TØFF MOTSTAND FOR J94!

J94 spilte hjemmekamp i Slåtthaughallen mot Loddefjord søndag, og alt lå til rette for en god kamp når hele 11 spillere møtte opp, pluss tre trenere og lagleder, samt mange ivrige foreldre. Imidlertid viste det seg fort at motstanden ble vel tøff. Etter en famlende åpning der begge lag hadde problemer med å score dro Loddefjord etter hvert i fra og etter to perioder lå Kirkevoll under 44-2! I andre periode slet vi spesielt med høyt press fra Loddefjord. Tredje periode ble relativt jevn, men nok en gang slet Kirkevoll i angrespillet og Loddefjord vant denne perioden 6-2. Bare 6 mål til Loddefjord i perioden vitner imidlertid om godt forsvarspill og når dette blir standard fremover blir det jevnere kamper. Siste periode slapp Loddefjord lettere til igjen og sluttstillingen ble 65-4.

Kampen viste at det vil bli mange tøffe kamper for 94-jentene fremover.  Laget vi møtte hadde vesentlig bedre individuelle ferdigheter og var bedre organisert. Dette har nok blitt tydeligere i år ved overgang fra minibasket til småjenter 13 på stor bane, og de fleste lagene i serien ER på nivå med Loddefjord.

Mest positivt var det at innsatsen var på topp – spesielt i forsvar; dette blir viktig å bygge på fremover når vi skal bli bedre! Med relativt enkle grep så som å ”blokke ut” når man kjemper om returer og alltid passe på å være mellom angrepsspilleren og kurven vil forsvaret kunne bli fullt på høyde med Loddefjord sitt. I angrep var det tydelig at her har jentene mye å lære. Lite samordnet bevegelse og stor usikkerhet preget angrepet. Usikkerheten vil trolig avta med litt mer erfaring samt bedre individuelle ferdigheter.

To av spillerne debuterte, Malin Herfindal. og Signe Kyrkjebø, og de kom fra det ganske bra.

Tross det store tapet -  alle spillerne synes det var gøy. Jentene hadde to mål foran kampen – det ene var å score mer enn forrige gang (8 poeng) og det andre var å slippe inn mindre enn forrige gang (88 poeng). Det siste klarte de! Og med like mange jenter på trening fremover som det kom på kampen vil treningene fort bli med både god kvalitet og god innsats.

NB – neste kamp 17 november møter J94 et annet godt lag, Gimle 1. Målet for den kampen bør være å forbedre resultatene nok en gang.