TRE JUNIOR NORGESMESTRE!!

Katrine, Ane og Birgitte fikk alle hengt gullmedaljer rundt halsen søndag ettermiddag. De spiller som kjent på juniorlaget til Gimle som gikk helt til topps i helgens junior-NM. Gratulerer så meget!!!

GIMLE - BØNES
Det begynte som det sluttet: med kamp mot Bønes (samarbeidslaget mellom Bønes og Hop). Denne ble spilt fredag kveld og ble jevn og spennende. Etter en firepoengs ledelse til Gimle etter første periode gikk Bønes opp til syv poengs ledelse til pause. Stillingen holdt seg omtrent slik gjennom tredje periode, men i siste omgang kom Gimle stadig nærmere og nærmere. I det 4.minutt utliknet Gimle (52-52) og derfra og inn ble det spennende og dramatisk. Det stod og vippet lenge. Da det gjennstod ett minutt stod det 62-58 til Gimle. Da fløyten gikk stod det 67-63. En viktig seier for Gimle og en god start på mesterskapet. Men det vi så i denne klampen og i de andre startkampene i kvinneklassen tydet på at begge disse lagene ville nå langt.
Av "våre" scoret Katrine 6 poeng og Ane 2 i denne kampen.

GIMLE - PERSBRÅTEN
Det er godt å ha noe å gjøre på i helgene. Første kamp både lørdag og søndag morgen gjør at også vi foreldrene kommer oss opp. 09.00 lørdag var det Persbråten som stod på motsatt banehalvdel. De hadde tapt for Asker fredag kveld og vi regnet med lett match. Og det ble det. 102-33 til Gimle forteller om lite motstand. Perioderesultatene ble 27-6, 33-6, 25-6 og 17-15. Gimle benyttet anledningen til å la alle få spilletid slik at \"stjernene\" kunne spares litt mot slutten. Katrine satte 9 poeng og Birgitte kom også på scoringslisten med en straffe.

ASKER - GIMLE
Lørdag 17.45 var det så "vinn eller forsvinn" i kampen mot Asker. Det skulle mye til at vi skulle \"forsvinne\", men mulighetene var til stede. Men det var bare å vinne så ville det ikke være noen tvil, så det gjorde "vi". Hele kampen var vi det lille strået vassere enn Asker og sèg sakte men sikkert ifra. Fire poengs ledelse etter første periode ble til 7 etter 2., 16 etter 3. og seieren ble til slutt på 19 poeng (83-64).
I denne kampen fikk Katrine markert seg som en god poengplukker med sine 15. Ane satte også 2. Dermed var vi gruppevinner og klar for semifinale.

Semifinale: GIMLE - YTREBYGDA
Søndag måtte vi like tidlig "på'an", for semifinalen mot Ybbk gikk kl.09.00 og den måtte vi ha med. Det var tross alt fjorårets NM-vinner. Men de innledende kampene hadde vist at Ybbk-jentene ikke var helt på topp denne helgen. Det skulle vise seg også i denne kampen. Helt i starten av siste periode var Gimle i ledelsen med hele 60-30. Derfra og inn ble det slappet godt av og Ytrebygda fikk redusere tapet til 15 poeng (65-50). Dermed var vi klare for finalen.
Katrine var blant de ivrigste poengplukkerne i denne kampen og \"plukket\" hele 16 poeng.

Finale: BØNES - GIMLE
Med fredagens puljekamp mot Bønes friskt i minne regnet vi med at dette også ville bli jevnt og spennende. Men i første periode så det ut som vi skulle slippe det. 22-11 til Gimle var en meget god start og god medisin for slitte nerver. Men det skulle ikke vare lenge. Da pausen kom etter 2.periode var ledelsen skrumpet til bare to poeng (30-28). Og det skulle bli værre. Midt i 3. periode ledet Bønes med 8 (44-36) og det så meget mørkt ut. Men da var det nok for Gimle-jentene. De siste 4.30 minuttene av perioden vant de 17-4 og gikk til siste pausen med 53-48-ledelse.
Men Bønes kom igjen. Med tre minutter igjen og spille stod det 61-59 til Gimle og ingen ting var avgjort. Det ville være en overdrivelse å si at Gimlejentene holdt hodene kaldest mot slutten. Det kokte stort sett hos de fleste utpå der. Drøye to minutter igjen og Gimle leder 64-59. Herfra og ut kampen hadde Gimle ingen scoringer. Bønes hadde derimot 6 straffeskudd, men klarte bare å treffe på to. Med ett sekund igjen å spille ligger Bønes under med 3 og får to straffeskudd. De bommer på første og må satse på bom + retur (2 poeng) \"and one\". Imidlertid treffer de ikke ringen på siste skudd, Gimle får ballen og det hele er avgjort.
Dermed hadde Gimlejentene gått ubeseiret gjennom turneringen og var verdige vinnere.
Birte ble utpekt til MVP i finalen og både hun og Julie kom med på All star team'et. Vel fortjent!
Etter kampen var det mange blide og \"lettede\" ansikter å se i Gimleleiren. Dette var siste jr-NM for mange av jentene og alle var enige om at det var en grei måte å avslutte på.
Så var det dusj og hjemom en liten tur før en perfekt helg ble avsluttet med en felles middag på "Friday's". Var biffen som resten av helgen var også den "well done".