TRAVEL KAMP-HELG FOR JENTER-94!

J94-jentene spilte to kamper i helgen. Lørdag var det klart for kamp mot Gimle 1 i Bjarghallen. Kirkevoll stilte med Iren, Lene, Malin H., Siri H., Oda, Susanne, Kine og Siri L.. Gimlejentene var flere hakk for sterke for Kirkevoll, og selv om alle jentene jobbet hardt, ble sluttresultatet hele 69-6 til Gimle.

Søndag var det ny kamp mot Bønes i Bøneshallen. Her stilte Iren, Malene, Siri H., Malin H., Lene, Siri L., Kine, Signe, Susanne og Oda for Kirkevoll. Sluttresultatet ble 66-10 i favør Bønes.

Felles for kampene var at forsvarsarbeidet i enkelte perioder var bedre enn tidligere. Enkelte spillere ”blokket ut” ganske godt, for eksempel Malin, Oda og Kine, og her var det tydelig at det vi har lært noe av treningene. Spesielt er dette viktig når motstanderne både er større og tyngre enn oss. Andre spillere glemmer både å passe ”mann” og blokke ut, og da renner poengene inn for motstanderen. I de periodene da forsvarsarbeidet fungerte var kampen mye jevnere enn sluttresultatet skulle tilsi, fordi målene hadde en tendens til å renne inn i de andre periodene.

I tillegg fungerte avkast bedre enn før, slik at vi ikke ble paralysert  perioder når motstanderen har fullbanepress. Gjør man dette riktig er egentlig fullbanepress en kjærkommen mulighet for det angripende lag fordi idet man har ballen i spill kan man kjøre raske angrep der det er store rom fremover. Her har laget fremdeles litt å gå på, idet det er viktig at spillerne som ikke er involvert i avkastet til å stå høyt på banen slik at det skapes rom for pointguardene til å få ballen raskt fremover.

Spesielt i første og tredje periode var vi fullt på høyde med Bønes når forsvaret og avkastene sitter. I  disse periodene er forskjellen mellom lagene først og fremst evnen til å treffe kurven. Totalt i kampene er treffprosenten for Kirkevoll veldig lav, trolig ned imot 10%.

Når motstanderen kommer alene mot kurven er det lov å være litt lur og litt tøff for å stoppe poengene, selv om det ender med feil. Gjør man dette tidlig nok unngår man poeng, men pådrar seg feil.  Ofte er det det beste alternativet, og det hadde i hvert fall Kine forstått i kampen mot Bønes. Hun fikk 5 feil etter en periode og ble utvist. I 3 av feilene hindret hun poeng. Hvis vi er enda lurere sprer vi feilene på de som spiller slik at ingen vises ut.

I kampen mot Gimle hadde Malin 2 poeng, Lene 2 poeng og Kine 2 poeng.  I kampen mot Bønes ble  Lene toppscorer med 6 poeng mens  Signe og Kine hadde 2 poeng hver.

Spesielt i kampen mot Bønes viste laget fremgang, og kom for første gang i år over 10 poeng. Fremover vil vi fokusere på skuddteknikk og angrepsteknikk, med blant annet ”screen”. Når det gjelder skuddteknikk er det viktig med egentrening, for eksempel på skoleplassen eller på garasjen, hvis resultatet skal bli bra.
Selv med tap syntes alle jentene at det er kjekt, og Kirkevoll har de foreldrene og spillerne som jubler høyest for hvert poeng. Det må være nær toppen på idrettsglede når jubelen nesten løftet taket i Bøneshallen etter at Signe scoret på stillingen 52-8 til Bønes!