KNEPEN SEIER MOT OS!

Som nevnt annet sted på siden forventet Lars, George og Espen (bildet) hard kamp for U15-guttene mot Os i Bjarghallen lørdag 20. november. Våre gutter leder serien, men det er jevnt og vårt første tap kunne godt komme mot Os. Resultatene deres så langt har vært litt varierende, men flere gode resultat mot sterke lag viser at de har potensiale til å slå hvem som helst i vår serie. Og de hadde tydelig bestemt seg for at vi skulle være en av dem.
Vi fikk tidlig et lite hint om at dette kunne bli tøft. Allerede i kampens første minutt ga Vidar Os ledelsen med en 3’er, og halve perioden gikk før vi var i ledelsen for første gang (7-5). Derifra og ut perioden fulgte lagene hverandre og vi gikk til pause med knappest mulig ledelse (10-9).
I andre periode var vi flere ganger i ferd med å rykke fra, men Os kom tilbake hver gang og en ledelse som var oppe i 6 poeng var bare på 3 da vi gikk til midtpausen. Vi følte at vi ikke fikk til det vi er gode for og at både innsats og uttelling var under pari. Men det er et uttrykk som heter at ”Man spiller ikke bedre enn det motstanderne tillater”, og Os spilte så bra at vi ikke fikk boltre oss slik som vi pleier. Det virket som om guttene våre ikke var helt klare til kamp på dette nivået. Den mentale innstillingen var et hakk eller to for lav, og vi hadde store problemer med å justere dette underveis.
I tredje periode fortsatte vi med et ørlite overtak poengmessig, men marginene var små og dette kunne lett snu. Perioden endte 12-9 til oss og ledelsen var nå på seks poeng. Espen (bildet) og de andre var begynt å få litt mer ”trøkk” og bestemthet i det vi foretok oss, men Os fulgte oss i det meste og dette kom til å bli en hard og spennende siste periode.
Siste periode var jevn i starten og lagene scoret annen hver gang. Men så satte de to på rad og var plutselig bare to poeng bak (38-36). En av våre styrker har vært at vi har mye krefter og alltid avslutter kampene bra. Det så ut som om dette skulle slå til i dag også, for fra det 5. til det 7.minutt satte vi 7 poeng uten at de klarte å kvittere for ett eneste. Dermed ledet vi med 9 poeng (45-36) og trodde vi hadde full kontroll. Men som i resten av kampen kom Os tilbake, nok en gang. Hadde vi satt 7 ville ikke de være dårligere, og på to minutter satt de nå 8 poeng uten at vi klarte å score, og så var kampen helt åpen igjen. Med ca ett minutt igjen og med knappest mulig ledelse gjaldt det for oss å ro dette i land. De fleste var like nervøse og det ble gjort taktiske feil på begge sider. Vi kjempet oss til to poeng og nå gjaldt det å spille lange angrep og vente på gode avslutningsmuligheter. Men vi slengte i vei et tidlig skudd og de fikk ny sjanse. Vi holder de på god avstand fra kurven, men helt mot slutten kommer de til lay up. Da gjelder det å la spillere gå. To poeng betyr lite for oss (og dem). De måtte ha tre, og det kunne de fått hvis lay up’en hadde gitt 2 + and one eller hvis en feil hadde gitt dem to skudd med treff på første og bom men scoring på returen. Og det ville gitt ekstraomganger. Men slik er det ikke alltid lett å tenke i kampens hete. Det kommer med mer rutine. Og det får vi bare ved å spille slike kamper. Nå gikk det heldigvis bra (for oss) denne gangen. De bommet på lay up’en og vi unngikk feil. Dermed vant vi ballen, og kampen (47-44). Så får vi ta med oss lærdommen til neste jevne kamp. Og det kan vi komme til å trenge for slik som serien utvikler seg nå kan det bli mange jevne og spennende kamper utover vinteren. Heldigvis.
Vi var ikke på høyden med det vi pleier, men det var enkelt og greit fordi Os var gode. Et jevnt lag med mange høye spillere som vinner mange returer både offensivt og defensivt. Dette laget kommer til å ta mange poeng, og det er en god trøst for oss at noen av disse poengene tar de fra noen av våre argeste konkurrenter. Vi har hatt en god evne til å avslutte sterkt og å vinne jevne kamper. Avslutningen i dag er vel ikke den vi er mest stolte av, men vi vinner en meget jevn kamp og det er en god egenskap å ta vare på.
Ivrigste poengplukker var Espen med sine 25. Deretter fulgte George (bildet) med 8 (atter en meget god kamp av George), Ephrem med (beskjedne, til ham å være) 6, Lars 4 (til tross for sterk forkjølelse i kroppen), Petter og Paal 2 hver. Kristian var også tilbake etter et halvt år med ”bare” fotball og han vil nok få mer spilletid og markere seg sterkere etter hvert.
Hos Os var det Vidar Melltveit som toppet med 20. Han satte bl.a. alle deres 9 poeng i 3.periode. Deretter fulgte I. Kramer med 12, T. Eiken 8 og T. Øvreide 4.
Nå er det juleferie fra serien frem til 10.januar. Da møter vi Gimle 2 i Bjarghallen mens Os skal spille mot Hop i Sandslihallen. Uken etter møter vi Gimle 1 i Slåtthaughallen, så mye av serien skal avgjøres i løpet av disse 8 dagene. Men mye god trening står på programmet før den tid og muligens også litt spill i Julecupen for noen av spillerne.

PS.: Ryktene forteller at Gimle 1 slo Gimle 2 i dag tidlig med ett poeng. Hvis dette er tilfelle passer det oss utmerket og vi har da en liten luke på tabellen. Det kan komme godt med utover vinteren. Bilder fra kampen HER.