U15-GUTTENE PÅ GOD VEI MOT SERIEMESTERSKAP; KNUSTE GIMLE 1

Etter at vi hadde gått ubeseiret så langt i sesongen mens Gimle 2 og Gimle 1 på henholdsvis 2. og 3. plass hadde slått hverandre en gang hver i innbyrdes oppgjør, ledet vi med 4 poeng foran sist helgs toppoppgjør mot Gimle 2. (Vi ledet egentlig mer, men har spilt flere kamper enn dem). Sist helg
presterte vi årsbeste da vi nedsablet Gimle 2 med utrolige 78-39. Denne helgen var det Gimle 1 som var motstandere lørdag 13.30 i Slåtthaughallen. Sist vi møtte dem (19.oktober i Gimlehallen) måtte vi virkelig slite for seieren. Vi var under med 14 midt i tredje periode, under med 7 etter tredje, gikk i ledelse midtveis i siste og vant til slutt med 5 (57-52). Vi er blitt en god del bedre enn i høst, men det har også flere av de andre lagene. Vi var derfor innstilt på jevn kamp og tøff motstand. Og det fikk vi, en stund.
Lagene byttet på ledelsen første fem minuttene og starten var preget av mye bom og mange feil. En av dommerduoen er kjent for å være streng å blåse for ”alt”. Det er slik det burde være for alle dommerne, men det er det ikke. Og selv om vi snakket om det på forhånd tok det litt tid å ”omstille” seg, og vi slet i starten av kampen. Gimle ség i fra mot første pause, men vi satte to på tampen og karret oss ett lite poeng foran i protokollen (10-9).
I andre periode åpnet vi klart best og gikk opp til 20-11, men Gimle svarte i siste halvdel og det som så ut til å bli en klar ledelse ble redusert til 3 (20-17) til pause.
Guttene var litt frustrerte i pausen over mange feil, men vi ble enige om å fokusere på eget spill samtidig som vi minnet om at sist vi møttes lå vi under med 7 på samme tidspunkt og vant med fem til slutt. Så vi trøstet oss med at vi var godt foran skjema.
Da kampen kom i gang igjen løsnet det litt for oss. Vi slapp oss litt mer løs, traff på noen flotte fast break og vant perioden med knusende 28-10. Spesielt Espen viste muskler her. 20 poeng satte han i denne perioden. Han hadde også en fin avslutning av perioden med en ”buzzer beat”. Med 4-5 sekunder igjen vinner han en retur under egen kurv, ser klokken, løper mot midten og med 1-2 sek igjen sender han av gårde et skudd fra egen banehalvdel. Svisj, 3 poeng og stor jubel. Dermed vant vi perioden med hele 28-10 og ledet nå 48-27.

Nå var i realiteten kampen avgjort. Det skjønte begge lagene og siste periode ble en transportetappe for George (bildet) og de andre på banen. Vi var klart best også på den biten, og med perioderesultat 21-14 endte kampen til slutt med 69-41. Gimlespillerne og lederne hadde ikke helt skjønt det da de leste resultatet fra vår forrige kamp (mot Gimle 2), men jeg tror de skjønte det nå. Vi hadde igjen levert en bunnsolid innsats mot en av våre sterkeste konkurrenter, til tross for en litt usikker start på kampen. Laget er tydeligvis i bra form samtidig som mange av våre konkurrenter ikke helt tørr å spille spillet de vanligvis kan når de møter oss. Nå har vi (ulikt kampantall tatt i betraktning) 6 poengs ledelse på de to Gimlelagene. Med bare 6 kamper igjen å spille kan vi faktisk tillate oss å tape tre og likevel bli seriemestre. Vi har selvsagt ikke planer om det, men det er likevel betryggende å vite. Selv om vi har prestert bra siste ukene har vi mange tøffe kamper igjen. Både Loddefjord, Ulriken og Os er kapable til å slå oss, så vi må fortsatt holde oss skjerpet. Hop 1, Brattholmen og Askøy bør vi slå og da er seriemesterskapet vårt igjen. Men la oss holde fokus på kampene og våre prestasjoner der, så får dette eventuelt komme som en fin bonus.
Kampen i dag var litt spesiell. Den litt ”rare” starten fikk betydning for kampen. Noen av våre spillere stod plutselig med mange feil og fikk klar beskjed om å roe seg å ikke ta noen sjanser. Det verste som kunne skje med så få spillere var å få feilet ut noen. Men de gjorde som de fikk beskjed om og alle fullførte. Men når spillere som for eksempel Ephrem, som vanligvis er helt i toppen på scoringslisten, blir stående med ett poeng, er ikke alt som normalt. Normalt er det imidlertid at Espen er med i teten, og der var han også i dag. 43 poeng er like mange som mot Gimle 2 sist helg. Det betyr at han i de 4 kampene mot Gimlelagene har 37-36-43-43, som gir et snitt på like under 40! Ikke mindre enn imponerende. George fulgte på plassen etter med 11, Petter hadde 10, Paal og Lars 2 og altså Ephrem 1.
Jeg er ikke så stødig i fornavnene til Gimleguttene, men hvis jeg husker riktig blir listen slik: Kristoffer 17, Lasse 9, Kristian og Ole 4, Kjetil, Erik og Mikkel 2 og Simon 1.

Nå koser vi oss litt over dagens gode prestasjon og nyter det. Men som vanlig er det alltid den neste kampen som er den viktigste og vi har allerede fokus rettet mot neste lørdags kamp mot Loddefjord. Vi møter dem i Bjarghallen kl 09.00, mens Gimleguttene møter Os i Oshallen samme dag. Vi gleder oss allerede.