Minijentene begynner å skjønne det!!

Minijentene (MJ12) skulle ha spilt to kamper i dag (søndag 4.februar), men Ytrebygda Skeie kunne ikke stille så det ble med kampen mot Nattland i Gimlehallen kl 14.00. Katrine (trener) var opptatt med kamper i Oslo med Gimle EK, men Ane S og Petra ledet jentene med sikker hånd til et flott resultat. Men det tok litt tid før de begynte å skjønne hva som foregikk og hvordan de skulle gjøre det. Men de skjønner stadig mer og mer.

Første periode var dårlig. Vi var veldig beskjedne, forsiktige og passive. De fikk skyte, bomme, ta retur, skyte igjen, bomme, … til de traff. Vi må være mye tøffere, jenter. I alle situasjoner. 12-2 lå vi under etter første periode men vi fra Kirkevoll syntes egentlig forskjellen ikke var så stor.

Andre periode ble litt bedre. Vi scoret også bare to poeng i denne periode, men forsvaret ble bedre og de scoret bare 6 poeng slik at det stod 4-18 til pause (vi var hjemmelag). Sjanser til å score var flere enn i første, men vi blir litt for ivrige ”aleine” under kurven og kunne lett hatt flere poeng.

Etter pausen fortsatte vi med god innsats og flere sjanser, men vi kunne ikke forhindre at Nattland vant tredjeperioden 8-3 og de ledet så klart som 26-7. Men nå var jentene varme og bestemte seg for å gi alt i siste periode. Laglederne ga klare og enkle beskjeder som var mulig for jentene å gjennomføre. Opp med hendene i forsvar, kjempe om returer, gå på kurven, … Og det hjalp. I sisteperiode fikk vi mye bedre til det vi hadde snakket om. Vi satte 11 poeng før Nattland fikk sitt første i denne perioden. Og det var ikke fordi Nattland hadde sine dårligste spillere på banen. De var bare seks spillere totalt så deres lag var jevnt i alle periodene. Det gode spillet kom fordi jentene gjorde ”jobben” sin, hver spiller tar litt ansvar for å gjøre så godt de kan, og da blir det bra laginnsats. Dette viser at vi kan hvis vi vil, men vi må ville det. Perioden vant vi så klart som 11-2. En liten ”aha-opplevelse”?

Jeg tror jentene begynte å skjønne det litt i denne kampen. De oppdaget i hvert fall at hvis de tar i litt ekstra og er litt tøffere så vises det på resultattavlen. Klarer vi flere perioder slik som den siste i dag blir det enda mer moro i fortsettelsen. Vi gleder oss.