U15-GUTTENE MED KLAR SEIER OVER HOP 1

U15-guttene våre hadde ikke spilt kamp siden 8.februar. Da slo Petter (bildet) og de andre guttene våre Brattholmen med 60 poeng (83-23) i Bildøyhallen. I dag (lørdag 14.mars) var det endelig kamp igjen. Vi hadde hjemmekamp mot Hop 1, og som i bortekampen møttes vi også denne gang i Slåtthaughallen. Hop 1 spilte sin forrige kamp mot Ytrebygda 22.februar og der vant de med 30 (64-34). Sist vi møtte Hop (23.november) slet vi lenge med deres høye spillere, men vant til sist så klart som 66-38.
I dag ble vi liggende litt etter i starten av kampen (0-4), men da de første ti minuttene var over ledet vi 18-9. Vårt overtak fortsatte i andre periode og selv om de hang litt bedre med i denne omgangen økte vi likevel ledelsen vår frem til pause med seks poeng slik at vi nå ledet 38-23.
Etter første periode så det ut som om vi skulle klare å score dobbelt av hva Hop scoret og vi på tribunen satte oss dette som et mål for kampen. Nå halvveis måtte vi bare glemme dette, trodde vi. Men da spillerne kom på banen til tredje periode så det ut som om de hadde oppfattet tankene våre. De skrudde opp tempo og dominerte omgangen fullstendig. 25-5 i denne periode førte oss opp i 63-28-ledelse og vi var plutselig foran ”skjema”. Men visste også Hopspillerne hvilke tanker vi på tribunen hadde? De ville i hvert fall ikke tape ”dobbelt”, så siste perioden ble deres beste. Selv om vi også vant denne (14-10) var de fullt på høyde med oss og like før slutt ledet de perioden 10-8. Dette viser egentlig bare det vi visste på forhånd: Vi er et bedre lag enn dem når vi yter opp mot vårt beste. Men om vi ”faller” litt i prestasjon er de over oss med en gang. Heldigvis klarte vi å holde fokus i dag også og dermed ble det en ny klar seier med sifrene 77-39. Nesten 40 poeng kan virke (og er) mye, men forskjellen er ikke så veldig stor. Når vi får forsvaret vårt til å sitte (som i tredje periode) gir det oss mange fast break og poengene renner inn. Men når dette ikke fungerer helt får vi kamp av mange av lagene i puljen vår, som for eksempel Hop 1 i dag.

Vi har allerede vært puljevinnere en stund. Nå må vi bare stille lag i de to siste kampene for å bli kretsmestre. Og det holdt hardt i dag. Vi er bare 7 spillere og 4 av disse spiller også fotball. Noen prioriterer til og med fotball foran basketball (tro det eller ei). Og i dag var det egentlig satt opp treningskamp i fotball samtidig med vår basketkamp. Det kunne gitt oss store problemer, men heldigvis (for oss) var det så mange av fotballguttene som var syke/skadet at kampen måtte avlyses. Så vi lever fortsatt i håpet om at vi skal klare å bli kretsmestre.
Poengplukkere i dag ble: Espen 42 (4 3-ere), George 17, Paal 7 (1). Ephrem 7 og Petter 4. For Hop toppet H.M.Flo med 18 (1), Witingthon 10, Andersen 4, Edal, Banshoya og Sønnesyn 2 og Bergmann 1 poeng.
Nå venter Os på oss i Oshallen lørdag om en uke. Det blir nok en jevn og tøff kamp. Vi gleder oss allerede. Bilder fra kampen mot Hop-1 finner du HER.