TOPPER SERIEN ETTER SEIER MOT GIMLE-2 I DAG!

Lørdag 13.desember skulle våre U15-gutter møte Gimle 2 kl 09.00 i Gimlehallen. Så langt i sesongen er det bare disse to lagene som fremdeles er ubeseiret, men i og med at en basketkamp ikke kan ende uavgjort måtte det bli en endring på dette i løpet av timen mellom 9 og 10. Og denne endringen ville vi være med å bestemme utfallet av.
På ”sommeravslutningen” kvelden før (se annet sted på sidene) var stemningen og motivasjonen på topp, og alle holdt ord om å stille seinest en halvtime før kampstart til oppvarming. Så vi var godt i gang med oppvarmingen da Gimleguttene var fulltallige og entret banen. Allerede der følte vi at vi ledet minst 2-0.
Vi har hatt en tendens til å starte litt nølende og forsiktig, men denne gang gikk det bedre. I en meget jevn og poengfattig førsteperiode var det mye stillingskrig og perioden ebbet ut med 6-5-ledelse til Gimle. Vi på benken hadde en god følelse for vi pleier å komme sterkere utover i kampen og vi hadde heller ikke hatt spesielt god uttelling på sjansene våre.
Og vi skulle få rett. Allerede fra starten av andre periode begynte vi å sige i fra. Halvveis i perioden var vi oppe i en 7-poengsledelse (17-10) og vi følte vi hadde et lite spillemessig overtak. Vi avsluttet også perioden like sterkt og gikk til pause med 11 poeng på pluss (25-14).
Etter hvilen var vi innstilte på å fortsette å kjøre på og utnytte at vi er godt trente, men Gimle ville det annerledes. De kom veldig godt i gang og reduserte ledelsen vår ganske kjapt til 6 poeng. Da ble vi usikre og roet ned, stikk i strid med det vi hadde avtalt (om å holde tempo oppe). Gimlespillerne fikk god tid til å komme seg tilbake i forsvar og med litt høyere spenning i kroppen mistet mange av spillerne våre evnen til å ta initiativ i angrep. I eget forsvar klarte vi oss stort sett bra. Gimleguttene slet med å slippe til under kurven og ble tvunget til å satse på å få straffer eller ta skudd fra distanse. Uheldigvis for oss lykkes de svært godt med det siste og uheldigvis for oss har de Nic på laget. Han satte tre (av sine totalt fem) tre’ere i denne perioden. I tillegg roet vi mye ned og gikk dermed glipp av mange sjanser som hurtige overganger kunne gitt oss (noe som vanligvis er et av våre sterkeste våpen). Dermed slo de oss med 10 poeng (29-19) i denne perioden og foran siste 10-minutter ledet vi med knappest mulig margin (44-43).
Det går opp og ned i idrett, også i løpet av en kamp. I den korte pausen ble vi nå enige om å snu denne dårlige utviklingen til vår fordel igjen. Hvis vi mente at vi var sterke enn dem fysisk (og det mente vi) skulle vi bruke kreftene nå. Og det gjorde vi. Guttene økte innsatsen og Gimle-guttene fikk problemer med å stå i mot. Vi var tilbake på sporet fra vår gode 2.periode, og selv om Nic satte to 3’ere til slapp vi bare inn 10 baklengs. Fremover hadde vi vår beste periode med 22 poeng og dermed vant vi til slutt så klart som 66-53. Både spillerne og de fremmøtte ”supporterne” kunne juble over glimrende spill og innsats.
Ivrigste poengplukker i dag var Espen. I følge skjemaet satte han 37 poeng. Det er sterkt, spesielt fordi det er topplaget vi spiller mot. Ephrem hadde 9, Lars 8, George 7, Petter 3 og to poeng stod uten eier.
Hos Gimle var det Nic som toppet med 28 (derav fem 3’ere!), Torkel hadde 13, Jan P, Tarald og Eivind hadde alle 4 poeng hver.

Fremdeles ubeseiret og tabelltopp er kjekt, men det er langt igjen (heldigvis) og mange skjær i sjøen. En jevn periode, to med 12 poeng på pluss og en med 10 på minus forteller at vi må skjerpe oss hele veien mot de gode lagene. Det er så jevnt at det er detaljene som avgjør. Denne gangen skal guttene ha ros for både gode forberedelser (innstilling og oppvarming) og flott gjennomføring av kampen (innsats og taktisk gjennomføring). Vi kan ikke regne med å få til alt vi har trent på, men jo mer vi øver jo høyere blir ”treffprosenten”. Det har blitt trent bra i det siste og resultatene kommer som en følge av dette. Nå gjelder det å fortsette å trene bra slik at vi er forberedt på kampene som kommer. For som serieleder må vi selvsagt regne med at alle er ute spesielt etter skalpene våre. Det er bare inspirerende og alle virker veldig motiverte for tiden. Vi gleder oss som vanlig allerede til neste kamp. For oss er det allerede søndag kl 19.15 i Sandslihallen mot Ytrebygda. Gimleguttene skal ut i internt oppgjør mot Gimle 1 (3.plass på tabellen så langt) neste helg. Da må nødvendigvis ett av lagene ”avgi” poeng. For tabellposisjonens del håper vi det blir Gimle 1-seier. Da vil vi forhåpentligvis få en liten luke på tabellen (hvis vi slår Ybbk i vår kamp). Men uansett må vi fortsette å gjøre vår del av ”jobben”. Gjør vi det spiller det ingen rolle hvordan de andre kampene ender.

PS: Litt rart at en slik toppkamp bare blir satt opp med én dommer. Her kan hele serien bli avgjort og det ville jo være synd om det skjedde pga mangel på en dommer. Spesielt merkelig at bare én er satt opp når en ser at kampen etter (U14) og resten av kampene har to. Man kunne jo bare byttet om første og andre kampen. Men…men… Denne gangen endte det heldigvis uten at de små marginene ble avgjørende (men til syvende og sist kan jo hvert poeng telle).