U15-GUTTENE MED KLAR SEIER OVER BRATTHOLMEN

Ut i fra det som er prestert så langt i årets serie skulle vi ha et klart bedre lag enn Brattholmen i gutter U15. Men det er ikke bare å møte opp og hente poengene. Det skal spilles først og det må legges litt energi i det. Det var kanskje noe av det vi lærte i Bjarghallen lørdag 1.november.
På grunn av litt forsinkelser i kampen før kom vi seint i gang, men da vi først var i gang var vi de kjappeste i starten. Ephrem satte to straffer og bidro med sine åtte poeng i perioden til at vi gikk til første pause med en liten ledelse (16-10). Det var for så vidt greit nok, men det var noe ”dødt” over spillet og vi gikk liksom og ventet på at guttene skulle gire opp et hakk.
Det klarte de ikke i andre periode. Spillet var relativt jevnt, men vi hadde litt bedre uttelling og økte ledelsen til ni poeng før hvilen (29-20). Det virket hele tiden som om guttene trodde dette skulle bli lettere enn det egentlig ble og at de ikke helt klarte å mobilisere topp innsats. Men Brattholmen spilte bra og var selvsagt med på å gjøre slik at vi ikke fikk spille slik som vi ville.
Etter hvilen fortsatte tendensen i kampen med et lite overtak til oss. Etter å ha vunnet de to første periodene med henholdsvis seks og tre poeng, vant vi tredje med fire (10-6) og var nå i ledelsen med tretten (39-26). Seieren var relativt trygg og guttene skulle prøve å slippe seg mer løs og være mer bestemt i siste periode. Det gjorde
de og spesielt Espen var på hugget etter å ha vært litt tam i de tre første periodene. Nå bestemte han seg for å ”trø til litt” og ble den dominerende spilleren i denne perioden. Mange defensive returer og nitten poeng er sterkt. Og resten av laget fulgte godt opp. Hurtigere spill og større bevegelse førte til 25 poeng pluss. Og selv om vi også slapp inn flest baklengs denne perioden (12) var det mye gøyere å se på (og sikkert også å spille). Det gav sluttstillingen 64-38. En klar seier til oss, men den ble først så klar i siste perioden.
Poeng: Espen 31, Ephrem 17, George 6, Petter og Lars 4 og Paal 2. Brattholmen: M.Rognsøy 14, O.Akid 12, D.Sund 4, P.Harberg 4, V.Rian 2 og M.Tallis 2.
Neste for oss nå blir en tøff og forhåpentligvis spennende kamp mot Ulriken neste lørdag 09.15 i Landåshallen, mens Brattholmen får besøk av Gimle 1 i Bildøyhallen søndag om to uker. Du finner bilder fra kampen her.