U15-GUTTENE MED STERK SEIER OVER ULRIKEN UNG!

Ulriken stod med bare èn seier (wo mot Askøy i første kamp) før Ephrem og de andre på laget skulle møte dem lørdag kl 09.15 i Landåshallen. Men deres to andre kamper har resultert i knepne tap mot topplag som Os og Gimle 2, så vi visste at det kom til å bli en tøff kamp for våre gutter. Guttene har ikke hatt trener nå i høst og flere har prioritert fotball, men vi har likevel klart å unngå tap så langt og ønsket å videreføre denne fine statistikken i dagens kamp mot Ulriken. Det var en klar fordel for oss at U18-trener Joakim hadde sagt seg villig til å lede laget i denne kampen. Han er rutinert og god å ha når det begynner å koke litt. I tillegg var han jo trener for laget for halvannet år siden og kjenner guttene godt.
Etter en jevn første halvdel av åpningsperioden (6-6) fikk vi satt forsvaret skikkelig og i løpet av de siste fem minuttene i perioden satte vi 17 poeng mot deres 2, og dermed var kampen nesten avgjort. Spesielt Ephrem boltret seg og alle hans 11 poeng i denne perioden ble satt i løpet av periodens siste halvdel.
Andre og tredje periode ble atskillig jevnere, men med et lite overtak til oss (13-16 i begge periodene). Det ga oss en ledelse på 21 poeng (55-34) foran siste periode og seieren var for lengst i havn. I fjerde og siste periode fortsatte vi det sterke forsvarsspillet og var klart bedre enn Ulrikenguttene. Vi vant igjen så klart som 15-7, noe som ga sluttsifrene 70-41. Det er meget sterkt sett i forhold til de andre resultatene Ulrikenlaget har oppnådd så langt i sesongen. Med tanke på at de bare tapte med tre (72-75) for Gimle 2 er dette overraskende bra av guttene våre. Mye av æren skal selvsagt guttene ha for fornuftig og godt spill med innsats på topp, men nevnes må også Joakim på benken. Han ga klare meldinger og ga guttene en trygghet vi har manglet så langt i sesongen. Som nevnt tidligere hadde vi spesielt god kontroll i forsvar (bare 41 poeng baklengs mot et så godt lag!!), og det er et bra utgangspunkt for å starte angrep. Så får vi satt forsvaret så fungerer de fleste deler av spillet vårt. Her ligger nok nøkkelen til videre suksess.
Poenglisten ble slik: Espen 29, Ephrem 25, Petter 10, Paal, Lars og George 2 hver. Og for Ulriken scoret N.Blatancic 20 poeng, M.Blatancic 10, Karlstad 4, A.Blatancic 3 og Hovland og Kvålsvik 2 hver.
Neste lørdag møter Ulriken Gimle1 i Gimlehallen, mens vi venter til søndag og møter Hop2 kl 16.30 i Slåtthaughallen. Det regner vi med blir en lettere kamp for oss. Hop2 har bare 1 seier så langt og det er mot bunnlaget Askøy som bare har tapt.
Du finner bilder fra kampen i guttenes fotoalbum.