover i kampen. Det er kanskje denne måten de må lære det på, for tips om dette har de fått før uten at det tilsynelatende har hjulpet.
Apropos kretstreningene: Hvor var Hopspillerne? Dette laget har flere spillere som burde vært med der og sikkert flere som hadde kvalifisert seg for kretslagets tur til Haugesund neste helg. Laget som helhet er blitt en stor og god gjeng med talentfulle spillere. De har store muligheter til å bli gode hvis de er treningsvillige nok. Og det ser det ut som de er. Vi følger spent med videre.
Poengplukker i dag: Espen 39, Ephrem 13, Petter 7, Lars 4, George 3. Vi husker godt at Paal (det andre bildet) også scoret poeng, men det hadde ikke sekretariatet fått med seg og tydeligvis gitt det til en annen.
Hos Hop satte H.Mjelde 14 poeng, P.Withington og M.Edal 6 hver, J.Sønnesyn 5, A.Bartaup 4, S.Banshoya 2 og A.Nortveit 1.
Neste helg er det spillefri for disse to lagene (kretslagsturnering), men helgen etter skal Hop møte Gimle 1 i Gimlehallen og vi får besøk av Askøy i Bjarghallen søndag 7.desember kl 16.15.
Flere bilder fra kampen finner du HER.
Arve
0 Comments

GEORGE MED PÅ KRETSLAGET U14!

De siste par månedene har kretslagene for U14, U15 og U16 hatt treninger for å forberede seg til kretslagsturnering og talentleir i Haugesund neste helg (28.-30.november). Det skal være en samling der spillerutvikling står i sentrum og helgen skal fylles med kamper, treninger og sosial happening. Landslagstrenerne Baard Stoller (kvinnelandslaget), Kelvin Woods (U16-landslaget for gutter), Marianne Hella (kvinnelandslagets kaptein), Per Tøien og Kalle Ossianilson vil være tilstede og gjennomføre treninger samt se på hvilke talenter som finnes. Sindre Madsgaard (Olympiatoppen) og Henning Bergh (NTG) vil også holde økter i basistrening og treningsmetodikk i basket.
Vi har hatt Ephrem, Petter og Espen med på treningene for U15, men George, som er vår eneste guttespiller i U14, ble ”glemt” (kanskje fordi han spiller på U15-laget og alle forbinder ham med det laget). Han var derfor ikke med på de første treningene. Men innsatsen han har vist nå i høst på klubbtreningene og U15-kampene og endringene hans i holdningene til trening og kamp gjorde at vi snakket med treneren, beklaget at vi hadde ”sovet i timen” og sa vi hadde et talent som burde få prøve seg. Han var villig til å gi George en sjanse og han stilte derfor til trening i Frøyahallen i dag (lørdag 22.november). Der imponerte han treneren så pass at han etterpå fikk melding om at han kunne begynne å planlegge pakking av sekken til turen neste helg. Haugesund venter på vår talentfulle 13-åring. Der får han trene og spille med de beste i sin årsklasse fra hele landet. Tre kamper i tillegg til treninger og sosiale aktiviteter venter dem. Dette blir moro. Vi gleder oss med George og er spente på videre utvikling av denne gutten. Han har muligheter til å nå langt innen basket.
Arve
0 Comments

U15-GUTTENE FIKK LETT MATCH MOT HOP 2

Søndag 16.november spilte Lars (bildet) og de andre U15-guttene våre mot Hop 2 i Slåtthaughallen kl 16.30. Dette er Hops 95-gutter som også spiller i U15-serien (94). Ut i fra hva de har prestert tidligere i sesongen skulle vi ikke ha noe problem med å slå dem, men i begynnelsen av kampen var det ikke store forskjellen på lagene.
De satte de første poengene og var med til 4-4. Derfra gikk vi til 13-4 (blant annet med en 3-er fra Petter), og forskjellen på lagene ble mer og mer tydelig. Resten av perioden satte vi to for hver de satte og det ga 23-10 til oss etter de første ti minuttene.
Fra andre periode og ut kampen var vi derimot helt suverene. I denne perioden satte de bare ett poeng mot våre 24 og det var klasseforskjell på lagene. Resten av kampen ble rein overkjøring. I tredje endte det 26-4 og i siste tettet vi like godt helt igjen bakover mens vi selv satte 30 poeng i deres kurv. Det gav oss 104 mot deres 15. Det er solide sifre og dette ”til tross for” at vi etter hvert angrep trakk oss tilbake i forsvar og lot dem spille lange angrep. Men vi var ”dødelig” effektive når vi vant ballen. Hurtige, løpsvillige ”fotballspillere” kom gang på gang aleine mot deres kurv, spesielt i andre halvdel av kampen. Vi skjøt også bra og det at vi stort sett er ett år eldre enn dem gir oss også en større høyde og dermed en fordel under begge kurvene. Og den utnyttet vi godt. Spesielt har George blitt en viktig returtaker for oss. I dag fikk han virkelig utnyttet høyden sin og det for en gangs skyld mot jevngamle (95).
Men det mest gledelige i dag var samspillet. Vi opptrådte som et lag og spilte hverandre gode. Mot svake motstandere er det fristende å bli litt egoistiske og gjøre det selv, men vi gikk ikke i den ”fellen” i dag. Og da blir det flere poeng til bl.a. Paal (på bildet). Imponerende disiplinerte! Dette lover godt for de kommende kampene. Den neste styrkeprøven er neste søndag kl 19.00 i Slåtthaughallen. Da møter vi Hop 1 og det er et atskillig sterkere lag. De har yppet seg mot noen av de beste lagene i serien så her må det full skjerping til. Men klarer vi bare å følge opp noe av de gode taktene i dag skal vi bli vanskelige å slå.
Poengene i dag ble satt av Espen 30, Petter 22 (flott skyting! Nå får du betalt for mye god trening i det siste), Ephrem 20, Paal 14 (rekord!), George 12 (også rekord?), Lars 4 og 2 poeng står uten ”eier”.
Hos Hop var det M.Wichmann som scoret mest med sine 8 poeng. Deretter fulgte F.Gran med 3 og P.Eide og A.Henden med 2 hver.
Bilder fra kampen finner du i guttenes fotoalbum HER.
Arve
0 Comments

U15-GUTTENE MED STERK SEIER OVER ULRIKEN UNG!

Ulriken stod med bare èn seier (wo mot Askøy i første kamp) før Ephrem og de andre på laget skulle møte dem lørdag kl 09.15 i Landåshallen. Men deres to andre kamper har resultert i knepne tap mot topplag som Os og Gimle 2, så vi visste at det kom til å bli en tøff kamp for våre gutter. Guttene har ikke hatt trener nå i høst og flere har prioritert fotball, men vi har likevel klart å unngå tap så langt og ønsket å videreføre denne fine statistikken i dagens kamp mot Ulriken. Det var en klar fordel for oss at U18-trener Joakim hadde sagt seg villig til å lede laget i denne kampen. Han er rutinert og god å ha når det begynner å koke litt. I tillegg var han jo trener for laget for halvannet år siden og kjenner guttene godt.
Etter en jevn første halvdel av åpningsperioden (6-6) fikk vi satt forsvaret skikkelig og i løpet av de siste fem minuttene i perioden satte vi 17 poeng mot deres 2, og dermed var kampen nesten avgjort. Spesielt Ephrem boltret seg og alle hans 11 poeng i denne perioden ble satt i løpet av periodens siste halvdel.
Andre og tredje periode ble atskillig jevnere, men med et lite overtak til oss (13-16 i begge periodene). Det ga oss en ledelse på 21 poeng (55-34) foran siste periode og seieren var for lengst i havn. I fjerde og siste periode fortsatte vi det sterke forsvarsspillet og var klart bedre enn Ulrikenguttene. Vi vant igjen så klart som 15-7, noe som ga sluttsifrene 70-41. Det er meget sterkt sett i forhold til de andre resultatene Ulrikenlaget har oppnådd så langt i sesongen. Med tanke på at de bare tapte med tre (72-75) for Gimle 2 er dette overraskende bra av guttene våre. Mye av æren skal selvsagt guttene ha for fornuftig og godt spill med innsats på topp, men nevnes må også Joakim på benken. Han ga klare meldinger og ga guttene en trygghet vi har manglet så langt i sesongen. Som nevnt tidligere hadde vi spesielt god kontroll i forsvar (bare 41 poeng baklengs mot et så godt lag!!), og det er et bra utgangspunkt for å starte angrep. Så får vi satt forsvaret så fungerer de fleste deler av spillet vårt. Her ligger nok nøkkelen til videre suksess.
Poenglisten ble slik: Espen 29, Ephrem 25, Petter 10, Paal, Lars og George 2 hver. Og for Ulriken scoret N.Blatancic 20 poeng, M.Blatancic 10, Karlstad 4, A.Blatancic 3 og Hovland og Kvålsvik 2 hver.
Neste lørdag møter Ulriken Gimle1 i Gimlehallen, mens vi venter til søndag og møter Hop2 kl 16.30 i Slåtthaughallen. Det regner vi med blir en lettere kamp for oss. Hop2 har bare 1 seier så langt og det er mot bunnlaget Askøy som bare har tapt.
Du finner bilder fra kampen i guttenes fotoalbum.
Arve
0 Comments

U15-GUTTENE MED KLAR SEIER OVER BRATTHOLMEN

Ut i fra det som er prestert så langt i årets serie skulle vi ha et klart bedre lag enn Brattholmen i gutter U15. Men det er ikke bare å møte opp og hente poengene. Det skal spilles først og det må legges litt energi i det. Det var kanskje noe av det vi lærte i Bjarghallen lørdag 1.november.
På grunn av litt forsinkelser i kampen før kom vi seint i gang, men da vi først var i gang var vi de kjappeste i starten. Ephrem satte to straffer og bidro med sine åtte poeng i perioden til at vi gikk til første pause med en liten ledelse (16-10). Det var for så vidt greit nok, men det var noe ”dødt” over spillet og vi gikk liksom og ventet på at guttene skulle gire opp et hakk.
Det klarte de ikke i andre periode. Spillet var relativt jevnt, men vi hadde litt bedre uttelling og økte ledelsen til ni poeng før hvilen (29-20). Det virket hele tiden som om guttene trodde dette skulle bli lettere enn det egentlig ble og at de ikke helt klarte å mobilisere topp innsats. Men Brattholmen spilte bra og var selvsagt med på å gjøre slik at vi ikke fikk spille slik som vi ville.
Etter hvilen fortsatte tendensen i kampen med et lite overtak til oss. Etter å ha vunnet de to første periodene med henholdsvis seks og tre poeng, vant vi tredje med fire (10-6) og var nå i ledelsen med tretten (39-26). Seieren var relativt trygg og guttene skulle prøve å slippe seg mer løs og være mer bestemt i siste periode. Det gjorde
de og spesielt Espen var på hugget etter å ha vært litt tam i de tre første periodene. Nå bestemte han seg for å ”trø til litt” og ble den dominerende spilleren i denne perioden. Mange defensive returer og nitten poeng er sterkt. Og resten av laget fulgte godt opp. Hurtigere spill og større bevegelse førte til 25 poeng pluss. Og selv om vi også slapp inn flest baklengs denne perioden (12) var det mye gøyere å se på (og sikkert også å spille). Det gav sluttstillingen 64-38. En klar seier til oss, men den ble først så klar i siste perioden.
Poeng: Espen 31, Ephrem 17, George 6, Petter og Lars 4 og Paal 2. Brattholmen: M.Rognsøy 14, O.Akid 12, D.Sund 4, P.Harberg 4, V.Rian 2 og M.Tallis 2.
Neste for oss nå blir en tøff og forhåpentligvis spennende kamp mot Ulriken neste lørdag 09.15 i Landåshallen, mens Brattholmen får besøk av Gimle 1 i Bildøyhallen søndag om to uker. Du finner bilder fra kampen her.
Arve

0 Comments