VELBERGET OVER 2. HINDER!

Etter klar seier mot Os sist helg skulle vi nå få målt krefter mot en av våre største utfordrere denne sesongen, nemlig Gimle 1. Kampen ble spilt i Sandslihallen (en av våre mange hjemmebaner) på søndag 27.september kl 15.00. Helge coach var opptatt med egen kamp og kunne av den grunn ikke stille fra kampstart. Men guttene har sine arbeidsoppgaver og dette skulle vi klare.

Vi var enige om å markere oss fra start av. Det gjorde vi for så vidt, men vi hadde under pari uttelling i starten og ble liggende litt etter. At George bommer på 6 av 6 straffer i første periode understreker litt hva jeg mener med dårlig uttelling. Espen (bildet) viste heller ikke vanlig treffsikkerhet og med disse to ellers så poengsikre litt av sporet slet vi litt. Etter første periode (8-11) var vi enige om at vi gjorde mye riktig og at hvis vi bare fortsatte ville uttellingen bedre seg etter hvert.
Allerede i andre periode begynte det å sitte bedre. Vi tok over ledelsen ca midtveis og lå knepent foran til pause (31-28). Gimleguttene prøvde å kjøre hardt tempo mot oss. Dette er kanskje en av våre største styrker så det var vi meget fornøyde med. Vi har mange løpssterke spillere så jo mer fart jo bedre for oss. De begynte å bli slitne og var etter hvert ikke like flittige/flinke i returløpene. Dette ga oss gode muligheter på fastbreak, noe som vi benyttet oss av.
Etter hvilen hentet de inn vår knappe ledelse i første halvdel av perioden. Men så hadde vi en god periode (som falt sammen med at Helge ankom hallen og ga oss ny inspirasjon) og dette resulterte i et 13-0 run til oss. Selv om de fikk sette noen poeng før siste hvilen, ledet vi likevel 50-41.
Siste periode hadde vi bra kontroll. De var tre ganger oppe på 6-7 poeng bak, men nærmere kom de ikke. Dermed safet vi det hele i land med 64-53.
Dette regnet vi selv på forhånd som en av våre vanskelige kamper. Kampen ble vel egentlig ikke spillemessig god for noen av lagene. Vi kan nok mer ”begge to” enn det vi fikk vist i dag. Resultatet viser at har vi en omtrent like god dag er vi hakket bedre enn dem. Men det er så jevnt i teten i denne avdelingen i år at vi må være helt skjerpet skal det gå bra, spesielt mot de to Gimlelagene. Mye tyder også på at Loddefjord har et spennende lag på gang. De fikk w.o.mot Ulriken sist helg, men har mange fine typer på laget sitt.

I dag var igjen Espen ivrigste poengplukker. Etter en litt treg start kom han i gang etter hvert og ga seg ikke før han stoppet på 41. Lars og George 7, Ephrem, Petter og Paal 2 og Kristian 1 (2p uten ”eier&rdquoWinking. Hos Gimle scoret Kolstad 12, Egaas og Sjurseth 11, Withington 9, Hylen 5 og Njøs 3 (her var det 2p uten eier).
Nå har ikke våre gutter kamp før en uke etter høstferien. Lørdag 24.oktober møter vi Gimle 2 i Gimlehallen kl 15.00. De slo i dag Os med knepne 2 poeng, et Oslag vi kjørte over sist helg med 26 poeng (67-41). Men mye kan forandre seg på en måned og vi slet med dem seinest i åpningscupen så her må det skjerping til. Gimle 1 spiller allerede i morgen mot Gimle 2 i Gimlehallen.
Flere bilder fra kampen HER.
Arve



0 Comments

U16-GUTTENE STARTET MED SEIER OVER OS!

Etter å ha gått ubeseiret gjennom serien de siste årene er vi svært så spente på  hvordan årets U16-lag for gutter vil klare seg i serien. Halvparten av spillerne har nesten ikke trent basketball i det hele tatt, men fysikken er på plass etter tøffe fotballtreninger. Sist helgs seier i åpningscupen bærer bud om at vi også i år skal klare å hevde oss i teten. Vi har hatt for vane å tape i cup’ene, men ta det igjen i serien. Nå har vi startet med å bryte en barriere ang cup. Så gjenstår å se om vi klarer å forsvare vår gode tradisjon i serien.

Årets første seriekamp for denne gjengen ble spilt søndag 20.september mot Os i Oshallen. Os var kanskje det laget som var nærmest til å slå oss i fjor, men rapportene fra Osleiren foran årets sesong er at de sliter med å stille nok spillere og derfor er meget ”sårbare”. Uansett vet vi at det er mange gode kvaliteter i laget så vi var meget spente før seriedebuten.
Men det skulle vise seg at vi ikke hadde så mye å frykte. Osingene har flere gode spillere, men i denne kampen var våre gutter virkelig på hugget. De tok kommandoen fra første hoppball og styrte kampen inn i det sporet de ville. Første periode vant vi så klart som 24-7 og allerede da hadde vi tatt knekken på det som måtte finnes av seiershåp hos Osguttene. Når vi så fulgte opp med 15-5 i andre periode viste tavlen 39-12 til pause, og løpet var kjørt.
De to siste periodene ble litt ”transport” og 13-13 og 16-15 viser at Os spilte jevnt med oss i siste halvdel. 67-41 ble sluttresultatet og det er ikke tvil om at vi kunne puttet mer hvis vi måtte.

En god start på sesongen, men vi vet jo ikke hvor bra dette Oslaget er i forhold til fjorårets utgave. De var ikke med i åpningscupen så det gjenstår å se hvor sterkt dette resultatet er. Men vi var fornøyd med vårt spill og gjennomføringen av kampen, og det er jo det eneste vi kan gjøre noe med. Os hadde en mann skadet og kunne bare stille med fem spillere. Vi hadde alle våre åtte med, og det ga oss allerede der en fordel. De blir også veldig avhengig av sin beste spiller Vidar. Kampskjemaet forteller hvor mye han betyr for laget. Han scoret Os sine første 17 poeng (helt frem til midtveis i tredje periode), og totalt satte han hele 28 av Os sine 41 poeng. Espen har en tilsvarende posisjon hos oss (satte 23 poeng i første halvdel av kampen og 29 totalt), men vi har flere spillere som både klarer seg meget godt ”på egen hånd” og bidrar sterkt til at vi totalt sett har et mye jevnere og sterkere lag. George (som ”mirakuløst” spiller videre uten sitt korsbånd) rager bokstavlig talt et lite hode over de andre. Det er sterkt av en 95-spiller. Resten leverer også imponerende så tidlig i sesongen. På grunn av manglende baskettrening i starten av sesongene pleier vi å spille oss i form etter hvert. Det har vi ikke så god tid til i år. Allerede til helgen igjen møter vi Gimle 1, som sammen med Gimle 2 og oss kommer til å kjempe om seriemesterskapet. Gimle 1 var meget skuffet etter å ha blitt slått ut i semifinalen i åpningscupen mot Gimle 2 og har nok ”skumle” planer i serien i år . Vi håper på en jevn og spennende kamp i Sandslihallen på søndag kl 15.00. På grunn av få lag i A-avdelingen spilles det i år trippel serie, så uansett hvordan det går til helgen så skal vi møte dem igjen to ganger til.

Dagens poengplukkere: Kirkevoll: Espen 29, George 13, Ephrem 11, Lars 8, Kristian 4 og Petter 2. Os: Vidar, 28, Ivar 5, Torbjørn 4, Lars og Eivind 2.
Arve
0 Comments

ÅPNINGSCUPEN: U16 I SPENNENDE FINALE MOT GIMLE

Søndag kl 13 skulle det hele avgjøres i Gimlehallen for U16-guttene. Vi hadde slått Gimle 2 i innledende kamp og de var selvsagt interessert i å få revansje i dagens finale. De siste tre årene har vi alltid slått dem i serien, men i cupsammenheng har de vært bedre enn oss. Resultatet i vårt innbyrdes oppgjør på fredag tydet også på at dette kom til å bli jevnt.

Vi kom litt på etterskudd i starten etter at de bl.a. traff på tre 3’ere, men vi hadde kontakt og lå bare under med 2 (9-11) etter første periode. I andre stokket det seg litt for oss og etter bare fem poeng mot deres ni lå vi under 14-20 til pause.
Etter pause kom vi imidlertid sterkt tilbake og tredje periode vant vi 8-2, til tross for litt dårlig uttelling. Nå var vi bare to etter (20-22) og vi øynet håp igjen om seier. Og ikke minst: Gimleguttene skjønte at dette kunne de tape.

Siste periode åpnet med en tre’er fra Espen og vi var foran med ett poeng. De neste minuttene vekslet vi på ledelsen. På stillingen 28-27 til oss og bare 1.30 igjen å spille fikk vi to skudd fra straffemerket. Begge gikk inn og med tre poengs ledelse skulle vi bare hindre at de satte en tre’er. Vi vant ballen og fikk ett angrep til. Der satte Lars to poeng og vi var fem foran. Nå måtte det bare gå vår vei. At de satte to poeng til like før slutt gjorde ingen ting. 32-29 til oss og pokalen var vår.
Dette var en meget god sesongstart etter svært så få fellestreninger og den første av forhåpentligvis flere fjærer i hatten til Helge coach. Poengene i finalen ble satt av Espen med 17, George 7 og Ephrem (bildet) og Lars med 4 hver. Nå gleder vi oss til seriestart.
Bilder fra kampen finner du HER.
Arve
0 Comments

ÅPNINGSCUPEN: U16 I SEMIFINALE MOT ULRIKEN

Vi vet at Ulriken sliter som oss med for få spillere bl.a. til U16-laget. De har noen meget gode spiller med Niko i spissen og må fylle på med yngre gutter for å få lag. Men de klarer seg meget godt og selv om vi har hatt et bra tak på dem er det alltid med en viss spenning vi møter dem.
Søndag morgen kl 09.00 skulle vi møte dem i Haukelandshallen for å avgjøre hvem av oss som skulle få spille finalen seinere på dagen. Dette er ikke den beste tiden på døgnet for 15-åringer å spille basket, men Petter (bildet) og de andre guttene guttene skal ha ros for å stille presis og prøve å vekke kroppen og hodet. At ikke alle hadde klart det med like stor suksess ble klart etter hvert.

Disse oppgjørene mot Ulriken blir i mine øyne ofte litt kjedelige og forutsigbare/ensformige. Det blir som oftest et oppgjør mellom Niko hos Ulriken og Espen hos oss, spesielt når de er i angrep. Slik ble det mye i dag også. Vi kom litt skjevt ut da Helge (coach) måtte forlate oss før kampstart for å dømme på nabobanen. Kjære Gimlegutter: Når dere har arrangement og har påtatt dere oppgaver (som for eksempel å dømme), så må dere gidde å stå opp og komme dere på plass.
Såpass respekt bør dere ha for klubben som gjør så mye for dere og ikke minst for alle de andre som stiller til rett tid. Vi kunne trengt treneren vår i starten, men vi holdt oss i hvert fall knepent foran (11-9 og 11-10) slik at det til pause stod 22-19.
I tredje periode ble det satt 18 poeng totalt og 16 av disse ble satt av Niko og Espen (8 hver). Det understreker litt det jeg nevnte tidligere. I tillegg satt Ephrem 2 poeng og dermed øket ledelsen vår fra 3 til 5 (32-27) foran siste perioden. Ca halvveis var vi oppe i 9 poeng (38-29) og følte oss relativt trygge. Men Ulriken kom tilbake og seieren ble på 42-36. Nå gjaldt det bare å få i seg litt næring og lade batteriene før finalen. Den skal spilles i Gimlehallen og motstandere er Gimle 2, etter at de i dag tidlig slo Gimle 1 i en meget dramatisk og spennende kamp.
Scoreboard Kirkevoll: Espen 20, Ephrem og George 8, Petter 4 og Lars 2. Ulriken: Niko 20, Andrijo 12, Sindre og Mario 2.
Flere bilder fra kampen finner du i guttenes fotoalbum HER.
0 Comments

ÅPNINGSCUPEN: LETT MATCH FOR U16-GUTTENE MOT YBBK

Lørdag kl 14.00 i Gimlehallen var det klart for vår andre og siste kamp i gruppespillet. Ytrebygda var motstandere og etter vår 35-31 seier over våre gode venner men tøffe motstandere i Gimle 2 fredag ettermiddag, var vi ganske sikre på en ny seier. Og det ble det også. Vi var aldri truet og perioderesultatene ble så klare som 15-3, 5-4, 12-1 og 15-4.
Seieren her gjorde oss til gruppevinnere. I semifinalen søndag morgen skal vi møte toer i den andre puljen. Der er Gimle 1 vinner, mens andreplassen blir avgjort i kampen mellom Ulriken og Hop. Vårt tips er at vi møter Ulriken i morgen tidlig.
George toppet vår liste i dag med 12 poeng, deretter fulgte Petter og Ephrem med 8, espen med 6, Paal med 5 og Lars og Kristian med 4 hver.
Arve
0 Comments

ÅPNINGSCUPEN: IMPONERENDE AV U16-GUTTENE!

For ”Gud vet hvilken gang” har vi lurt på om vi kan stille lag i gutter 92-klassen i årets serie, og valgt å gjøre det. Og like overasket blir vi hver gang de starter sesongen. Tre ganger har de møttes og spilt litt basket. Riktignok har noen trent basket i hele sommer og de andre likeså med fotball, men vi regner liksom ikke med at det skal være nok.
I kveld (fredag 11.september kl 19.00 i Haukelandshallen) møtte vi Gimle 2 i vår første kamp i åpningscupen. Dette er et lag vi har hatt bra tak på de siste årene, men som med jevne (og hyppige) mellomrom kjemper relativt jevnt med oss. I dag var vi, med vårt spede basketgrunnlag, forberedt på å tape, men vi hadde planen klar på hvordan vi skulle slå dem.
Men det var Gimleguttene som så desidert kom best i gang. 8-1 lå vi under halvveis i første periode, men vi hentet oss mesterlig inn igjen og avsluttet perioden ett under (8-7).
Andre periode var todelt: Første del eide vi og gikk opp til 13-8. Så var det deres tur, og da pausesignalet lød stod det igjen +1 i deres favør (16-15).
Etter hvilen sèg vi sakte men sikkert i fra og de seks minuttene i tredje periode førte oss i ledelsen med 25-21.
Siste periode ble mer spennende enn vi likte. Vi begynte å tro vi var i mål på stillingen 31-25 like før slutt. Men to 3’ere av Torkel ga uavgjort 31-31. Da viste Espen litt muskler og satte to helt på tampen, og vi hadde igjen vunnet en jevn kamp mot Gimle 2 (Steinerskolen). I fjor påsto jeg at det å vinne jevne kamper var en av de gode egenskapene dette laget hadde, og det ser ikke ut til at de har mistet den i løpet av sommeren.
Espen toppet klart i dag med sine 19 poeng. Deretter fulgte Ephrem med 6, George med 5, Pål med 3 og Kristian med 2. Ellers må vi nevne at Rune Kvalheim var tilbake på laget etter et par sesonger ”pause”, og han klarte seg meget godt.
Neste kamp er mot Ytrebygda lørdag kl 14.00 i Gimlehallen. Da er Rune vekke, men vi får med igjen Petter, som har vært borte i dag. Ytrebygda skulle spilt i dag mot Gimle 2, men stilte ikke. Dermed er vi litt usikre på hva de kan prestere i år. Det får vi tidsnok vite i morgen.
Arve
0 Comments