Katrine på landslagssamling

Helgen 19.-21.mai hadde jenter -90 sin siste landslagssamling før avreise til turneringen i Sverige. Katrine representerte Kirkevoll, og ellers fra Bergen finner vi tre fra Ytrebygda, to fra Hop og en fra Loddefjord. Østfra stiller Ammerud med to og Asker, Ullern og Persbråten med en hver.
Programmet i helgen bestod av èn økt fredag kveld, to på lørdag og treningskamp + trening på søndag.
Laget er jo tatt ut så jentene slipper det presset de hadde på de første samlingene der de hele tiden måtte overbevise for å komme med videre. Men er man på dette nivået må man bare leve med forventninger og det forlanges at man presterer. Og slik må det være. Vil man ha spilletid må man vise at man fortjener det.
Søndagens treningskamp gikk mot et sammensatt lag fra Ytrebygda/Hop. De fleste av disse spillerne har eliteserieerfaring fra siste sesong (noen også fra ifjor) og jeg tror de fleste av 90-jentene regnet med tøff motstand. Og det ble det, men ikke værre enn at landslaget hadde full kontroll hele veien. De dro fra fra start og vant relativt komfortabelt 62-39. Det virket til og med som om Morten (trener) var litt overrasket og han er jo den som kjenner motstanderne best. Dette var en positiv opplevelse for hele laget som kan være god å ta med til landslagsturneringen i Sverige (Stockholm) neste helg. Der møter de mye tøffere motstand, ikke minst jenter som er mye høyere enn jentene de er vant å spille mot her hjemme. Dette tror jeg jentene bare ser på som utfordrende og lærerikt. Og selv om man begynner å få det til her hjemme kan det være lurt og se litt hvor langt man er kommet andre steder. For jenter på dette nivået er dette sikkert bare inspirerende.
Som ved tidligere samlinger må de tilreisende jentene overnatte hos noen av bergensjentene. Denne gangen hadde Katrine besøk av Hannah Hirsch fra Persbråten og Marte Nickelsen fra Ullern (hhv til venstre og høyre for Katrine på bildet). Det er ikke vanskelig å forstå at det kan bli godt miljø i slike jentegjenger når en har slike typer med. Kjempekoselige og fulle av liv.
Litt kjedelig avslutning for Hannah som skadet en finger på siste trening lørdag og måtte stå over treningskampen på søndag. Vi var innom legen og mest sannsynlig ver det ikke brudd. Men vondt gjør det og tid tar det. Så får vi bare håpe hun rekker kampene neste helg.
Ved kveldsbordet fredag var de veldig opptatte av hva vi skulle i sommer. Men det var bare fordi de ville at vi skulle spørre hva de skulle denne sommeren!!! For de skal nemlig begge tre uker til Los Angeles for å spille basket!!! Så det så!!! Treneren for skolelaget der borte har tidligere spilt basket i Norge. Med ham som kontaktperson har de så fått istand denne prøvespillingen. Så kanskje kan det bli en skoleplass eller to på dem? Høres spennende ut. Flere som har lyst å prøve?

Men nå er det ført turnering i Sverige. Uansett hvordan det går blir det sikkert en fin og lærerik opplevelse som man kan putte i sekken og ta med videre i (basket-) livet. Lykke til!
Du kan laste ned bildene i litt bedre kvalitet i Jenter 90 sitt fotoalbum HER.
Arve
0 Comments

Ny seier i Hansa Cup!

Her stilte vi som tittelforsvarere (J-90). Ja, vi hadde faktisk vunnet 90-klassen de tre siste årene og vi ville vise styrke i år også. Vi var litt reduserte fordi 91-jentene som pleier forsterke laget vårt, alle var opptatt med andre ting denne helgen (bla konfirmasjon). I tillegg stilte vi med omtrent samme laget i 89-klassen, så slitasjen ville bli stor i løpet av helgen.
Fredagen startet med 10 poengsseier mot Loddefjord. De har et bra lag som har vært på gang en stund, men tror heldigvis fortsatt ikke at de kan slå oss (men det kan de på en god dag). Lørdag var det så kamp mot Kjelsås kl.13.00 (seier 76-14) og Bergkameratene kl.17.00 (ny seier 54-22). Det var bare fire lag i klassen og som puljevinnere møtte vi derfor Bergkameratene (4.plass) igjen i semifinale søndag morgen kl. 08.00. Denne gang ble seieren enda klarere (51-13). Og dermed var vi klare til å møte Loddefjord igjen i finalen kl.12.00.
De visste vi stilte med laget i to klasser og muligens var begynt å bli litt slitne. (De stilte også med laget sitt i begge klassene, men hadde en del flere spillere å fordele spilletiden påWinking. Åpningen ble derfor jevnere enn vi likte. 11-9 til pause var ikke betryggende, i hvert fall ikke for oss på tribunen. Andre (og siste) periode(vi spilte 2 x 12min) var jevn og spennende helt til stillingen 21-19 til oss. Så scoret vi 9 på rad og avgjorde det hele. Da var det bare greit at Loddefjord fikk score de 6 siste poengene og redusere tapet til 30-25. Vi hadde vunnet for fjerde året på rad med denne jentegjengen, og det helt uten mange av de sterke 91-jentene. FLOTT LEVERT, jenter!
I finalen scoret Ane 11 poeng, Katrine 9, Birgitte 8 og Andrea 2. Våre tre mestscorende kom alle med på All Star Teamet i tillegg til at Ane ble utnevnt til kampens MVP (mest verdifulle spiller). De samme tre ble for to uker siden juniornorgesmestre med Gimle, så det er ikke tilfeldigheter. Her er det bare snakk om å gidde å trene.
Du kan laste ned bildene i litt bedre kvalitet i Jenter 90 sitt fotoalbum HER.
Arve
0 Comments