IMPONERTE MOT GIMLE 1

Etter gårsdagens seier mot Gimle 2 skulle Petter (bildet) og resten av laget, i dag (søndag 6.desember) møte Gimle 1 i ”Gimle-domen”. Jeg har lenge sagt at de har potensiale til å bli det beste laget, men de sliter med å vinne jevne kamper (mot oss og Gimle 2) og er dermed hektet litt av i tetkampen i puljen. Men det er mange kamper igjen og ingen ting er avgjort på lenge ennå. Kampen i dag var særdeles viktig for oss begge. Med seier ville vi ha minst 8 poeng på dem (de har spilt en kamp mindre) og 4 på Gimle 2, og med 2-0 i innbyrdes mot dem begge ville vi ligge godt an. Men det skulle bli tøft.
Det begynte ikke så bra for oss. Vi var ikke klar til kamp i hodene våre, men det var til gjengjeld Gimleguttene. De gikk rett i 8-0-ledelse og vi måtte ta time out. Vi begynte å forstå ”alvoret” og avsluttet perioden meget sterkt til 12-12.
Andre periode var helt jevnspilt og det var tilfeldig at det var oss som satte de siste to poengene og gikk til pause med 31-29-ledelse.

Etter hvilen gikk Gimle hardt ut og opparbeidet seg en 8-poengs ledelse (41-33) halvveis i tredjeperioden. Men vi skjønte igjen at vi måtte slåss, og henter dem nesten til siste pause (44-46). Vi har den ”uvanen” at vi ikke yter mer enn vi må for å holde følge (kan det virke som). For oppe i hodene våre ”vet” vi at vi tar de på slutten. Som sagt utallige ganger før: Ikke sats på det, gutter. Kjør fullt ”trøkk” hele veien. Men heldigvis så vet motstanderne våre det også. Spesielt Gimle1-guttene. De var ikke til å kjenne igjen da de kom på banen i siste periode. Vi kastet oss og fightet om hver ball, mens de tydeligvis var mest redd for å bomme. Så da gjorde de det, eller lot være å skyte. Hadde det ikke vært for en 3’er fra Mikkel helt mot slutten hadde vi vunnet med 10. Nå ble det ”bare” 7. I gårsdagens kamp fikk motstanderne våre 6 avgjørende straffer på
slutten, og bommet på 5. I dag fikk vi 4, og satte alle 4. Vi liker oss tydeligvis med ”kniven på strupen” og spiller godt under press. La oss fortsette med det, men vi må nok jobbe mer med de dårlige periodene. I dag taper vi de første minuttene av første periode 10-2 og tilsvarende i tredje periode (12-2). De gir 22-4 ”i tryne” som vi må slite resten av kampen for å hente inn igjen. Det har vi ikke råd til, gutter. Skjerpings! Det er en ordre!

I går satte Espen (bilde nr. 2) 34 poeng mot Gimle 2, selv om de brukte mange kalorier på å prøve å stoppe han. I dag får han samme oppmerksomhet, men setter likevel 33. Det er sterkt. Og i begge kampene er det Gimlegutter som dømmer. Intet vondt ord om de, men vi får i hvert fall ikke mye ”gratis” (og det skal vi jo heller ikke ha). Og hele laget viser en sterk vinnervilje og vinnerkultur. Nå sitter det i ryggmargen. Dette liker vi gutter! Helge coach ga dem også velfortjent ros etter kampen. George hadde 9 poeng i dag, Petter 7, Ephrem 6, Lars 3 og Paal 2. Men i dag var det fightingen og innstillingen som til slutt ble avgjørende.
Hos Gimle toppet Phillip med 16, deretter Lasse med 14, Kristoffer hadde 8, Kristian 5, Simon 4, Mikkel og Ole 3 hver.
Nå har vi spillefri helt til 23.januar når det gjelder seriekamper. Da møter vi Loddefjord. Gimle1 møter det samme Loddefjordlaget allerede neste helg. Vi må nå ha fokus rettet mot NM-kvalifiseringen i Gimlehallen om halvannen uke. Der gjelder det å få et så godt resultat som mulig for å få en gunstig seeding i sluttspillet til våren. Vi gleder oss.