KLAR SEIER MOT HOP 2

Etter lørdagens ”sensasjonelt” store seier over Gimle 2 (78-39) ville alt annet enn en lett seier mot Hop 2 på søndag være overraskende. Overrasket ble vi, men seieren til Christian (bildet) og resten av guttene våre var aldri truet. Overraskelsen besto i at guttene ikke klarte å mobilisere mer enn de gjorde, men det holdt likevel til en meget komfortabel seier mot dette Hoplaget, som er et reint 95-lag. De er med for å lære og få tøff kamptrening, og det regner vi med de både gjorde og fikk.
Jeg skjønner at det ikke er lett å skjerpe seg når mann vet på forhånd at mann vinner, og det må vi ha lov og si at vi visste, uten å bli kalt for verken selvgod eller høy på pæra. Dette Hoplaget står med 1 seier så langt (37-16 over Askøy 18.oktober) og vi hadde lite problemer med å slå dem sist vi møttes (104-15 i Slåtthaughallen 16.november). Vi er blitt bedre siden sist, så selv om de også har utviklet seg regnet vi med seier på forhånd.
Kampen startet med en innstilling i hodene til litt for mange av våre spillere at dette ville bli veldig lett. Men så lett ble ikke starten. Halvveis i 1.periode ledet vi 8-6, og traff ikke på de enkleste ting. 15-8 etter de første ti minuttene var under pari.

Vi ba om litt skjerpings i pausen, og fikk det. 19-2 i andre periode begynte å likne på noe. Resultatet i denne kampen var for så vidt underordnet, men prestasjonene og fokuset på banen var viktigere. I pausen ble vi enige om at såpass som dette måtte det være og vi skulle prøve å holde oss på minst dette nivået.
Etter midtpausen kopierte vi 2.perioden og vant igjen 19-2. I siste øket vi for sikkerhets skyld til 27-6 slik at seieren ble på 80-18. At dette var en del mindre enn sist vi møtte dem skyldes nok en del den kanonkampen vi spilte i går. Og en slik reaksjon er både normal og forventet. Men vi bør generelt ha som mål at vi skal ha fullt fokus og skjerping i hodet, så kan heller armer og bein jobbe litt saktere enn det vi kan prestere når vi trør til for fullt.

Nå håper vi på en god treningsuke før serien kan avgjøres på lørdag. Da møter vi Gimle 1 kl 13.30 i Slåtthaughallen. De er nå på 2.plass og må mest sannsynlig vinne mot oss skal de ha en sjanse å vinne serien. Det blir nok en ny spennende og jevn kamp og det er jo de kampene som er gøyest å spille.
George har utviklet seg mye denne høsten og dette hadde han tydeligvis lyst å vise i denne kampen. Men tenningen var nok litt for høy, han ble for ivrig og stod med tre feil etter ca like mange minutter. Likevel får han markert seg og sammen med Ephrem (nederste bildet) med 22 utgjør han med sine 21 poeng en klar tetduo på scoringslisten. Petter setter som vanlig en del poeng og i dag ble det 10. Christian fikk vi endelig lokket med igjen, og selv med manglende skuddtrening fighter han inn 8 poeng. Espen hadde 4 og Lars hadde også 4, til tross for lite spilletid. Han måtte gå ut tidlig pga skaden han pådro seg i går. Vi får bare håpe han er klar igjen til helgens viktige kamp. Han begynner å bli viktig for laget.