NM-KVALIK: VINN ELLER FORSVINN MOT HOP

Etter gårsdagens tap for Ulriken ble dagens (torsdag 17.desember) kamp mot Hop en ”vinn-eller-forsvinn”-kamp for Ephrem (bildet) og resten av guttene våre. Med tap ville sjansene for plass i vårens sluttspill være forspilt, mens seier ville gjøre at fredagens kamp mot Tysvær ville bli avgjørende. Tysvær og Hop er de to beste lagene i B-puljen i regionen. De slår klart de andre lagene og høstens innbyrdes oppgjør endte med knappest mulig seier til Tysvær. I går var vi en del redusert. Espen var ute med spysjuke og både Ephrem og George var så vidt på beine igjen etter en tilsvarende ”kule” dagen før. Dette preget selvsagt spillet vårt i den kampen. I dag stilte vi fortsatt litt redusert, men fulltallig.
Det var en helt annen glød i gjengen i dag. Helt fra start var vi mye mer på hugget og tok ledelsen fra første minutt. Til pause stod det 16-9 til oss. Og andre periode ble enda klarere dominert av våre gutter. 15-6 til oss gjorde at vi var mer enn ”dobbelt så gode” som Hop til pause (31-15).
Etter hvilen kontrollerte vi det hele. 11-11 i tredje og ”tap” 13-9 i siste ga sluttsifrene 39-50, med oss som bortelag. Poengene fordelte seg slik: Espen 19, Petter 13 (god skyting og meget bra forsvarsarbeid), George 6, Ephrem og Paal 2. Mest betryggende av alt: Hele laget hevet seg flere hakk fra i går. Dette lover godt for morgendagens avgjørende oppgjør mot Tysvær. Etter gårsdagens 13-poengstap (28-41) og dagens 11-poengsseier er målet å komme oss på pluss på poengtavlen etter morgendagens kamp. Klarer vi det er vi videre til vårens sluttspill og klar for søndagens semifinale. Enkelt og greit: Just do it!