TID FOR REVANSJ!

I forrige uke tapte Kirkevoll 1 (J94) med ett poeng mot Askøy, etter en kamp der vi lå under hele tiden, men kom sterk på slutten. Lørdag var tiden for å ta revansj, og det ble en forrykende og spennende kamp. Kampen var også denne gangen i Askøyhallen, og Askøy stilte med stort sette hele sitt beste mannskap. På Kirkevoll 1 manglet Siri og Iren, mens Katarina var tilbake etter å ha stått over forrige kamp.

Askøy kom best i gang men på grunn av godt forsvarsarbeide var stillingen etter halvspilt første periode bare 6-0.  Etter hvert kom Kirkevoll mer med og når perioden var slutt stod de 10-7. Midtveis i andre periode var Askøy oppe i 16 – 9 før Kirkevoll tok over og etter halvspilt lå Kirkevoll et poeng foran på stillingen 17-16.

Tredje periode ble svært jevn og lagene scoret annenhver gang. Kirkevoll lå altså så vidt foran hele tiden, og med en trepoenger til Askøy var stillingen til pause 31-29 til Kirkevoll. Siste periode fortsatte som de tre første jevnt og med seks minutter igjen var stillingen 37-37.  Nå fulgte 8 straffer til Kirkevoll innenfor et kort tidsrom pga lagfeil, hvorav Lene, Malin og Signe traff på halvparten, og dermed var Kirkevoll igjen foran 41-37. Så ble det litt bomming og Askøy benyttet sjansen til å komme à jour med 41-41. I de to neste angrepene traff Signe og Lene med viktige poeng og med  to minutter igjen var Kirkevoll oppe i 45 – 41. Puuuhh. Igjen kom Askøy tilbake og med 28 sekunder igjen fikk de to straffer på stillingen 45-43 til Kirkevoll, hvorav de traff på den ene. Kirkevoll tar timeout og vi blir enige om å bruke tid i siste angrepet. Men nei, det blir skudd rett etter innkastet likevel, og rett etter det igjen. Heldigvis stjeler Lene ballen når Askøy er på vei i angrep og kampen ebber ut med seier 45-44 til Kirkevoll. En fin revansj etter å ha tapt med ett poeng forrige helg.

Alle spillerne scoret poeng i dag: Signe 16, Lene 12, Katarina 8, Malin 7, og Oda og Tonje 2 hver.  Straffestatistikken er fremdeles for dårlig med 7 av 25. Det som imidlertid avgjorde kampen i dag var det gode forsvarsarbeidet. I forrige kamp hadde nr 22 hos Askøy scoret 17 poeng halvveis. I denne kampen fikk Oda prøve å stoppe henne, med vekt på tett spill og å møte henne høyt på banen på egen banehalvdel. Og for en kamp Oda gjorde – nr 22 scoret 0 poeng! Strålende altså, og Oda var kanskje kampens beste spiller. Resten av laget, og kanskje spesielt Tonje gjorde også en glimrende forsvarskamp. Askøy er et lag med relativt store spillere så forsvarsarbeidet er svært viktig for å hindre motstanderne å få lette returer. I perioder ble Askøy tvunget til å skyte skudd langt utenifra og det er akkurat hva vi ønsker. Så kampen ble vunnet i forsvar. I angrep har laget vårt spilt bedre, og de ble litt for mange skudd som lett ble blokkert., og litt for trangt spill.

Dette var fjerde seier for Kirkevoll 1 for sesongen og første seier mot et annet lag enn Kirkevoll 2. Nivået har vært jevnt stigende hele sesongen og kanskje viktigere enn at det ble seier er at vi klarer å følge opp en god kamp forrige uke med nok en god kamp denne gang. Og jentene var bestemt på å vinne - det krever sitt å hale i land en seier etter en dårlig start,  med 6 spillere hvorav to kom rett fra annen kamp, og når Askøy gjennom hele kampen er like i nærheten.

Da gjenstår det en kamp for Kirkevoll 1 denne sesongen, før Hansacup i mai: Det er mot Ytrebygda i Haukelandshallen kl 08:00 søndag 29.mars.