Torsdag 6.mars var det tid for den lenge etterspurte pizzakvelden for j94 og j95. Kvelden begynte med interncup, Kirkevoll Jentecup, der fire lag stilte:

• Kirkevoll Fimlene (Kaptein Stine, Malin SH, Kine, Maren S. og Oda),
  • Kirkevoll Blåbær (Kaptein Katarina, Maria, Helene, Stine) ,
  • Kirkevoll Kake (Kaptein Lene, Malene, Maren G, Amalie) og
  • Kirkevoll Bears (Kaptein Siri, Signe, Hilde, Helene, Silje)

Kampene ble spilt som 2x4 min spilletid, 4 mot 4, med to ”dommere” per kamp, i skolens gymsal. Førsteplassen ble behørig premiert, mens sisteplass også ble premiert i form av å være igjen å rydde etter pizzakvelden.

Første semifinalekamp var mellom Fimlene og Kake, og startet kl. 17.15. Det ble en tøff og jevnspilt kamp der begge lag kjempet godt, spesielt i forsvar, og med mange ”fast-breaks”. Til slutt stakk Kake så vidt av med seieren 4-2, og gikk dermed videre til finalen.

I andre semifinalekamp mellom Blåbær og Bears var i utgangspunktet 94-jentene i Blåbær storfavoritter mot 95-jentene i Bears, men laget var preget av mange omrokkeringer i siste liten, idet Iren, Malin Her. Siri H. og Vilde hadde meldt pass. Kaptein Katarina ledet imidlertid laget sitt med stil, men måtte bite i gresset mot lynraske og bevegelige 95 jenter anført av Siri. Til slutt vant Bears 8-2, og de gikk dermed til finalen.

Bronsefinalen ble nå en kamp om å æren og det å unngå rydding, og var også preget av høy innsats. Det var lenge jevnspilt med Blåbær dro fra på slutten til en 6-2 seier.

Så var det duket for den store finalen, Kirkevoll Kake mot Kirkevoll Bears. Ca 20 ivrige tilskuere i skolens gymsal må vel regnes som publikumsrekord? Det var en kamp med ”blod, svette og tårer” og med litt ekstra piff i form av knivingen mellom 94-jentene i Kake og 95-jentene i Bears. 94-ene med mer rutine og tyngde, men 95-ene med raskere bein og flink til å finne åpninger. Bears åpnet med tøft forsvarsspill og klarte å demme opp for vanligvis scoringssterke Lene og Maren G. På motsatt side av banen satt Signe og Siri poeng, og ved pause ledet Bears med sjokksiffrene 6-0. Etter pause spilte Kake seg til flere gode muligheter og reduserte til 6-2 og så 6-4 etter to straffer som begge gikk i kurven fra Lene. For Bears satt så Signe en av to straffer og Bears gikk oppi en 7-4 ledelse. Med 50 sekunder igjen reduserte Kake til 7-6 etter et flott fast-break og kampen var igjen åpen. Kake satset alt fremover, noe om førte til at Bears 10 sekunder før slutt gikk opp i en 9-6 ledelse og dermed kunne Bears roe det hele ned og hale i land seieren. En spennede kamp!

Etterpå bar det til ”Kvarten” og film på storskjerm, premieutdeling og pizza fra Peppes. I tillegg til de som spilte i cupen kom også flere av de andre basketjentene slik at vi til sammen var ca 25. Filmen for kvelden var ”Rebound” som nettopp handler om et basketballag som arbeider seg oppover. I pausen var det premieutdeling til de stolte jentene i Bears, og informasjon om andre cuper og basketskoler fremover. En flott cup- og pizzakveld med god stemning ble avsluttet halv ni, og vi ble enige om å gjøre dette igjen når vi passerer neste ”mål” (denne gang var det mer enn 12 poeng i en kamp).”