PETTER OG ESPEN TIL USA!

Er man interessert i basket og i tillegg spiller litt selv er USA stedet
å dra. Petter og Espen fra vårt U16-lag får muligheten til dette nå i påsken. Mandag morgen 29.mars klokken 10.05 lettet de fra Flesland sammen med de andre spillerne på Region Vest’s lag i U16 (både jenter og gutter). Turen går via København og Chicago før de ender i Austin, Texas kl.22.52 lokal tid mandag kveld. Det er 7 timers tidsforskjell (klokken skal tilbake) så det blir en lang reise på en lang dag.
I Austin bor de på Hilton hotell.Frokost er satt til 06:00-07:00 og første dag tirsdagen er intet unntak. Da skal man gjennom en del praktiske forberedelser og det hele avsluttes med en velkomstmiddag på hotellet.
Allerede onsdag kommer et av ukens høydepunkt for de fleste. Etter Green Power seminar (?) på  formiddagen drar gjengen så for å se NBA-kamp klokken 17.00. Frøyahallen og Gimlehallen er vel og bra, men dette kommer nok til å bli litt andre dimensjoner. Garantert en stor opplevelse.
Hovedgrunnen til at man drar på denne turen er deltagelse i en basketturnering i byen. Rawl Cup er en internasjonal turnering som ble arrangert for første gang i fjor. Det er påmeldt lag fra Japan, Chile, Mexico, Israel, Island, Kina, Brasil og altså Norge. I tillegg regner man med ca 300 lag fra USA, så her skulle være nok å bryne seg på. Turneringen går over fem dager. De lokale lagene starter turneringen onsdag, mens de internasjonale kommer inn i turneringen torsdag 2.april. Ingeborg (reiseleder og daglig leder på regionskontoret) har lovet å skrive referater fra kampene, så de blir muligens å finne på regionens hjemmeside.
Turneringen avsluttes lørdag 3.april. I tillegg til kamper er det også lagt opp til treninger og annen aktivitet i forbindelse med turneringen. Med de prisene på basketsko/klær det er i USA regner vi med at de fleste også skal skaffe seg en del nytt ”utstyr” i løpet av uken der borte. Så får vi bare håpe overvekten ikke blir for stor når de 4.april setter kursen hjemover igjen. Med det aktivitetsnivået det blir lagt opp til tar vi for gitt at selv om USA er kjent for mye god ”fast food” så vil en eventuell ”overvekt” bli på bagasjen.
Hele turen er kommet i stand gjennom gode kontakter og sponsorer og er en svært så billig opplevelse for spillerne. Det snakkes allerede om å prøve å gjøre dette til en årlig foreteelse for U16-lagene i regionen. U16 er jo siste år det spilles på regionslag, så dette blir en slags avslutning for spillerne som har vært med på disse lagene. Vi i Kirkevoll har flere 95-spillere som bør ha som mål å få være med på en eventuell tur neste påske. ”Gullerøtter” er gode å ha, og så er de så sunne. Vi får nok fullt referat når Petter og Espen er tilbake.
Arve
0 Comments

UBESEIRET I SERIEN - IGJEN!

Da Helge Reyes tok over disse guttene i fjor var en av målsettingene å gjenta bedriften fra fjorårets sesong med å gå ubeseiret gjennom serien. Årets sesong er nok tøffere og jevnere enn fjorårets, og derfor lå  det en god del energi i å legge listen såpass høyt. Mål bør være høye, konkrete, bevisste, tidsbestemte og synes hver dag. Dette var et slikt mål og det har vært spennende å jobbe mot det. For hver kamp vi har vunnet har det virket som om guttene har lagt enda mer i neste kamp for å ”holde skjema” og dette har nok reddet oss i flere kamper. Nå stod vi foran det siste og vanskeligste hinderet på veien mot målet da vi søndag 21.mars skulle møte Gimle 2 i deres egen lekegrind Gimlehallen. Det er de som har pustet oss hardest i nakken i år og ligger på en klar andreplass på tabellen. Vi var seriemestre allerede før kampen, men naturligvis lå det aldri så lite prestisje i dette oppgjøret. De har vært nær ved å slå oss i mange seriekamper, sågar ledet klart. Men vi har alltid hatt evnen til å avslutte sterkt, noe som ”alltid” har gjort at poengene har havnet hos oss. Kampen i dag skulle som vanlig bli jevn og spennende med en avslutning helt i tråd med våre gode tradisjoner.
I åpningen av kampen kom vi som vi pleier litt bakpå. Hele 11-3 ledet de halvveis i første periode. Men en sterk avslutning brakte oss nesten à jour etter de første ti (16-14). At dette kom til å bli en bra match av Espen skjønte de fleste allerede nå. Han satte alle våre poeng i første periode.
55
Andre periode ble også jevn og kun en tre’er til oss i siste minutt gjorde at vi kunne gå til pause med 33-31 ledelse.
Etter hvilen øket vi til 39-35, men så stoppet det litt opp for oss. De fikk et 8-0 run før vi ”kom på banen” igjen, men nå var det vi som lå etter, og før siste periode stod det 46-43 til hjemmelaget.
Siste periode ble som vanlig dramatisk og spennende. De øket til 51-45 før vi kom tilbake og gikk i ledelse med 54-51 etter et 9-0 run. Så var det deres tur og vel halvveis ledet de 60-58. En liten men iherdig gjeng med Gimlespillere laget stor og fin stemning på tribunen. Men da de begynte å bue og prøve å forstyrre Espen på noen straffer fikk han tydeligvis en god ”tenning”. Han hadde allerede 13 poeng i siste periode, men herfra og inn satte han ytterligere 10 til, og da Gimle bare klarte å kvitere for ett av de poengene endte det med en såpass klar seier som 68-61 til oss. ”Klar” fordi syv poeng er mye når kampen har vært så jevn hele tiden og det stod og vippet til like før slutt. Og vi så atter en gang at historien gjentar seg, heldigvis for oss.
Gratulere Helge, gratulerer gutter og gratulere Kirkevoll. Dette er en prestasjon det står respekt av. Med så mange og jevne kamper er det sterkt å få  det til å ”tippe” akkurat de nødvendige poengene rett vei hver gang. Og klarer vi det hver gang er det ikke noen tilfeldighet. Tilfeldig var det heller ikke at Espen ble kampen MVP. Motstanderne er klar over hans styrke og gjør alt for å stanse han. Så også med Gimle 2 med sine gode forsvarsspillere. Likevel presterer han å sette utrolige 54 poeng mot dem, deriblant altså 23 av våre 25 poeng i den fjerde og avgjørende perioden. Da avgjør han enkelt og greit kampen. Men som sagt før: Alle er avhengig av hverandre på laget, og i dag jobbet alle iherdig, spesielt i forsvar. Topp innsats og oppofrende spill ga Gimleguttene aldri fred og de følte nok et større press enn vi gjorde. Spesielt jo nærmere vi kommer slutten og historien dukker opp igjen i hodene deres. Men historie eller ikke: I dag hadde vi bestemt oss for ikke å snuble i siste hinder. Og det gjennomførte vi med glans. Så nå er egentlig hovedmålet nådd. Alt som nå skjer videre blir bonus. At det i år igjen skal avvikles sluttspill blir gøy. At det kommer langt ut i fotballsesongen kan bli en utfordring for oss. I tillegg har vi Hansacup 23.-25.april med muligheter til bl.a. å møte nye og ukjente lag. Og vi er påmeldt der og, og gleder oss til å forlenge en allerede vellykket sesong.
Øvrige poengplukkere for oss i dag ble Ephrem 6, Lars 4, Petter 3 og George 1 (tilbake etter lang skade). Nick satte flest for Gimle med sine 21 poeng (4 tre’ere). Torkel hadde 17, JP 13, Eivind 7, E. Mohammed 2 og T. Meier 1.
Dermed var årets serie i U16 for disse to lagene over. Men vi håper på og regner med å møte dem i flere jevne og spennende dueller utover våren. Så ønsker vi Gimleguttene lykke til i NM, der de med sammensatt lag med guttene fra Gimle1 nok må finne seg i å bli regnet blant favorittene. Der slipper de i hvert fall å møte oss.
Flere bilder fra kampen HER.
Arve
0 Comments

FULL KONTROLL PÅ ULRIKEN

Etter sist helgs storseier over Gimle var vi høyt oppe. Spørsmålet var om vi skulle ta bakken med et brak igjen eller fortsette på den fine bølgen vi surfer nå. 4M-kampen mot Fyllingen lørdag ga positive indikasjoner og det endelige svaret skulle vi få i kampen mot Ulriken i Landåshallen søndag 21.mars klokken 13.30. Det skulle fort vise seg at resultatet sist helg ikke var en tilfeldighet.
På grunn av parallell U16-kamp i Gimlehallen hadde Ulriken problemer med å stille fullt mannskap med bare gutter. Men Emilie og Stine fra KL-laget var ikke noen dårlige vikarer. Men det hjalp lite, for vi dro ifra fra start. Med toppet mannskap hadde vi full kontroll og ledet 31-17 etter første ti. Denne ledelsen holdt seg omtrent til pause (50-35) og kampen var i realiteten avgjort for lengst.
Bare for å markere forskjellen startet vi tredje periode med et 23-2 run og ledet 73-37. Derfra og ut holdt vi forspranget og vant til slutt 108-66.
Selv om jentene til Ulriken gjorde en god innsats merket nok laget mangelen på noen av 94-guttene. Men ingen ting tyder på at de ville utfordret oss om seieren selv med fullt lag. Til det var forskjellen for stor. Guttene våre viste glimt av kjapp og fin basket og når de får spillet til å sitte er de vanskelige å stoppe. Dette har vi vist tidligere og, men nå klarer vi å holde oss på et høyt nivå i litt lengre perioder og det gjør oss selvsagt sterkere som lag.
I dag hadde Anders 40 poeng, Joakim 16, Alex 15, Fredrik 10, Espen 8, Vidar 6, Eirik 5, Petter 3 og ”x” 5. Tord var sjefen hos Ulriken med 25, Louis 14, Baste 10, Emilie 7, Ole P og Stine 4 hver (Tord og Stine hadde begge nr 12, men vi tror poengfordelingen er riktig) og x hadde 2.
Allerede i morgen (mandag) skal guttene våre ut i ny kamp. Da spiller vi 4M mot BSI i Fantofthallen. Nå tar vi alle de kampene vi kan få og ser på det som gode forberedelser til NM for U18 uken etter påske.
Arve 
0 Comments

ESPEN MED BURSDAGSPRESANG TIL SEG SELV!

Sist helg fylte Espen 16 (søndag 14.mars). Samme helgen spilte han tre kamper. Først 4.divisjon lørdag mot U.Pihl. Der ble han delt toppscorer med 35 poeng og hadde 9 tre’ere. En annen ting som teller i disse kretser er at han leverte en skikkelig dunk. Det var jo siste mulighet å gjøre det som 15-åring så da var det like greit å få det gjort.
Søndag var det først U16-kamp mot Loddefjord. Seier og 41 poeng til Espen var sterkt. Så kom en verdig avslutning av bursdagen hans da han var sterkt delaktig i at U18-guttene kjørte over serieleder Gimle. Vi vant med 27 og Espen satte 25.
Konklusjon: Tre av tre seire, første dunk, første seier over Gimle i seriekamp og 101 poeng på Espen. Det må sies å være en fin helg og en god markering av 16-årsdagen.
Arve
0 Comments

IMPONERENDE DA U16-GUTTENE SLO LODDEFJORD!

Loddefjord har et jevnt og godt lag som har utfordret oss hver gang vi har møtt dem. De ligger ”bare” på fjerdeplass på tabellen, men det er fordi de har tapt alle kampene mot Christian (bildet) og resten av KBBK-guttene og de to Gimlelagene. Søndag 14.mars møtte vi dem for tredje og siste gang i serien i år. George er fortsatt ute med kneskade, Paal ble skadet i ryggen dagen før på fotballtrening (farlig idrett!) og Christian hadde en meget vond hånd etter nye halsbrekkende stunts på ski, også dagen før. Men alle minus George stilte til kamp. Så fikk vi vente og se hvor lenge de var spillbare.
Åpningen var jevn, men etter at de hadde ledet 7-6 overtok vi føringen og første periode endte 23-13 til oss. Bursdagsbarnet Espen hadde markert seg sterkt i åpningsperioden og stod allerede med 17 poeng. Selv om vi var blitt enige om å åpne hardt var en ledelse på 10 poeng langt bedre enn forventet. Men det var langt til ”mål”, og Paal var allerede ute med dårlig rygg og Lars lå på sidelinjen med is på ankelen etter overtrakk. Da var vi bare fire og en halv igjen (Christian med dårlig hånd) og vi var langt i fra trygg på ny seier.
I andre periode tok de litt innpå (25-21) halvveis, men vi klarte å øke til 31-25 til pause.
Etter pause hadde vi en ny dårlig periode (tapte 10-13) og Loddefjord var en kort periode i ledelse med ett poeng. Før siste periode ledet vi imidlertid med 3 (41-38) og var innstilte på å selge oss dyrt.
Og siste periode ble som første. Vi hadde stort sett kontroll og vant med 11 poeng (16-5). Det forteller om meget bra innsats i forsvar. Og i dag var guttene virkelig innstilte på å jobbe for poengene. Og skader til tross så kjempet vi videre. I kampens hete fikk også Ephrem en skikkelig ”trøkk i trynet”, og hans solide leppe utløste en haug med spydige kommentarer. Men hva gjør vel det når vi atter en gang kunne ta med oss to poeng etter en jevnspilt kamp.
Espen var igjen på topp på poenglisten med hele 41 poeng. Deretter fulgte Petter med 6, Ephrem med 4 og Paal, Christian og Lars med to hver.
Hoong var beste poengplukker for Loddefjord med sine 19 poeng. Deretter kom Sondre med 11, Håkon med 9 og Mads og Even hadde to hver.
Neste søndag avslutter vi serien med kamp mot Gimle 2 i Gimlehallen klokken 16.30. Loddefjord må vente helt til 10.april før de spiller sin siste seriekamp for året. Da møter de Os i Oshallen.
Felere bilder HER.
Arve
0 Comments