Katrine på landslagssamling!

Landslaget for J-89 skal ha sin første samling for året. Det skal skje her i Bergen 23.-25.februar (første helgen i vinterferien). Blant de totalt tyve jentene som er innkalt er det funnet plass til Katrine som en av ni fra vår krets. I troppen er der forøvrig overraskende mange 90-jenter.
"Veldig inspirerende", sier Katrine, "og målet må være å henge med videre når troppen skal krympes". Vi ønsker lykke til!
Arve
0 Comments

Nok et tap for jentene! Sad Sad

Jenter-16 skulle på søndag prøve å vise at lørdagens dårlige forestilling mot Nattland var et engangstilfelle. Det ble vanskelig mot avdelingens topplag Hop/Ytrebygda. Ingen regnet med seier i denne kampen, men god innsats og et hederlig resultat måtte vi kunne håpe på. Vi må vel kunne si at vi ikke helt klarte å oppfylle de forventningene. Vi blir for tafatte og defensive i spillet vårt og har ikke helt troen på at vi kan prestere bra. Når vi så i tillegg (eller kanskje pga dette) får mange skudd i ringen og ut, så blir det tap. 65-35 er klar tale! Men når alt kommer til alt så var det vel en bedre prestasjon enn den som ble levert på lørdag. Så kanskje vi kan si at det tross alt kom noe godt ut av den kampen og. Men det er fortsatt mye å jobbe med. Men da er vi avhengig av å ha alle på treningene! (Et klarere hint er det vanskelig å gi!!) For det er potensiale i spillerne/laget. Vi må bare klare å heve oss igjen opp der vi var og hører hjemme. Og den prosessen starter på mandagstreningen. Vi sees der!!
Arve
PS: Tore var der med fotoapparatet. bildene finner du i jentenes fotoalbum HER.
0 Comments

Tap mot Nattland! Sad

Som skrevet tidligere gikk vi en hektisk og vanskelig helg i møte. Jenter 16 spilte på lørdag mot Nattland. Det er et lag vi har pleid å slå, men som har kommet nærmere og nærmere for hver kamp. Vi var klar over at vi måtte skjerpe oss og yte maksimalt for å fortsatt holde dem bak oss. Det klarte jentene våre ikke. Joakim (trener) var bortreist og vi hadde lånt Brent som lagleder. Men det er jentene som spiller det først og fremst kommer an på og ryktene sier at alt for få gjorde jobben sin.

Først må vi vite hvilken hall vi skal spille i og så må vi møte i god tid slik at vi kan varme opp og være klar. Det er det grunnleggende og dette må vi etter hvert klare, jenter!! Når heller ikke alle jentene er villige til å jobbe hardt under kampen er det ikke overraskende at det endte med tap. Nattland vant til slutt 72-54 og vi var aldri i nærheten av å gi dem kamp. Tap er en del av gamet, men vi må strebe etter å prøve å yte vårt beste i alle kamper. Det var ikke tilfelle i denne kampen. Vi får bare håpe at vi lærer av dette og klarer å skjerpe oss til kommende kamper.
Arve
PS: Ole Tom fikk med seg de første to omgangene og har lagt ut bilder i jentenes fotoalbum....
0 Comments

God EK-kamp av Katrine

Katrine spilte elitekamp (EK) for Gimle lørdag 13.januar i Gimlehallen kl 16.00. Allerede under fjorårets sesong var hun et ”fast” innslag på EK-kampene, men hun måtte stort sett finne seg i å komme innpå litt ut i kampen og antall spilleminutter lå som oftest mellom 5 og 10.
Men Katrine har trivdes godt i EK-miljøet og trent jevnt og trutt, og på lørdag fikk hun et lite ”gjennombrudd” i Gimles kamp mot Ullern. Etter tre helt jevne perioder slet Gimle seg ifra i siste og vant til slutt 61-53. Her er hva BA skrev om kampen i søndagens avis:

God debut av 16-åring
Katrine Fjærestad spilte i går sin første kamp fra start for Gimle. Med bravur.
Det mener i alle fall trener Brent Hackman, som var snar med å trekke frem 16-åringen etter kampslutt. ”Katrine spilte sin første kamp fra start og spilte 26 min. Hun scoret 8 poeng. Det er ikke verst for en 16-åring”, mener han. Og er nokså snar med å love mer spilletid. ”Katrine mangler spilleerfaring. Men hun var blant dem som har trent skikkelig godt i romjulen, og var i klart bedre form enn mange av de andre”, bemerker han.
Hvis hun fortsetter å jobbe videre er det gode sjanser for å få spille”, fortsetter treneren.

Arve
0 Comments

Ane styrte showet mot Brattholmen!

Lørdag 13.januar spilte 90-jentene mot Brattholmen i Bildøyhallen. Denne gangen var faktisk 91-jentene i flertall på laget. Men fremdeles er det noen av 90-jentene som drar de tyngste lassene. Og denne gangen var det så desidert Ane Z (bildet er fra en av fjorårets kamper). Solid og kompromissløs i forsvar sammen med oppofrende og tøft spill i angrep gjorde henne til kampens store spiller. Hun styrte sine tropper utmerket og det var bare for ”ungjentene” å henge med. Ane driver jo en del friidrett/grunntrening i tillegg til baskettreningen og dette gir henne en fysikk kapasitet som er meget vanskelig å matche på basketbanen. Kanskje et eksempel til etterfølgelse for en del andre som har et sterkt ønske om å forbedre seg som utøver/spiller.

Men en svale gjør som kjent ingen sommer og det var selvfølgelig også andre som gjorde seg positivt bemerket. Jevnt over god innsats, men personlig synes jeg Petra, Inga og Alexandra klarte å heve seg litt over det de vanligvis presterer. Jeg synes faktisk de fleste 91-jentene presterer bedre på 90-laget enn på 91-laget. Kanskje det er mer ”stas” å få spille der? Når det gjelder kamputviklingen så var den lite spennende. Vi styrte fra start til slutt. Perioderesultatene var 21-6, 16-3, 19-6 og 23-6 så det var aldri noen tvil. Men i slike kamper er det viktig å klare å holde fokus på riktige oppgaver under veis. Og det funket til tider bra. Topp konsentrert hele veien klarer man kanskje ikke å være når man leder så mye, men Joakim prøvde å holde dem i ørene hele veien og lyktes bra med det.

Som sagt var dette så absolutt Ane sin kamp og hun topper også poengscoren helt suverent. 28 poeng satte hun. Deretter hadde Katrine 17, Kristina 12, Petra og Inga 7 og Alexandra 6. De to siste poengene våre var det ikke mulig ut fra kampskjema å finne ut hvem som hadde satt.

Arve

0 Comments

J-90 åpnet med seier

Så var 2007 i gang og første laget av våre som skulle spille kamp var 16-årsjentene. De møtte Loddefjord i Bjarghallen lørdag 6.januar. Loddefjord er et lag som vi stort sett har hatt bra kontroll på selv om vi aldri har vunnet stort over dem.
Slik gikk det også denne gangen. Etter 12-7 etter første periode rykket vi i andre slik at det stod komfortable 32-16 til pause.

Etter pause begynte det å stokke seg litt for våre jenter og i tredje periode skrumpet det solide forspranget litt til 51-38. Da så noen av støttespillerne våre ble benket i siste periode pga mange feil, kon Loddefjord fort innpå. Det virket likevel som om Joakim og jentene hadde kontroll. 63-57 viste resultattavlen til slutt. Seks poeng er ikke mye i basketball. Vi må nok skjerpe oss til neste gang og satse på å stå hele kampen med høy innsats. Men seier ble det og vi er godt i gang.

Kampskjema viser at Katrine (bildet) var vår flittigste poengplukker denne gangen. 28 poeng ble det til slutt og derav fire 3-poengere. Videre hadde Inga og Ane Z 8 hver, Kristina og Petra 6, Pia 4 og Alexandra og Ane S 2.

Hos Loddefjord var det kun tre jenter som tegnet seg på poengstatistikken. Malene hadde 24, Stephanie 17 og Ingrid 16. De stilte bare seks spillere totalt til kamp og dette viser at de er veldig avhengig av sine beste spillere. Men det jobbes godt i Loddefjord og på basketgymnaset der ute så derfra vil nok flere spillere melde seg på i tetkampen etter hvert.

Arve
0 Comments

Nye, flotte bilder!

Tore Zakariassen har vært i Bjarghallen med sitt kamera og har tatt noen flotte, actionfylte bilder fra kampen mot Loddefjord i helgen.
Jentene vant for øvrig knepent etter en tøff kamp! På bildet ser du hvordan det ble kjempet. Ryktene tilsier at Ane eller Katrine visstnok er unders her et sted.....!

Du finner bildene i jentenes fotoalbum.
0 Comments