SLUTTSTILLING SERIEN

0 Comments

KATRINE TOK KONGEPOKALEN MED GIMLE EK

Fjorårets sesong var Katrines første på Gimle EK. Laget vant serien og spilte seg til finalen i sluttspillet. Der ble det et knepent tap. Etter syv kongepokaler på rad var det en gedigen nedtur for laget, men en opptur for debutanten Katrine.

I år vant de også serien og denne gangen ville de ha kongepokalen med seg tilbake over fjellet. Og det fikk de. I en uspennende finale ble Bærums Verk slått så klart som 82-58 (11-25, 10-22, 18-13, 19-22). Sigrun Eskeland ble toppscorer for Gimle i finalen og hun ble også finalens MVP. Katrine bidro med 6 poeng og var selvsagt fornøyd med helgens resultater. Seieren skal feires en gang i kommende uke.

Etter en hektisk avslutning på sesongen med ”Gimle-damene” sier Katrine det skal bli deilig å være hjemme de kommende helgene. Det er gøy og inspirerende det som har skjedd, men det koster krefter og batteriene må lades innimellom. Nå skal EK-gjengen summere opp og evaluere sesongen som er gått og legge planer for videre satsing og det er alltid spennende i en slik prosess å se hvem som kommer og hvem som går. Får de beholde stammen i dette laget kan det bli mye moro også kommende sesong(er).
Les også hva basket.no skriver om kampen!

arve
0 Comments

SJANSELØSE MOT HOP/YTREBYGDA

Lørdag 17.mars spilte våre jenter-90 mot sammenslåingen Hop/Ytrebygda. 90-laget bestod denne gang (som så mange ganger før) stort sett av bare 91-spillere. De hadde nettopp fått kjørt seg kraftig mot Nattland i J91 og nå fikk de hjelp av våre eneste to disponible 90-jenter Ane og Alexandra.
Lørdagens motstander er suveren serieleder, deretter følger vi, Loddefjord og Nattland omtrent likt, og sist på tabellen ligger Brattholmen som er uten seire og har store problemer med å stille lag. Vi var derfor svært så realistiske når vi på forhånd ikke regnet med så stor poengfangst i denne kampen. Det ble det heller ikke, men jentene hang overraskende godt med lenge. Nå er det vel vanligvis slik at det sterkeste laget ikke presterer mer enn det må, og slik så det ut på Hop/Ybbk i dag. Flere av spillerne er nok bedre enn det de viste i dag, men de trengte ikke å hente mer frem for å lede komfortabelt hele veien.
Første periode kunne vært jevn, men midtveis satte H/Y inn et rykk med 10 poeng på rad og dermed vant de perioden 21-12. Andre periode var mer som forventet. Hver gang vi satte ett skudd satte de to og ledelsen deres økte jevnt til 45-22 ved pause.
Det virket som om vi hadde hatt best av å hvile litt, for tredje perioden ble overraskende vår. Vi vant perioden 16-10 og var nå ”bare” 17 poeng bak. Men Hop/Ybbk ville ikke ha oss nærmere og i siste periode sa de bare takk og farvel. Vi var etter hvert gått tom for krefter, de ville vise styrke og vant perioden overlegent 31-10. De skiftet også litt taktikk (ubevisst?) og begynte å skyte mer fra distanse. Etter at de i løpet av de tre første periodene ikke hadde satt en eneste trepoenger ble det i sisteperioden scoret på fem slike. Og Katrin satte fire av disse. Hun ble også kampen desiderte toppscorer med sine 36 poeng. På periodene fordelte poengene hennes seg slik: 8-4-4-20, så en kan trygt si at hun avsluttet med stil. På en like klar andreplass på poenglisten til H/Y kom Tonje. 20 poeng ble det på henne denne gangen. Den videre listen: A.Løberg 10, I.Selvik 6, A.Selvik 4, V.Henden og M.Stemshaug 3, M.Vossgård 2 og en scoring står registrert uten ”eier”.
Hos oss var det Ane Z som toppet med 18 poeng. Hun sliter med en dårlig achilles og har ikke trent siste uken. Men det var det ikke mulig å se. Hun sparer seg aldri når hun først er med og det gjorde hun heller ikke i dag. Videre hadde Alexandra 10 poeng og det er bra mot god motstand. Men hun kan godt bruke fysikken sin mer enn hun gjør. Vi skulle ønske oss en litt tøffere spillestil fra henne. Da hadde hun ikke vært langt unna å doble den poengscoren. 91-jentene fordelte denne gangen poengene slik seg imellom: Inga 8, Marte 6, Kristina 4 og Petra 2. Inga og Marte pleier først og fremst å markere seg med hard jobbing og godt forsvarsarbeid. Spesielt hyggelig å se at de nå markerer seg mer på poenglistene enn vi er vant til. Det fortjener de.
Vi manglet denne gangen Ane S som er midlertidig ute med skade, Pia som er i Stavanger og Katrine som er i Oslo på EK-sluttspill med Gimle. Med disse på plass og uten en kamp i beina på 91-jentene kunne nok dette blitt jevnere. Kampen hadde nok uansett ikke blitt spennende. Til det var forskjellen for stor. Men kun tre scoringer til pr periode i de tre første ville ført oss i ledelse før sisteperiode. Større var ikke forskjellen selv om sluttsifrene ser stygge ut. Men hvis det hadde skjedd hadde vel H/Y koblet inn et gir til, som det virket som de hadde men ikke gadd/trengte å bruke i dag. Men slik er det i livet: En del ting får man aldri svar på. En ting er i hvert fall sikkert: Denne gangen var de klart bedre enn oss uten å måtte anstrenge seg for mye. Spennende å se hva som skjer med disse jentene til neste år. Regner med det blir JK for Hop i og med at samarbeidslag som dette ikke lenger blir tillatt (kretsen har fått dispensasjon ut denne sesongen). Uansatt: We’ll meet again, og da får vi prøve å være bedre forberedt enn vi var i dag.
Bilder (fra Tore) finner du i jentenes fotoalbum HER.
arve
0 Comments