Enda flere bilder fra Hansa Cup!

Tore har sendt meg flere bilder fra Hansa Cup. Beklager at de publiseres så sent. Det blir mest sykkel på meg akkurat nå når det ikke lenger er basket-sesong...... Sad
Du finner de nyeste bildene her.
0 Comments

MEDALJE I HANSA CUP!

Kirkevoll jentene består av spillere i JK-, J16- og J15-klassen, som har skapt problemer for dem i hele år med kollisjoner av kamper. Vi ønsket dermed å stille i kun en aldersklasse i årets Hansa Cup, og etter mye om og men, ble de meldt på til J16 klassen (måtte da desverre stille uten Anne Maria og Ragnhild).
Årets sesong har bestått av både mye oppturer og nedturer, og mye problemer med å stille folk til kamper (og treninger). På den positive siden, har dette gjort at enkelt andre spillere har kommet frem (som Marte og Kristina) og nye har tatt rollen og ansvar som klare ledere for laget (Ane Z for 90 klassen). Det endte med en bronse i serien, noe vi kan si å være medium fornøyd med.
Nå var det duket for Hansa Cup, og det var en glede å ha Katrine og Pia tilbake som fast på laget, som begge har vært mye ute denne sesongen av ulike grunner.

Kirkevoll – Loddefjord, fredag kl.1600 Haukelandshallen bane3.


Loddefjord er et lag vi har møtt utallige ganger før, spilte mot de i åpningscupen, J16-, JK- og 1K- seriene, og med blanede resultater. Altså et lag som gir oss god motstand, og det skulle de vise seg å gi oss nok en gang. En spennede og jevn kamp til siste slutt, men våre jenter trakk det lengste strået, og vi vant 43-42.

Kirkevoll – DFI, lørdag kl.11450 Haukelandshallen bane3.

DFI var et lag vi var spent på, siden vi ikke hadde noen erfaring med før turneringen. Men etter å ha sett dem i aksjon mot Loddefjord, visste vi at dette var en kamp vi hadde klart i boks.
1.periode handlet først og fremst om å ta en kommanderende ledelse, for å sette tonen i kampen, og vise hvem som skulle stikke av med seieren. Med helbane press ble dette en enkel sak for jentene, og vi tok en stor ledelse.
Resten av kampen ble brukt til å utforske og prøve ut nye og gamle taktikker, i både angrep og forsvar, og til å gi alle jentene en sjanse til å få spille mange minutter.
Kampen endte 72-14 til oss, og med gruppe seier var det klart for semifinale på søndag.

Semifinale, Kirkevoll – Nattland, søndag kl.0900 Haukelandshallen bane2

Nattland ventet oss i semifinalen, og vi har slitt mot de i årets serier. Med tap i begge kampene i J15 serien, og en seier, et tap og et walkover tap i J16 serien, var jentene usikre før kampstart. Vi stilte med fullt lag denne gangen mot de, og hadde mer en god tro på forhånd. Men dette skulle vise seg å være en kamp av fortvilelse fra start til ende. Nattland tok kommando fra start av, og jenten våre kom aldri egentlig til i kampen. Hver gang vi gjorde et trekk for å hente inn forspranget, kontret de med to trekk tilbake. Fortvilelsen spredde seg utover alle jentene våre, mens Nattland sitt velsmurte maskineri fortsatte å dominere. Jentene våre var sjanseløs, og vi endte opp med å tape 35-57. Med offensiv fortvilelse og defensiv kollaps, var dette den dårligste spilte kampen på så lenge jeg kan huske, og kanskje det værste tapet i år.

Bronsefinale, Kirkevoll-Hop, søndag kl.1330 Landåshallen.

Om semifinalen var årets store nedtur, var bronsefinalen tvert om årets desidert beste kamp (sammen med JK seieren mot Ytrebygda). Jentene hadde helt selv klart å legge hele forrige kamp bak seg, og var revansje klare i kampen om 3.plass.
Hop gikk gjennom sesongen uten et tap i årets 90 klasse, men det så ikke ut til å bry jentene et sekund. Null frykt fra første sekund var holdningen til Kirkevoll jentene ved kampstart.

Mens Katrine og Ane stoppet Hops to beste spillere i forsvar, spilte resten av jentene et godt hjelpe forsvar og et godt lag forsvar. Resultatet var at Hop måtte stå å skyte pressede skudd fra utsiden, da alle forsøk på å tre igjennom forsvaret vårt resulterte i turnover og kontringer for våre jenter. Dette resulterte i at Kirkevoll lå jevnt med serievinnerne gjennom hele første periode.
Så var det på tide å stramme inn på returtgningen også, på begge ender av banen. Mens Marte kontrollerte safety, kræsjet resten av laget offensive returer. Etterhvert som alle tok ansvar med utblokkering av egne spillere på defansive returer, kunne vi se at vi kunne ta ledelsen, se at vi kunne slå Hop.
Hop fikk tilbake noen av sine JK spillere (som hadde spilt en annen kamp), halveis i kampen. Men det skulle vise seg å være nytteløst. Hver gang de prøvde å ta tilbake ledelsen, gjorde vi justeringer og tok den tilbake. Vi satte opp noen spill i etablert angrep, så mens Ane satte scoringer på scoringer i kontringer, puttet Katrine skudd på skudd etableringer, og ledelsen økte og holdt kampen ut. Semifinale tapet var glemt, med 65-57 seier og bronse til Kirkevoll.

Bonus på medalje plassen, var at Katrine kom med på All Star laget og at jentene vant turneringens ’fair-play’ pris.
0 Comments

BILDER FRA HANSA CUP

Tore Z. har tatt bilder fra Hansa Cup. Du finner dem i J90 sitt fotoalbum HER. Det ryktes for øvrig at det er noen kampreferater på gang....
0 Comments

KATRINE FEIRER 17. MAI I SVERIGE

Katrine Fjærestad er uttatt på landslaget for 18-åringer. Følgende er sakset fra Basket.no:
I starten av påskeferien ble det gjennomført nye samlingsøkter for våre aldersbestemte landslag. Vårt U18 landslag på jentesiden har blitt redusert til 12 spillere + 2 reserver i etterkant av denne samlingen. Nedenfor finner dere listen av spillerne som skal representere Norge i Nordisk mesterskap i Sverige i mai.

Brita Øyjordsbakken, Ytrebygda
Tonje Milde, Ytrebygda
Marte Karlstad, Hop
Stephanie Johannessen, Hop
Ida Løvik, Hop
Kristine Sjaastad, Hop
Katrine Fjærestad, Kirkevoll
Cecilie Wetter, Ammerud
Tine Martinsen, Ammerud
Sandra Kristiansen, Ammerud
Anna Hammer, Asker
Caroline Hannisdal, Asker

Reserver: Malene Grønhaug, Loddefjord og Tanita F. Brustad, Narvik
0 Comments

SLUTTSTILLING SERIEN

0 Comments