U15 MED KNALLKAMP AV MIX-LAG!

U15-guttene har allerede vært kretsmestre en tid, under forutsetning at vi stilte lag i de resterende kampene. I dag (lørdag 28.mars) spilte vi sesongens siste seriekamp, mot Askøy i Askøyhallen. Askøy ligger sist på tabellen og vi regnet med å vinne klart. Problemet var bare at fire av våre syv spillere var opptatt med Vareggcup i fotball. Løsningen ble å invitere med tre av de mest ivrige jentespillerne våre og Lene Nøst, Malin Herfindal og Malin Henningsen stilte mer enn gjerne opp med guttene. De har kanskje aldri kjempet mer enn de gjorde i dag (?) og bidro på den måten sterkt til storseieren over Askøy.
Sist vi spilte mot Askøy (7.desember i Bjarghallen) vant vi 117-15. I dag var vi spente på hvordan mixlaget ville klare seg sammenliknet med dette. Lars, George og Espen utgjorde guttedelen og med sin høyde regnet vi med at de skulle dominere under kurvene. Og slik ble det.
Vi tok umiddelbart kommandoen og prikket inn poeng på løpende bånd. Men grunnlaget la vi i forsvar. Jentene har spilt litt med guttene i vinter og på torsdagens trening terpet Joachim og Anders på forsvarsarbeid med blandingslaget. Og jentene hadde lært seg leksen sin. De jobbet knallhard og hadde god kontroll på guttene ”sine” fra Askøy. Det resulterte i null baklengs helt til en av deres spillere slengte i vei en 3’er helt på tampen av første periode som gikk i via platen. 24-3 til oss var langt mer enn forventet og jentene storkoste seg.
Andre periode ble om mulig enda bedre fra vår side. Vi fikk masse åpne skudd og Espen så ut til å treffe så mye han ville. Han kom fra U18-kamp tidligere på dagen der han viste skuddform ved å bli beste poengplukker (18 mot Hop1). Nå fortsatte han på samme måte og satte hele 27 poeng i denne perioden. Vi stoppet på 42-5 og ledet dermed 76-8 ved pause.
Etter pausen roet det seg litt og coachene benket guttene etter tur. Men jentene lot ikke Askøyguttene kutte ned på ledelsen. Vi vant også de to siste periodene (16-8 og 21-5) og kampen endte 113-21. Vi vet jo at guttene våre er gode, men i denne kampen lot vi oss også imponere av jentene. Det virket som om de ble ekstra inspirerte av å spille en slik kamp og de gjorde jobben sin og vel så det. Takk for hjelpen og innsatsen. Dere var faktisk med å redde kretsmesterskapet for oss i dag.
I dag kan mann ikke se kampen uten å bli imponert over Espen. Motstanden er ikke den sterkeste, men 65 poeng er mye i en kamp. Og det kunne lett vært mer hvis det hadde vært noe mål. Syv 3’ere forteller også om bra skyting. Og George (23) og Lars (14) imponerer også. Begge har gjort store fremskritt denne vinteren og det er ingen grunn til at denne utviklet skal stoppe nå. Disse tre guttene (sammen med Petter) har vært de ivrigste å trene denne vinteren, og det er stort sett så enkelt at mann blir god på det mann trener på. Nå skal vi bare lage et godt opplegg rundt dette laget til neste år. Det fortjener de.
Alle jentene kom også på poenglisten. Lene hadde 6, Malin Her 3 og Malin Hen 2 (i følge kampskjema). De har ny kamp allerede i morgen (søndag). Da møter de det suverene lederlaget i avdelingen (Ytrebygda 3) i siste seriekamp denne sesongen. Varter de opp med like bra spill som i dag må målet være å forbedre resultatet fra sist de møttes.
Arve

TID FOR REVANSJ!

I forrige uke tapte Kirkevoll 1 (J94) med ett poeng mot Askøy, etter en kamp der vi lå under hele tiden, men kom sterk på slutten. Lørdag var tiden for å ta revansj, og det ble en forrykende og spennende kamp. Kampen var også denne gangen i Askøyhallen, og Askøy stilte med stort sette hele sitt beste mannskap. På Kirkevoll 1 manglet Siri og Iren, mens Katarina var tilbake etter å ha stått over forrige kamp.

Askøy kom best i gang men på grunn av godt forsvarsarbeide var stillingen etter halvspilt første periode bare 6-0.  Etter hvert kom Kirkevoll mer med og når perioden var slutt stod de 10-7. Midtveis i andre periode var Askøy oppe i 16 – 9 før Kirkevoll tok over og etter halvspilt lå Kirkevoll et poeng foran på stillingen 17-16.

Tredje periode ble svært jevn og lagene scoret annenhver gang. Kirkevoll lå altså så vidt foran hele tiden, og med en trepoenger til Askøy var stillingen til pause 31-29 til Kirkevoll. Siste periode fortsatte som de tre første jevnt og med seks minutter igjen var stillingen 37-37.  Nå fulgte 8 straffer til Kirkevoll innenfor et kort tidsrom pga lagfeil, hvorav Lene, Malin og Signe traff på halvparten, og dermed var Kirkevoll igjen foran 41-37. Så ble det litt bomming og Askøy benyttet sjansen til å komme à jour med 41-41. I de to neste angrepene traff Signe og Lene med viktige poeng og med  to minutter igjen var Kirkevoll oppe i 45 – 41. Puuuhh. Igjen kom Askøy tilbake og med 28 sekunder igjen fikk de to straffer på stillingen 45-43 til Kirkevoll, hvorav de traff på den ene. Kirkevoll tar timeout og vi blir enige om å bruke tid i siste angrepet. Men nei, det blir skudd rett etter innkastet likevel, og rett etter det igjen. Heldigvis stjeler Lene ballen når Askøy er på vei i angrep og kampen ebber ut med seier 45-44 til Kirkevoll. En fin revansj etter å ha tapt med ett poeng forrige helg.

Alle spillerne scoret poeng i dag: Signe 16, Lene 12, Katarina 8, Malin 7, og Oda og Tonje 2 hver.  Straffestatistikken er fremdeles for dårlig med 7 av 25. Det som imidlertid avgjorde kampen i dag var det gode forsvarsarbeidet. I forrige kamp hadde nr 22 hos Askøy scoret 17 poeng halvveis. I denne kampen fikk Oda prøve å stoppe henne, med vekt på tett spill og å møte henne høyt på banen på egen banehalvdel. Og for en kamp Oda gjorde – nr 22 scoret 0 poeng! Strålende altså, og Oda var kanskje kampens beste spiller. Resten av laget, og kanskje spesielt Tonje gjorde også en glimrende forsvarskamp. Askøy er et lag med relativt store spillere så forsvarsarbeidet er svært viktig for å hindre motstanderne å få lette returer. I perioder ble Askøy tvunget til å skyte skudd langt utenifra og det er akkurat hva vi ønsker. Så kampen ble vunnet i forsvar. I angrep har laget vårt spilt bedre, og de ble litt for mange skudd som lett ble blokkert., og litt for trangt spill.

Dette var fjerde seier for Kirkevoll 1 for sesongen og første seier mot et annet lag enn Kirkevoll 2. Nivået har vært jevnt stigende hele sesongen og kanskje viktigere enn at det ble seier er at vi klarer å følge opp en god kamp forrige uke med nok en god kamp denne gang. Og jentene var bestemt på å vinne - det krever sitt å hale i land en seier etter en dårlig start,  med 6 spillere hvorav to kom rett fra annen kamp, og når Askøy gjennom hele kampen er like i nærheten.

Da gjenstår det en kamp for Kirkevoll 1 denne sesongen, før Hansacup i mai: Det er mot Ytrebygda i Haukelandshallen kl 08:00 søndag 29.mars.