HANSA CUP: FINALE MOT GIMLE

Så skulle helgen avrundes med finalekamp mot Gimle 1. Vi har hatt god kontroll mot dem i serien i år, men de hadde imponert i innledende kamper og vi hadde ikke vist tilsvarende av det vi presterte i serien, så dette var åpent. Riktignok hadde vi hatt en viss ”stigning i programmet”, men i en avgjørende finale starter vi på 0-0 og alt kan skje.

Starten var som ellers denne helgen, heller dårlig. Vi virket nervøse og delvis ”lammet” og Gimleguttene tok initiativet. Vi holdt riktig nok følge til 4-4, men så var det bom stopp. Gimle satte inn et 10-0 run og det så ut som om vi hadde glemt det meste av det lille vi kan om basketball. Men mesteparten av ”skylden” skal Simon (bildet) og de andre guttene fra Gimle ha. De svingte ballen hurtig, vi hang ikke med og de fikk åpne skudd. Her hadde de også en imponerende høy treffprosent, som igjen stresset oss til å gjøre nye feil og bommer. Gimle hadde full kontroll på oss og dominerte stort og vi hadde heller ikke marginene på vår side. Til pause lå vi under med så
stygge siffer som 24-11 og noen av oss på tribunen må innrømme at vi tenkte at ”skal vi først tape kan vi like godt tape klart”.

Etter pausen jevnet kampen seg ut, men vi klarte ikke å knipe inn på det store forspranget de hadde opparbeidet. Tiden begynte å renne ut for oss og selv om vi begynte å treffe litt igjen holdt Gimleguttene samme avstand (28-15 og 32-19). Men da ”alt håp var ute” ville guttene vise at de kunne bedre enn dette. Nå var kanskje presset borte (?) for vi ”hadde jo tapt likevel”. I hvert fall la guttene våre inn et ekstra gir og parkerte Gimlespillerne. I sluttminuttene satte vi 13 poeng (i tillegg til å brenne flere ”feite” sjanser) mens Gimle bare klarte 2. Dermed endte kampen med 34-32 til Gimle.

Ingen av de mange tilskuerne hadde drømt om et så jevnt resultat ut fra det som skjedde tidligere i kampen. Vi fikk i hvert fall vist at vi har et gir som ikke Gimle henger med på. Men det hjelper jo lite å hente det frem når det hele er over. Og det ville nesten vært urettferdig om vi hadde hentet Gimle helt på tampen. De var best i størstedelen av kampen og viste godt spill og imponerende skyting. Men de kunne blitt hardt straffet for å sovne på slutten da de trodde det hele var avgjort. Men heldigvis (i hvert fall for dem) skjedde ikke det. Vi var skikkelig i støtet i sluttminuttene og de var nok glad for at kampen ikke var 1-2 minutter lengre. Nå gjentok historien seg fra i fjor med full kontroll for oss i seriekampen mot dem, mens de får ”revansje” i cupspill. OK gutter: Da har vi allerede satt opp ett av målene for neste sesong.

Espen fortsatte sitt gode spill også i finalen og ble med sine 18 poeng kåret til MVP. Det ga ”selvsagt” også plass på All Star laget. Både George og Ephrem hadde 6 poeng og Petter hadde 2. Hos Gimle toppet Kristian med 11, Lasse hadde 8, Simon 7, Mikkel 6 og Ole 2.
Gratulerer med seieren, Gimle! Nå er sesongen over for oss. I tankene er vi allerede i gang med neste sesong. Dere har enda en turnering igjen før ferien. Lykke til i Sverige. Så møtes vi til nye spennende dyster neste sesong. Vi har begge en fin sesong bak oss og både noe å forsvare og nye mål å gå for neste år.
Du finner flere bilder (obs: 2 sider!) her.
Arve

0 Comments

HANSA CUP: SEMIFINALE MOT EB85

Som puljevinnere var Espen (bildet) og de andre guttene våre direkte kvalifisert til semifinale. Den gikk av stabelen søndag klokken 12.15 i Haukelandshallen og motstandere var EB85 (Eikeli Bærum basketballklubb, Østerås). Vi så dem mot Hop i går og der imponerte de, men Gimle hadde slått dem relativt klart så vi hadde store forhåpninger om å gå til finalen.

Vi kom (som vanlig) tregt i gang og halvveis i første periode lå vi knepent under (8-6 og 9-8). Men derfra og ut til pause dominerte vi og da de første 12 minuttene var over (vi spilte 2 x 12) viste tavlen 24-13 til oss.
Etter hvilen kontrollerte vi egentlig kampen og for hvert minutt som gikk ble vi sikrere og sikrere på seieren. De tok litt innpå, men vi var i realiteten aldri truet. 34-27 og full kontroll var sterkt, og guttene så ut til å begynne å finne tilbake til formen fra seriespillet tidligere i vår. Espen dominerte igjen med 21 poeng, Ephrem hadde 6, Paal 3 og George (bildet) og Lars 2 hver. Hos EB var det igjen nr 11 (F.Millestad -95) som
imponerte med 7 poeng. Det samme hadde nr 12 (V.Rander ? Vanskelig å lese kampskjema). M.Rafn og M.Gulliksen hadde 5, S.Simonsen 2 og N.Sandsdalen 1.

På nabobanen kjempet Gimle mot Tromsø om hvem som skulle møte oss i finalen. Det ble en meget spennende kamp som Gimle avgjorde helt på tampen med knappest mulig margin. Så da var finalelagene klare.
Flere bilder fra kampen fanget av fotograf Ole Tom finner du HER.
Arve
0 Comments

HANSA CUP: ENKELT FOR GUTTENE MOT YBBK!

Etter en spennende og hard kamp mot Gimle, avsluttet vi gruppespillet med kamp mot Ytrebygda i Olsvikhallen lørdag kl 13.30. Vi måtte vinne for å bli nr 1 i gruppen vår, og resultatene i går og i formiddag skulle tilsi at vi var klare favoritter. Om det hadde blitt for mye eller for lite ”junk food” på butikken vites ikke, men noen overbevisende start ble det i hvert fall ikke.
Skjønt starten var bra nok. 6-0 ledelse virket betryggende, men derfra til pause tok de faktisk innpå til 10-7. Vi benyttet anledningen til å prøve oppsett med tanke på morgendagen, men vi ble vel ikke akkurat beroliget.

Etter hvilen styrte vi imidlertid det meste og seieren kom til slutt til å lyde på 29-11. Det er mindre enn noen av våre konkurrenter har slått dette Ybbk-laget, men for oss var det ikke noe mål å vinne mest mulig.
Nå er vi bare spente på hvem vi møter i semifinalen i morgen. Lagene som ikke er puljevinnere må gjennom flere kamper for å få plass i semi’en, og ryktene sier at EB leder over Gimle2. Da kan det bli dem vi møter i Haukelandshallen 12.15 i morgen. De har virket sterke, men Gimle1 slo dem i går, så vi har absolutt sjanse. Noe av det vi liker best er spennende og avgjørende kamper og nå får vi det som vi vil. Så langt ute i turneringe vet vi at vi møter tøff motstand, så det skulle i hvert fall ikke være noen problemer med tenningen. Vi gleder oss til morgendagen.
Arve
0 Comments

HANSA CUP: JEVNT OG SPENNENDE MOT GIMLE!

Vi har nesten alltid spilt jevne kamper mot Gimlelagene, men i året serie har vi hatt bra kontroll på dem. I dag (lørdag 9/5) møtte vi Gimle 2 i gruppespillkamp i Olsvikhallen 09.30, en kamp som med seier til oss ville føre oss direkte til semifinale i morgen, forutsatt at vi kom til å slå Ytrebygda seinere på dagen. Kampen i går kveld viste at vi var et godt stykke unna formen fra serieavslutningen, så vi var langt fra trygge på at det ville vippe i vår favør. Og jevnere enn i dag kan jeg ikke huske vi har spilt mot Gimle.
Vi prøvde å få en bedre start enn i går og da de fire første poengene havnet på vår side av tavlen håpet vi på en tidlig luke. Men Gimle, og spesielt Nick, ville det annerledes. Han satte like godt Gimles 11 første poeng og sendte dem opp i en 11-7 ledelse. Det så ikke lyst ut for oss og med bare 2x12 minutter å spille kunne vi ikke la dem få større ledelse. Guttene skjønte alvoret og fra å ligge under 9-13 avslutten vi første periode sterkt og gikk til pause med 20-14 i vår favør. Kanskje var dette det avgjørende rykket? Kanskje nå Gimleguttene husket innerst inne at vi har vært bedre enn dem i år?

Nei da! De guttene husket ingen ting. Etter pausen gikk de rett til 20-20. Derfra byttet vi på å lede, men ingen ledet mer enn med 3 poeng og like før slutt hadde Gimle oss i kne med 30-27. Vi hadde gjort noen grove bom på store sjanser og begynte å miste litt troen på kamp- og dermed puljeseier. Men det er en god regel å ikke gi opp før kampen er over. Vi er også som lag kjent for å avslutte sterkt og har avgjort mange jevne kamper i sluttsekundene. Så hvorfor ikke i dag og? Som tenkt så gjort. To kjappe scoringer helt på tampen og hardt jobbing i forsvar ga oss seier med knappest mulig margin (31-30). Og som noen av Gimleguttene sa: Typisk Kirkevoll! (Helt riktig, og prøv å huske dette til neste gang slik at vi slipper å ”stresse” for å vise det på nytt).

Etter gårsdagens kamp snakket vi litt om ”rust” hos spillerne som ikke hadde vært så flittig med basketballen i det siste. Fotballsesongen er i gang og det er ikke så lett å rekke alt. Men når sant skal sies (og det skal det jo) så var det ikke bare fotballguttene som var plaget med rust i går. Og plagene fortsatte i dag. Alt for mange enkle feil ble gjort og mange var ikke helt venn med ballen. Det må man være skal den gjøre det du ønsker den skal, noe vi slet med å få til i dag. Men vi har en flott gjeng med et stort potensiale, og det fine er at det ikke nødvendigvis skal så mye til for å rette opp de enkleste rustskadene, noe som ville gitt en klar forbedring.
Kampens to store spillere var Nick hos Gimle og Espen hos oss. Med henholdsvis 15 og 20 poeng var de suverene på poenglisten for hvert sitt lag. Hos Gimle var de øvrige på listen Eivind med 7, Kyrre 4, Torkel og Jan Petter med 2 hver. For oss hadde Ephrem 4, Lars 3, Petter og George 2 hver.

Nå gjenstår bare Ytrebygda i gruppespillet. Ut fra resultatene så langt skal det gå greit, men kampen skal spilles før vi kan innkassere to poeng. Nå får vi ta en tur på butikken og fylle opp lagrene igjen så vi er klar til ny kamp. Noen hjemtur blir det ikke. Da går bare all tiden opp i kjøring.
Arve



0 Comments

HANSA CUP: TREG START FOR U15-GUTTENE

Fredag klokken 19.30 møtte vi Tromsø i Haukelandshallen i guttenes første kamp denne helgen. George var mirakuløst klar til kamp igjen (håpet vi) etter en skade på trening tirsdag som så ut til å kunne bli langvarig. Kristian (bildet) hadde utsatt reisen til konfirmasjon for å kunne være med. Men Paal måtte gå hjem fra skolen i dag, så vi stilte bare fem og en halv mann og håpet det skulle holde. Men trodde vi at det skulle bli lett fordi vi ikke kjente de? Det ble i hvert fall en kampstart med meget laber innsats fra vår side.


Tromsøguttene var både fysisk og teknisk på høyde med oss og vel så det, og viktigst: de ville så mye mer. De var på offensiven helt fra start og vant nesten alle dueller. Vi var passive og defensive, ble usikre og bommet mer enn vanlig. Og når vi først hadde stilt inn innsatsen på et lavt gir var det vanskelig å justere underveis. Selv om de var i ledelsen gjennom hele første omgang holdt vi stort sett følge noen få poeng bak, bortsett fra ca midtveis der vi først kom ajour på 13-13 før de satte 5 på rad. Da begynte vi
å skjønne alvoret, og derfra og ut kampen hevet vi oss og var hakket bedre enn dem hele veien. Først og fremst fikk Espen stoppet deres bestemann R.Sørensen (nr.8). Han dominerte stort i starten av kampen (satte 7 poeng og tok en masse returer), men fra halvveis i første og resten av kampen ble han effektivt stoppet og satte bare 2 poeng. Dermed gikk angrepsspillet deres litt i stå og vi kunne sakte men sikkert redusere ledelsen deres. Dette er en spiller vi tror de andre lagene skal få store problemer med å stoppe. Poengmessig nærmet vi oss stadig og til pause var vi bare to under (20-18).
Etter hvilen fortsatte Petter (bildet) og de andre det gode forsvarsarbeidet, var à jour på 22-22, og derfra og ut var vi best. Vi økte ledelsen sakte men sikkert og til slutt stod det 36-25.

Bortsatt fra at vi ikke helt var mentalt klar ved kampstart til å yte vårt beste, var det tydelig at mange hadde prioritert fotballen i det siste. Vi var litt ”rustne”, men en kamp i bein og armer gjør godt. Så i morgen er vi mer innstilte på basket. Og det kommer vi til å trenge. Da står Gimle (Steinerskolen) på motsatt banehalvdel i Olsvikhallen 09.30. De har vi kjempet mange harde kamper mot, og selv om vi har hatt et godt tak på dem denne sesongen forventer vi en jevn og spennende kamp i morgen. Måtte den beste vinne (og måtte det bli oss).

Kampskjema viste at Espen hadde 19 poeng, George 8, Lars 4, Ephrem 3 og Petter 2. Hos Storm-guttene var det nevnte R.Sørensen som toppet med sine 9 poeng. Deretter fulgte E.Sørensen, M.E.Moaksen og K.Nurum med 4 hver (nr 14 har fått 4 poeng, men vi finner ingen nr 14 på kampskjema og tror derfor det var nr.4, Nurum), H.Lange hadde 2, F.Sørum og U.Kollbotn 1 hver.
Basketfamilien er ikke stor og vi møter stort sett de samme lagene om igjen og om igjen gjennom hele sesongen. Det er derfor veldig kjekt og spennende og møte nye lag. Tromsø var et hyggelig bekjentskap som imponerte med både fysiske og baskettekniske ferdigheter. Skal bli moro å se laget videre i turneringen.
Du finner alle bildene fra kampen HER.
Arve

0 Comments

GEORGE UTE MED SKADE!

Like før treningen var ferdig tirsdag kveld på Rådalslien skole var George uheldig og skadet seg. Han fikk stor belastning på venstrekneet i en vridd posisjon og gikk i gulvet med store smerter. Han ble etter en stund kjørt til legevakten i sentrum for å ta røntgen og bli undersøkt videre. I skrivende stund vet vi ikke hvor alvorlig skaden er og hvor lenge han blir borte fra basket.
Det er alltid ubeleilig å bli skadet, men det var spesielt uheldig nå bare få dager før Hansacup her i Bergen (førstkommende helg). George har utviklet seg enormt denne siste sesongen og han gledet seg stort til helgens kamper. De siste måneders trening med U18-laget har gjort ham godt og fremgangen har ikke latt vente på seg. Med sin høyde og etter hvert mer aggressive spillestil har han vært med å dominere U16-kampene. Vi hadde høye ambisjoner til helgens turnering, men med den lille spillerstallen vi har er vi svært sårbare. Når vi nå mister en av våre beste vil dette selvsagt merker enormt. Vi får samle dem vi har og gjøre så godt vi kan.
Vi ønsker George god bedring og håper å ha ham tilbake på treningene så snart som mulig. Dette stopper ikke en gutt som vil så mye som han.
Arve
0 Comments