BEST GAME EVER (?) MOT GIMLE-2!

Espen (bildet) og de andre U15-guttene våre liker seg på toppen av tabellen. Så langt i år har de vært ubeseiret selv om det har vært nære på ved flere anledninger. Våre to nærmeste konkurrenter på tabellen er de to Gimlelagene. Innbyrdes oppgjør de i mellom gjorde at Gimle 2 lå på plassen bak oss mens Gimle 1 lå på 3.plass med like mange poeng. Lørdag 10.januar skulle vi møte Gimle 2 for annen gang i år. Sist vi møtte dem (13.desember i Gimlehallen) var det jevnt og spennende lenge, men ved hjelp av vår vanlige sterke avslutning vant vi så ”klart” som 66-53 til slutt. Rapportene fra Gimleleiren foran lørdagens kamp var gode treninger og topp motivasjon og kamplyst, så nå satset de på å slå serielederen.

Men vi har også øvet oss litt de siste ukene og Joachim og Anders (som har trent guttene de siste ukene) har jobbet bra med laget og spesielt prioritert forsvarsarbeidet. At vi skulle se så klare resultater av dette arbeidet så fort var overraskende, men desto mer gledelig.
Det er litt viktig å komme godt i gang og etter litt frem og tilbake med flere bom på begge sider satte endelig Ephrem (bildet) 2 poeng og vi var i ledelsen. Men Nick svarte med en 3’er og vi fryktet det verste. Men så kjørte vi en av våre beste perioder noen sinne og gikk rett opp i 18-3-ledelse. Perioden endte med 22-6 til oss (mot serietoeren!) og det lyste innsats og seiersvilje av guttene.

Andre periode ble atskillig jevnere (18-14) og det var tydelig at Gimleguttene hadde fått litt blod på tann og gjorde et hederlig forsøk på å komme inn igjen i kampen.
Men etter hvilen var vi tilbake på nivå fra 1.periode og kopierte nesten denne (21-6). En litt pussig ting med denne perioden er at George scoret totalt 8 poeng i kampen, og alle ble satt i 3.periode. Nå var ledelsen på hele 35 poeng, kampen var avgjort for lengst og Gimleguttene frustrerte og motløse.
I siste periode ble det igjen litt jevnere. Vi hadde ingen ting å spille for lenger mens Gimle kjempet for æren og for å unngå alt for stygge sifre. Likevel økte vi med 4 poeng til (17-13) og sluttresultatet ble på hele 78-39. Vi slår altså tabelltoer med utrolige 39 poeng, like mye som de scorer til sammen. Det var nesten uvirkelig. Vi hadde forventet en jevn kamp der vi forhåpentligvis dro seieren i land med en sterk avslutning. I stedet la vi grunnlaget for seieren med en knallåpning og steinhard jobbing i forsvar. Dette var imponerende bra, gutter! Nå har vi (mest sannsynlig) kvittet oss med Gimle 2 i kampen om seriemesterskapet. Nå er det Gimle 1 som er farligste opponent. De møter vi neste helg, så da blir mye avgjort. Før den tid har vi kamp mot Hop 2 på søndag, men det bør være lett match hvis vi er i nærheten av det vi presterte i dag.
I dag presterte vi som lag. Samarbeidet og det kollektive var satt i system og spesielt forsvarsarbeidet var imponerende. Likevel må vi trekke frem Espen. Han pleier å toppe poenglisten, så også i dag, men 43 poeng mot tabelltoer er meget sterkt. Også under egen kurv viste han styrke i dag og antall returer var nok høyere enn vanlig. Ephrem er
som vanlig sterk og arbeidsvillig og stopper i dag på 11 poeng. Lars fortsetter fremgangen og setter 8. At han klarte å spille så lenge som han gjorde er et under og sier noe om hva den gutten tåler. De blemmene (åpne sårene!) han etter hvert hadde under beina unner vi ikke en gang våre verste fiender. I dag hadde det nok vert lurere å stoppe før. Nå får vi bare håpe det leges kjapt for vi trenger Lars tilbake så fort som mulig, aller helst allerede til neste helgs viktige kamp. George hadde også 8, og som nevnt tidligere satte han alle i 3.periode. Han har også hatt eksepsjonell fremgang i høst og er inne i en meget god periode. Petter (siste bildet) og Paal hadde 4 poeng hver og selv om de har andre oppgaver viser de at de kan avslutte og er ”gull” verdt for laget. Men mest gledelig av alt: Den flotte samhandlingen der spillerne hjelper hverandre etter klare ”avtaler”. Nå begynner dette å sitte og klarer vi å utvikle dette videre skal vi ikke bli enkle å hanskes med i de kommende kampene.
Kort oppsummert: Dette var imponerende, gutter! Sug litt på denne karamellen. Det fortjener dere. Og dette gjelder også Joachim og Anders. Dere har helt klart en del av æren for dette flotte resultatet.