UBESEIRET I SERIEN - IGJEN!

Da Helge Reyes tok over disse guttene i fjor var en av målsettingene å gjenta bedriften fra fjorårets sesong med å gå ubeseiret gjennom serien. Årets sesong er nok tøffere og jevnere enn fjorårets, og derfor lå  det en god del energi i å legge listen såpass høyt. Mål bør være høye, konkrete, bevisste, tidsbestemte og synes hver dag. Dette var et slikt mål og det har vært spennende å jobbe mot det. For hver kamp vi har vunnet har det virket som om guttene har lagt enda mer i neste kamp for å ”holde skjema” og dette har nok reddet oss i flere kamper. Nå stod vi foran det siste og vanskeligste hinderet på veien mot målet da vi søndag 21.mars skulle møte Gimle 2 i deres egen lekegrind Gimlehallen. Det er de som har pustet oss hardest i nakken i år og ligger på en klar andreplass på tabellen. Vi var seriemestre allerede før kampen, men naturligvis lå det aldri så lite prestisje i dette oppgjøret. De har vært nær ved å slå oss i mange seriekamper, sågar ledet klart. Men vi har alltid hatt evnen til å avslutte sterkt, noe som ”alltid” har gjort at poengene har havnet hos oss. Kampen i dag skulle som vanlig bli jevn og spennende med en avslutning helt i tråd med våre gode tradisjoner.
I åpningen av kampen kom vi som vi pleier litt bakpå. Hele 11-3 ledet de halvveis i første periode. Men en sterk avslutning brakte oss nesten à jour etter de første ti (16-14). At dette kom til å bli en bra match av Espen skjønte de fleste allerede nå. Han satte alle våre poeng i første periode.
55
Andre periode ble også jevn og kun en tre’er til oss i siste minutt gjorde at vi kunne gå til pause med 33-31 ledelse.
Etter hvilen øket vi til 39-35, men så stoppet det litt opp for oss. De fikk et 8-0 run før vi ”kom på banen” igjen, men nå var det vi som lå etter, og før siste periode stod det 46-43 til hjemmelaget.
Siste periode ble som vanlig dramatisk og spennende. De øket til 51-45 før vi kom tilbake og gikk i ledelse med 54-51 etter et 9-0 run. Så var det deres tur og vel halvveis ledet de 60-58. En liten men iherdig gjeng med Gimlespillere laget stor og fin stemning på tribunen. Men da de begynte å bue og prøve å forstyrre Espen på noen straffer fikk han tydeligvis en god ”tenning”. Han hadde allerede 13 poeng i siste periode, men herfra og inn satte han ytterligere 10 til, og da Gimle bare klarte å kvitere for ett av de poengene endte det med en såpass klar seier som 68-61 til oss. ”Klar” fordi syv poeng er mye når kampen har vært så jevn hele tiden og det stod og vippet til like før slutt. Og vi så atter en gang at historien gjentar seg, heldigvis for oss.
Gratulere Helge, gratulerer gutter og gratulere Kirkevoll. Dette er en prestasjon det står respekt av. Med så mange og jevne kamper er det sterkt å få  det til å ”tippe” akkurat de nødvendige poengene rett vei hver gang. Og klarer vi det hver gang er det ikke noen tilfeldighet. Tilfeldig var det heller ikke at Espen ble kampen MVP. Motstanderne er klar over hans styrke og gjør alt for å stanse han. Så også med Gimle 2 med sine gode forsvarsspillere. Likevel presterer han å sette utrolige 54 poeng mot dem, deriblant altså 23 av våre 25 poeng i den fjerde og avgjørende perioden. Da avgjør han enkelt og greit kampen. Men som sagt før: Alle er avhengig av hverandre på laget, og i dag jobbet alle iherdig, spesielt i forsvar. Topp innsats og oppofrende spill ga Gimleguttene aldri fred og de følte nok et større press enn vi gjorde. Spesielt jo nærmere vi kommer slutten og historien dukker opp igjen i hodene deres. Men historie eller ikke: I dag hadde vi bestemt oss for ikke å snuble i siste hinder. Og det gjennomførte vi med glans. Så nå er egentlig hovedmålet nådd. Alt som nå skjer videre blir bonus. At det i år igjen skal avvikles sluttspill blir gøy. At det kommer langt ut i fotballsesongen kan bli en utfordring for oss. I tillegg har vi Hansacup 23.-25.april med muligheter til bl.a. å møte nye og ukjente lag. Og vi er påmeldt der og, og gleder oss til å forlenge en allerede vellykket sesong.
Øvrige poengplukkere for oss i dag ble Ephrem 6, Lars 4, Petter 3 og George 1 (tilbake etter lang skade). Nick satte flest for Gimle med sine 21 poeng (4 tre’ere). Torkel hadde 17, JP 13, Eivind 7, E. Mohammed 2 og T. Meier 1.
Dermed var årets serie i U16 for disse to lagene over. Men vi håper på og regner med å møte dem i flere jevne og spennende dueller utover våren. Så ønsker vi Gimleguttene lykke til i NM, der de med sammensatt lag med guttene fra Gimle1 nok må finne seg i å bli regnet blant favorittene. Der slipper de i hvert fall å møte oss.