NM-KVALIK: STARTET MED TAP FOR ULRIKEN

Denne ”langhelgen” er det kvalifisering til NM for U16. Alle kampene går i Gimlehallen og guttene våre startet det hele med kamp mot Ulriken onsdag så tidlig som klokken 16.45. Ulriken har vi slått de siste årene i serien, men de har gitt oss kamp hver gang, så vi måtte skjerpe oss for å klare dette.
Det klarte vi ikke! Det virket ikke som laget var klar til kamp da kampen egentlig startet. Vi spilte oss for så vidt frem til sjanser, men satte ikke disse. De første minuttene var ikke det så frustrerende for da satte heller ikke Ulriken sine sjanser. Men da de begynte å treffe og vi fortsatte med vårt usikre spill, så det mer enn mørkt ut. 15-3 etter første periode (8min) i Ulrikens favør ga ikke et helt korrekt bilde av spill og sjanse så langt, men det var en mager trøst.
Andre periode ble meget merkelig. Innsatsen vår økte noen hakk uten at det ble poeng ut av det. Vi satte bare to (2!!) poeng i løpet av disse åtte minuttene. Det hjalp selvsagt litt at forsvaret satt mye bedre og at Ulriken derfor bare satte fire poeng, men vi lå nå 14 under (5-19) og mye måtte skje skulle vi gå seirende ut av dette.
Og det begynte å skje noe etter hvilen. Ca halvveis i perioden hadde vi kuttet ledelsen deres til 8 poeng (25-17), men så stoppet det opp og til siste pause hadde de øket til 11 igjen (30-19). Noe nærmere kom vi ikke. Siste periode tapte vi knepent 9-11 og dermed endte det med klart tap 28-41.
Vi hadde muligheten i dag, men vi må vel si at vi tok den ikke. Spesielt starten ødela mye. Deretter spilte vi jevnt med dem i de tre siste periodene. Men det er som kjent summen av alle fire periodene som står som sluttresultat, og da ble vi klart slått. Nå må vi virkelig slåss for å få sluttspillplass. Selv med seire i de to gjenstående kampene i gruppespillet er vi ikke sikre på å bli blant de to beste (som gir sluttspillplass). Vi får krysse fingre, gjøre det vi kan og håpe det holder. Til de kampene håper vi å ha Espen med igjen. I dag var han syk og måtte bli hjemme.
Våre poeng ble satt av Petter 7, Ephrem 6, Lars og George 4, Paal 3, Christian 2 og 2 uten ”eier”. Niko var som vanlig klar toppscorer for Ulriken med 25.
I morgen møter vi Hop klokken 20.45 og da er bare seier (kanskje) godt nok.