ÅPNINGSCUPEN: U16 I SPENNENDE FINALE MOT GIMLE

Søndag kl 13 skulle det hele avgjøres i Gimlehallen for U16-guttene. Vi hadde slått Gimle 2 i innledende kamp og de var selvsagt interessert i å få revansje i dagens finale. De siste tre årene har vi alltid slått dem i serien, men i cupsammenheng har de vært bedre enn oss. Resultatet i vårt innbyrdes oppgjør på fredag tydet også på at dette kom til å bli jevnt.

Vi kom litt på etterskudd i starten etter at de bl.a. traff på tre 3’ere, men vi hadde kontakt og lå bare under med 2 (9-11) etter første periode. I andre stokket det seg litt for oss og etter bare fem poeng mot deres ni lå vi under 14-20 til pause.
Etter pause kom vi imidlertid sterkt tilbake og tredje periode vant vi 8-2, til tross for litt dårlig uttelling. Nå var vi bare to etter (20-22) og vi øynet håp igjen om seier. Og ikke minst: Gimleguttene skjønte at dette kunne de tape.

Siste periode åpnet med en tre’er fra Espen og vi var foran med ett poeng. De neste minuttene vekslet vi på ledelsen. På stillingen 28-27 til oss og bare 1.30 igjen å spille fikk vi to skudd fra straffemerket. Begge gikk inn og med tre poengs ledelse skulle vi bare hindre at de satte en tre’er. Vi vant ballen og fikk ett angrep til. Der satte Lars to poeng og vi var fem foran. Nå måtte det bare gå vår vei. At de satte to poeng til like før slutt gjorde ingen ting. 32-29 til oss og pokalen var vår.
Dette var en meget god sesongstart etter svært så få fellestreninger og den første av forhåpentligvis flere fjærer i hatten til Helge coach. Poengene i finalen ble satt av Espen med 17, George 7 og Ephrem (bildet) og Lars med 4 hver. Nå gleder vi oss til seriestart.