JULEFERIE PÅ TABELLTOPPEN!

U15-guttene kan ta ferie med god samvittighet. Etter 11 kamper og 11 seire kan de feire jul i trygg forvissing om at de er på toppen av tabellen i julen. En suveren høst og gode prestasjoner for et lag som har utviklet seg veldig positivt den siste tiden. Topp-posisjonen er velfortjent! Over nyttår venter tøff kamp mot toeren på tabellen - Gimle-2 - så det gjelder å holde formen ved like i julen!
0 Comments

KNEPEN SEIER MOT OS!

Som nevnt annet sted på siden forventet Lars, George og Espen (bildet) hard kamp for U15-guttene mot Os i Bjarghallen lørdag 20. november. Våre gutter leder serien, men det er jevnt og vårt første tap kunne godt komme mot Os. Resultatene deres så langt har vært litt varierende, men flere gode resultat mot sterke lag viser at de har potensiale til å slå hvem som helst i vår serie. Og de hadde tydelig bestemt seg for at vi skulle være en av dem.
Vi fikk tidlig et lite hint om at dette kunne bli tøft. Allerede i kampens første minutt ga Vidar Os ledelsen med en 3’er, og halve perioden gikk før vi var i ledelsen for første gang (7-5). Derifra og ut perioden fulgte lagene hverandre og vi gikk til pause med knappest mulig ledelse (10-9).
I andre periode var vi flere ganger i ferd med å rykke fra, men Os kom tilbake hver gang og en ledelse som var oppe i 6 poeng var bare på 3 da vi gikk til midtpausen. Vi følte at vi ikke fikk til det vi er gode for og at både innsats og uttelling var under pari. Men det er et uttrykk som heter at ”Man spiller ikke bedre enn det motstanderne tillater”, og Os spilte så bra at vi ikke fikk boltre oss slik som vi pleier. Det virket som om guttene våre ikke var helt klare til kamp på dette nivået. Den mentale innstillingen var et hakk eller to for lav, og vi hadde store problemer med å justere dette underveis.
I tredje periode fortsatte vi med et ørlite overtak poengmessig, men marginene var små og dette kunne lett snu. Perioden endte 12-9 til oss og ledelsen var nå på seks poeng. Espen (bildet) og de andre var begynt å få litt mer ”trøkk” og bestemthet i det vi foretok oss, men Os fulgte oss i det meste og dette kom til å bli en hard og spennende siste periode.
Siste periode var jevn i starten og lagene scoret annen hver gang. Men så satte de to på rad og var plutselig bare to poeng bak (38-36). En av våre styrker har vært at vi har mye krefter og alltid avslutter kampene bra. Det så ut som om dette skulle slå til i dag også, for fra det 5. til det 7.minutt satte vi 7 poeng uten at de klarte å kvittere for ett eneste. Dermed ledet vi med 9 poeng (45-36) og trodde vi hadde full kontroll. Men som i resten av kampen kom Os tilbake, nok en gang. Hadde vi satt 7 ville ikke de være dårligere, og på to minutter satt de nå 8 poeng uten at vi klarte å score, og så var kampen helt åpen igjen. Med ca ett minutt igjen og med knappest mulig ledelse gjaldt det for oss å ro dette i land. De fleste var like nervøse og det ble gjort taktiske feil på begge sider. Vi kjempet oss til to poeng og nå gjaldt det å spille lange angrep og vente på gode avslutningsmuligheter. Men vi slengte i vei et tidlig skudd og de fikk ny sjanse. Vi holder de på god avstand fra kurven, men helt mot slutten kommer de til lay up. Da gjelder det å la spillere gå. To poeng betyr lite for oss (og dem). De måtte ha tre, og det kunne de fått hvis lay up’en hadde gitt 2 + and one eller hvis en feil hadde gitt dem to skudd med treff på første og bom men scoring på returen. Og det ville gitt ekstraomganger. Men slik er det ikke alltid lett å tenke i kampens hete. Det kommer med mer rutine. Og det får vi bare ved å spille slike kamper. Nå gikk det heldigvis bra (for oss) denne gangen. De bommet på lay up’en og vi unngikk feil. Dermed vant vi ballen, og kampen (47-44). Så får vi ta med oss lærdommen til neste jevne kamp. Og det kan vi komme til å trenge for slik som serien utvikler seg nå kan det bli mange jevne og spennende kamper utover vinteren. Heldigvis.
Vi var ikke på høyden med det vi pleier, men det var enkelt og greit fordi Os var gode. Et jevnt lag med mange høye spillere som vinner mange returer både offensivt og defensivt. Dette laget kommer til å ta mange poeng, og det er en god trøst for oss at noen av disse poengene tar de fra noen av våre argeste konkurrenter. Vi har hatt en god evne til å avslutte sterkt og å vinne jevne kamper. Avslutningen i dag er vel ikke den vi er mest stolte av, men vi vinner en meget jevn kamp og det er en god egenskap å ta vare på.
Ivrigste poengplukker var Espen med sine 25. Deretter fulgte George (bildet) med 8 (atter en meget god kamp av George), Ephrem med (beskjedne, til ham å være) 6, Lars 4 (til tross for sterk forkjølelse i kroppen), Petter og Paal 2 hver. Kristian var også tilbake etter et halvt år med ”bare” fotball og han vil nok få mer spilletid og markere seg sterkere etter hvert.
Hos Os var det Vidar Melltveit som toppet med 20. Han satte bl.a. alle deres 9 poeng i 3.periode. Deretter fulgte I. Kramer med 12, T. Eiken 8 og T. Øvreide 4.
Nå er det juleferie fra serien frem til 10.januar. Da møter vi Gimle 2 i Bjarghallen mens Os skal spille mot Hop i Sandslihallen. Uken etter møter vi Gimle 1 i Slåtthaughallen, så mye av serien skal avgjøres i løpet av disse 8 dagene. Men mye god trening står på programmet før den tid og muligens også litt spill i Julecupen for noen av spillerne.

PS.: Ryktene forteller at Gimle 1 slo Gimle 2 i dag tidlig med ett poeng. Hvis dette er tilfelle passer det oss utmerket og vi har da en liten luke på tabellen. Det kan komme godt med utover vinteren. Bilder fra kampen HER.
Arve

0 Comments

NY SEIER MOT YTREBYGDA

Etter å ha slått Gimle 2 i en spennende toppkamp i Gimlehallen lørdag morgen, sto Ytrebygda på motsatt banehalvdel søndag kveld i Sandslihallen da Paal (bildet) og de andre U15-guttene våre kom på besøk. . Vi åpnet sesongen mot Ybbk i høst, så dette var starten på ”2.omgang” av serien. De kom fra tap mot nettopp Gimle 2 uken før med hele 52 poeng (43-95) så normalt sett skulle dette bli en klar seier til oss. De sto med 10 kamper og 6 poeng mot våres 9 kamper uten tap, så vi regnet med å fortsatt være ubeseiret også etter denne helgen.
Guttene var enige om å åpne for fullt og ikke undervurdere Ybbk. Og etter første periode ledet vi så klart som 17-7. Resten av kampen styrte vi like kontrollert og perioderesultatene videre ble 11-1, 12-8 og 24-8. Det ga sluttresultat 64-24, som gir et riktig bilde av styrkeforholdet mellom lagene i denne kampen. Sist vi spilte mot dem (14/9) vant vi 34-19. Men vi har nok blitt bedre siden den gang i tillegg til at de manglet noen spillere, så sånn sett var resultatet som
forventet. I basket gir små forskjeller i spill store utslag på resultatene. Nå skal snart Omar (vår trener i fjor) overta dette laget og han vil nok ”strukturere” guttene mer enn de er nå. Så vi regner med å møte atskillig mer motstand fra dette laget allerede ved neste korsvei.

Nå har vi én kamp igjen før juleferien. Neste lørdag møter Petter (bildet) og de andre guttene et sterkt Os-lag i Bjarghallen kl 10.15. De har slått Ulriken og tapt knepent for Gimle 2, men også bare slått Ybbk med ett. De har bare to tap så langt og kjemper om en tredjeplass på tabellen, så her må vi skjerpe oss.
Deretter blir det juleferie på U15-guttene, hvis det da ikke blir noe gjestespill i Julecupen. Bilder fra kampen HER.
Arve
0 Comments

TOPPER SERIEN ETTER SEIER MOT GIMLE-2 I DAG!

Lørdag 13.desember skulle våre U15-gutter møte Gimle 2 kl 09.00 i Gimlehallen. Så langt i sesongen er det bare disse to lagene som fremdeles er ubeseiret, men i og med at en basketkamp ikke kan ende uavgjort måtte det bli en endring på dette i løpet av timen mellom 9 og 10. Og denne endringen ville vi være med å bestemme utfallet av.
På ”sommeravslutningen” kvelden før (se annet sted på sidene) var stemningen og motivasjonen på topp, og alle holdt ord om å stille seinest en halvtime før kampstart til oppvarming. Så vi var godt i gang med oppvarmingen da Gimleguttene var fulltallige og entret banen. Allerede der følte vi at vi ledet minst 2-0.
Vi har hatt en tendens til å starte litt nølende og forsiktig, men denne gang gikk det bedre. I en meget jevn og poengfattig førsteperiode var det mye stillingskrig og perioden ebbet ut med 6-5-ledelse til Gimle. Vi på benken hadde en god følelse for vi pleier å komme sterkere utover i kampen og vi hadde heller ikke hatt spesielt god uttelling på sjansene våre.
Og vi skulle få rett. Allerede fra starten av andre periode begynte vi å sige i fra. Halvveis i perioden var vi oppe i en 7-poengsledelse (17-10) og vi følte vi hadde et lite spillemessig overtak. Vi avsluttet også perioden like sterkt og gikk til pause med 11 poeng på pluss (25-14).
Etter hvilen var vi innstilte på å fortsette å kjøre på og utnytte at vi er godt trente, men Gimle ville det annerledes. De kom veldig godt i gang og reduserte ledelsen vår ganske kjapt til 6 poeng. Da ble vi usikre og roet ned, stikk i strid med det vi hadde avtalt (om å holde tempo oppe). Gimlespillerne fikk god tid til å komme seg tilbake i forsvar og med litt høyere spenning i kroppen mistet mange av spillerne våre evnen til å ta initiativ i angrep. I eget forsvar klarte vi oss stort sett bra. Gimleguttene slet med å slippe til under kurven og ble tvunget til å satse på å få straffer eller ta skudd fra distanse. Uheldigvis for oss lykkes de svært godt med det siste og uheldigvis for oss har de Nic på laget. Han satte tre (av sine totalt fem) tre’ere i denne perioden. I tillegg roet vi mye ned og gikk dermed glipp av mange sjanser som hurtige overganger kunne gitt oss (noe som vanligvis er et av våre sterkeste våpen). Dermed slo de oss med 10 poeng (29-19) i denne perioden og foran siste 10-minutter ledet vi med knappest mulig margin (44-43).
Det går opp og ned i idrett, også i løpet av en kamp. I den korte pausen ble vi nå enige om å snu denne dårlige utviklingen til vår fordel igjen. Hvis vi mente at vi var sterke enn dem fysisk (og det mente vi) skulle vi bruke kreftene nå. Og det gjorde vi. Guttene økte innsatsen og Gimle-guttene fikk problemer med å stå i mot. Vi var tilbake på sporet fra vår gode 2.periode, og selv om Nic satte to 3’ere til slapp vi bare inn 10 baklengs. Fremover hadde vi vår beste periode med 22 poeng og dermed vant vi til slutt så klart som 66-53. Både spillerne og de fremmøtte ”supporterne” kunne juble over glimrende spill og innsats.
Ivrigste poengplukker i dag var Espen. I følge skjemaet satte han 37 poeng. Det er sterkt, spesielt fordi det er topplaget vi spiller mot. Ephrem hadde 9, Lars 8, George 7, Petter 3 og to poeng stod uten eier.
Hos Gimle var det Nic som toppet med 28 (derav fem 3’ere!), Torkel hadde 13, Jan P, Tarald og Eivind hadde alle 4 poeng hver.

Fremdeles ubeseiret og tabelltopp er kjekt, men det er langt igjen (heldigvis) og mange skjær i sjøen. En jevn periode, to med 12 poeng på pluss og en med 10 på minus forteller at vi må skjerpe oss hele veien mot de gode lagene. Det er så jevnt at det er detaljene som avgjør. Denne gangen skal guttene ha ros for både gode forberedelser (innstilling og oppvarming) og flott gjennomføring av kampen (innsats og taktisk gjennomføring). Vi kan ikke regne med å få til alt vi har trent på, men jo mer vi øver jo høyere blir ”treffprosenten”. Det har blitt trent bra i det siste og resultatene kommer som en følge av dette. Nå gjelder det å fortsette å trene bra slik at vi er forberedt på kampene som kommer. For som serieleder må vi selvsagt regne med at alle er ute spesielt etter skalpene våre. Det er bare inspirerende og alle virker veldig motiverte for tiden. Vi gleder oss som vanlig allerede til neste kamp. For oss er det allerede søndag kl 19.15 i Sandslihallen mot Ytrebygda. Gimleguttene skal ut i internt oppgjør mot Gimle 1 (3.plass på tabellen så langt) neste helg. Da må nødvendigvis ett av lagene ”avgi” poeng. For tabellposisjonens del håper vi det blir Gimle 1-seier. Da vil vi forhåpentligvis få en liten luke på tabellen (hvis vi slår Ybbk i vår kamp). Men uansett må vi fortsette å gjøre vår del av ”jobben”. Gjør vi det spiller det ingen rolle hvordan de andre kampene ender.

PS: Litt rart at en slik toppkamp bare blir satt opp med én dommer. Her kan hele serien bli avgjort og det ville jo være synd om det skjedde pga mangel på en dommer. Spesielt merkelig at bare én er satt opp når en ser at kampen etter (U14) og resten av kampene har to. Man kunne jo bare byttet om første og andre kampen. Men…men… Denne gangen endte det heldigvis uten at de små marginene ble avgjørende (men til syvende og sist kan jo hvert poeng telle).
Flere bilder fra kampen finner du HER.
Arve
0 Comments

HØY TEMPERATUR PÅ SOMMER-AVSLUTNINGEN FOR G-U15!

Etter at U15-guttene ble kretsmestre i fjor og hadde gått gjennom sesongen uten tap, skulle vi samle guttene til en skikkelig markering. Men flere av de allsidige guttene var opptatt med fotball og andre ting og det var vanskelig å finne en dato som passet for alle. Det hele ble lagt litt på is, men ikke glemt. Nå sist fredag passet det for alle, og etter en god trening på Kirkevoll møttes vi hjemme hos Lars på ”Låvestova”.

Guttene er svært så opptatt av konkurranser så det hele startet med en biljardturnering. Alle hadde tydeligvis ikke like god kontroll her som på basketbanen, men engasjementet var på topp. Og før vi kom så langt som til ”sluttspillet” kom pizzaen på bordet, og da endret guttene fokus ganske raskt. Fjortenåringer som kommer rett fra trening er ikke spesielt beskjedne i matfatet, i hvert fall ikke når de får knallgod pizza. Men det var tydeligvis ikke et problem for May-Britt og Petter. Det virket som pizzaovnen var utømmelig og alle spiste seg stappmette og vel så det.
Deretter benket vi oss foran TV-en og nye konkurranser. Lydnivået var ekstremt høyt da vinneren i ”Buzz” skulle kåres. Men latteren runget om mulig enda høyere da vi satte på videoer fra tidligere mini-kamper. Det er kjekt å se tilbake og kunne konstatere at vi har både vokst og utviklet oss. Så var det tid for medealjeutdeling og fotoseanse med pokal og det hele. Bilder fra dette kommer nok på trykk seinere.
Hele kvelden var ”morgendagens” toppkamp mot Gimle 2 et gjennomgående tema. Vi har aldri vært mer innstilt på kamp enn dette. Guttene har til og med mobilisert en gjeng fra skolen som har lovet å stå tidlig opp og komme på kampen og heie. Vi får vente og se om de holder ord. Uansett skal vi gjøre vårt beste for å fortsatt være ubeseiret også etter morgendagen. Og grunnlaget for dette skal vi legge ved å gå rett hjem og legge oss. Alle skal være klare til oppvarming seinest en halv time før kampstart i morgen tidlig. Vi krysser fingre og gleder oss alle til en spennende lørdagsmorgen i Gimlehallen.
Arve
0 Comments

SOMMERAVSLUTNING! (?)

U15-guttene inviteres til (noe forsinket) «sommeravslutning» med utdeling av medaljer for forrige sesongs innsats (seriemesterskapet må feires!). Sted og tid: Krokeidevegen 264 (hos Lars) fredag 12. desember kl. 19:00.
Fint om dere kan ringe 90990411 dersom dere ikke kan komme!
May Britt og Petter
0 Comments

2 SIKRE POENG MOT ASKØY

Søndag 7.desember var det ny kamp for våre ubeseirede U15-gutter. Vi møtte Askøy kl 16.15 i Bjarghallen og alt annet enn to nye poeng ville vært overraskende. Vi er nemlig ubeseiret så langt i sesongen mens Askøy ennå har til gode å vinne. Og vi regnet ikke med at trenden skulle snu i denne kampen. Det gjorde den heller ikke.
Med Paal på jakt etter nye basketsko i London var vi bare fem spillere igjen. Vi på sidelinjen var litt bekymret for at noe skulle skje (overtrakk, fem feil, osv), men spillerne var bare fornøyde med å få spille mest mulig. (Kristian L, som spilte med oss i fjor, satt på tribunen, så kanskje vi kan lokke han med igjen over nyttår???) Men heldigvis var ingen i nærheten av verken skade eller for mange feil, så dette gikk helt greit. Det gjorde det også resultatmessig.
Askøy kom fra stort tap mot Loddefjord i går, mens vår siste kamp var 66-38-seier over Hop for to uker siden, så alt annet enn lett seier ville vært overraskende.
Vi begynte solid og var oppe i 18 poeng før de satte sine første. Og perioden endte med solide 28-2 til oss. Denne trenden fortsatte resten av kampen og perioderesultatene ble 28-2, 27-7, 31-4 og 29-2. Guttene spilte disiplinert og bra i forsvar og varierte mellom fast break og spill mot etablert forsvar. Det var selvsagt ikke noen tvil om hvor seieren skulle ende, men det var likevel en fin kamp der vi fikk trent på en del ting og Askøyguttene også fikk vist at selv om de er relativt ferske i gamet så har de så absolutt potensiale med mange fine typer i gjengen. Det skal ikke så mye til før de får halvert slike tap som i dag og da er det plutselig flere lag de vil kjempe jevnt med. Vi kommer til å følge spent med på utviklingen videre for disse guttene. Vi trenger en stor og god basketfamilie. En annen vi følger nøye for tiden er vår egen George. Etter å ha øket treningsdosene nå i høst har han virkelig fått ”betaling” nå i det siste. Fin sportslig utvikling, kretslaget (U14), All Star Team etter kretslagsturneringen i Haugesund er alt en bekreftelse på noe vi har hatt en anelse om lenge, nemlig at det hjelper å trene. Du har gjort kjempefremskritt, George, og det er ingen grunn til at det skal stoppe nå.
Poengplukkere i dag. Espen 40, Ephrem 26, Lars 18, Petter 17 og George 16. Hos Askøy var det J.M.Bajenting som toppet med 6 (to 3-ere!), M.F.Jakobsen hadde 3, mens Mikkelsen, Nese og Lerøen hadde to hver.
Neste fredag har vi samling hos Lars etter treningen (kl.19.00) og så braker det løs med toppoppgjør mot Gimle 2 lørdag kl 09.00 i Gimlehallen. Askøy må vente helt til 10.januar på sin neste kamp. Da møter de Brattholmen til hjemmekamp i Askøyhallen.
Bilder fra kampen finner du HER.
Arve
0 Comments

GEORGE PÅ ALL STAR TEAM!

Under helgens kretslagsturnering/talenttreningsleir i Haugesund hadde vi som sagt tidligere fire Kirkevollspillere med: Petter, Ephrem og Espen i -94 og George i -95. George var kun med på lagets siste trening før avreise og kom således med i ”12.time”. Likevel markerte han seg meget positivt under turneringen. Trener for 95-guttene, Torkild Rødsand, skryter av laget og mener de overpresterte mot Oslo. Om George sier han at ”han spiller solid i forsvar og smart i angrep” og karakteriserer han som ”en spennende spiller”. Dette er bra, George! Du har virkelig begynt å skjønne det og god treningsinnsats i høst har allerede gitt resultater. Belønningen etter god innsats og bra spill i helgen var at han ble plukket ut til ”All Star Team”. Det betyr at han var blant de absolutt beste spillerne i sin årsklasse, og disse kommer fra hele landet!
94-guttene fikk også vist seg frem. De fikk sølvmedaljer, bare slått av Oslo/Akershus. Om noen av dem ville kommet med på All Star Team får vi aldri vite fordi dette var den eneste klassen der det ikke ble plukket ut All Star Team, uvisst av hvilken grunn.
Ingen grunn til å hvile på lauvbærene, gutter. Vi sees på treningen.
Arve
0 Comments