BASKETNIGHT FOR KIRKEVOLLJENTENE: INTERNCUP OG PIZZAKVELD!

Torsdag var det duket for ”basketnight” for Kirkevolls jenter 94 og 95. Tilsammen 18 jenter stilte. Først var det interncup og konkurranser , og her stilte fire lag med de fantasifulle navnene Plastic Fantastic (Maren, Malin OH, Malin E., Maria, Katinka) , Fiskekakene (Lene, Stine, Siri, Silje), Blåe Glatte Gateplakater (Signe, Amalie, Susanne, Oda) og Ibsens Ripsbusker OAB (Vilde, Malin SH, Tonje, Helene). Kampene var på 2x2.5 min, og det ble full spilt full serie. Etter mange jevne kamper og passelig med klaging på dommeren (som lot en del feil passere), gikk de de to beste lagene i grunnspillet så til finale, og her møttes Blåe glatte gateplakater og Fiskekakene. De blåe var ubeseiret i grunnspillet og vant også finalen med imponerende 7-1.

Vi hadde fått låne treningstiden til guttene, så innimellom ble det tid til konkurranser: Straffeskytingen (best av fem) ble vunnet av Malin OH og Signe (begge 4 treff), 3-poengkonkurransen ble vunnet av Malin SH og Signe, mens driblecupen ble vunnet av Amalie. To bumpoutkonkurranser ble vunnet av henholdsvis Maren G og Signe.

Etterpå bar det ned til Kvarten, til premieutdeling og basketfilm og spising pizza. Innimellom ble det også litt tid til høydepunkter fra NBA, streetbasket, Allen Iverson og Micheal Jordan, samt informasjon og diskusjon om sesongen. Malin SH, Lene og Signe fikk litt ekstra skryt for kjempegodt treningsoppmøte i høst, noe som har resultert i solid fremgang på banen for disse tre. Fra jentene sin side ble det tatt til orde for å rette en henvendelse til Chanel e.l. for å få på plass en sponsoravtale, som kan gi nye drakter og ”accessories”.

Dette er andre året med interncup og pizzakveld, og engasjementet var stort, selv i konkurranse med julekonsert for koret og forberedelse til prøve på skolen neste dag. Et uhøytidlig arrangement der det ble tapt og vunnet med samme sinn. Vi satser på gjentakelse neste år!

Jon

KIRKEVOLL-2 NÅDDE 30 POENG I EN KAMP!

Søndag morgen spilte Kirkevoll 2 mot Gimle 2 i Gimlehallen. Nok en gang hadde vi litt problemer med å stille nok jenter -  fire personer meldte fra i løpet av de to siste dagene at de ikke kom, og to jenter som hadde sagt de skulle komme dukket ikke opp. Skjerp dere jenter! Men fordi en småsyk Malene stilte opp likevel og Oda steppet inn som reserve i siste liten ordnet det seg likevel. På Kirkevoll stilte Maren Guntveit, Malin Herfindal, Amalie, Susanne, Oda og altså Malene.

Da lagene møttes tidligere i sesongen vant Gimle 42-11. Målet for dagen var derfor å komme over 20 poeng.  Gimle begynte sterkest og vant første periode 22-4. I denne perioden spilte Kirkevoll seg til mange sjanser, men morgentrøtte jenter bommet mye. I andre periode våknet jentene litt og scoret 11 poeng. Tredje periode var jevnspilt og Kirkevoll ledet perioden 9-6 frem til siste sekund da Gimle satt en topoenger og i tillegg fikk et straffeskudd.  I siste periode bar jentene preg av å være litt slitne, samt bommet mye igjen, og perioden  endte 15 – 6, slik at sluttresultatet ble 69-30 til Gimle.

På Kirkevoll scoret Malin 14 (2  av 4 straffer), Amalie 4, Susanne 4, Oda 4, Maren 2, og 2 poeng står uten navn. På Gimle var mestscorende Rannveig med 26 poeng. Malene satt på benken mesteparten av kampen pga. at hun var småsyk.

Dette var beste kamp til nå for Kirkevoll 2, og første kamp der jentene scorer 30 poeng eller mer. Selv med bare fem spillere var de i andre og tredje periode fullt på høyde med Gimle 2. De produserte mange angrep med avslutninger, men litt for lav treffprosent hindret enda mer poeng. Amalie og Susanne fortsatte fremgangen og har også fått bedre spilleforståelse. Malin som gjorde comeback etter skaden har tydeligvis hatt godt av skadefraværet – hun satt poengrekord for sin del, og jobber godt i forsvar. I fjor tapte vi 48-1 mot Gimle 2 - neste kamp mot Gimle satser vi på å score 10 poeng mer, og hindre Gimle i å score mer enn 40. Da vinner vi kampen!

Det er nå to uker til neste kamp, både for U14 og U15 jentene. Lørdag 6.12 spiller Kirkevoll 2 mot Askøy i Askøyhallen kl 13. Søndag 7.12 spiller først U14-laget kamp mot Ulset kl 17:45 og deretter U15-Kirkevoll 1 kl 19 mot Ytrebygda 3, begge kamper i Bjarghallen. Før det er det interncup torsdag kl 16 med påfølgende pizzakveld og basketkino på skolen.