FØRSTE SEIER TIL KIRKEVOLL-JENTENE!

Overskriften lyger litt – jenter fra Kirkevoll har lange tradisjoner for å vinne basketballkamper, men U15 jentelaget har ikke vunnet noen kamper ennå, selv om vi i år er nærmere motstanderne. I denne kampen var vi imidlertid garantert seier, i og med at Kirkevoll 1 spilte mot Kirkevoll 2 i U15-B serien. Halvparten av spillerne er ute med skader, eller av ymse andre grunner, så ved hjelp av U14 spillerne stilte vi følgende lag: Kirkevoll 1 – Oda, Lene, Malin Henningsen, Iren, Signe og Tonje. Kirkevoll 2 – Malene, Maren G., Vilde, Amalie (bildet), Siri L. og Hilde.

Første periode var jevn – og endte 8 – 7 til Kirkevoll 1. I andre periode kom Signe innpå for Kirkevoll 1 og scoret 15 poeng, slik at stillingen etter perioden var 26-13. Etter dette var Kirkevoll 1 aldri truet, og vant til slutt komfortabelt 54 – 25. Av disse scoret Signe 29 poeng, Lene 8, Malin Henningsen 8, Tonje 6 (hvorav 4 av 4 straffer!), Iren 3 og for Kirkevoll 2 – Vilde 8, Amalie 8, Siri L. 5, Maren 2 og Malene 2.

Det er flott at vi klarer å stille to lag i samme klasse og stemningen i kampen var god. Med litt mindre skader, og tatt i betraktning at fotballsesongen er over, vil nok neste Kirkevoll 2 i neste interne oppgjør trolig stille noe sterkere. Blant annet manglet Susanne og Malin Herfindal i denne kampen. Amalie er en av de som har vært en god del på trening i høst og har utviklet seg mye – i denne kampen var hun kanskje lagets beste spiller.

Signe (her på bildet sammen med Maren) scoret mye for Kirkevoll 1, men det er i stor grad takket være godt spill av de andre på laget som lager åpninger, setter opp angrep og kjemper om returer. Både Lene og Malin spiller fokusert og godt og skaper mye. De fikk også prøvd på noen nye ting slik som screen motsatt på low-post og høyt press. På bakgrunn av lagets prestasjon i kampen er jeg overbevist om at det er gode muligheter for å vinne kamper i år også utover internoppgjør.

Som sagt – det første av tre interne oppgjør i år var en kamp med fart, gode prestasjoner og positiv stemning, og det er derfor all grunn til å se frem mot de to neste: 20.desember og 8.februar.

Bilder fra kampen finner du i jentenes fotoalbum.