Enkelt for JK mot Ulriken!

Juniorjentene møtte Ulriken i Gimlehallen søndag 18.februar kl 13.30. Sist vi spilte mot dem (Landåshallen 9.desember) vant vi knepent 61-55, men vi har sett at de har gått på noen stygge tap for Ytrebygda etter jul og regnet med at vi skulle klare en seier igjen. Det viste seg at de bare stilte fem jenter mot våre ti, så det skulle bli tøft for dem utover i kampen. Relativt tidlig i kampen ble også en av deres spillere skadet, og de måtte fortsette med fire. Da trakk vi en spiller ut slik at det ble fire mot fire og god plass på banen. Litt synd at vi ikke får spille med fullt lag når vi er så mange som ti spillere, men vi synes likevel det er riktig å gjøre det på denne måten. Og jentene var helt enige i det.Les mer her.....
0 Comments

NYTT FOTOALBUM ER PÅ PLASS!

Nå har junior-laget fått sitt eget fotoalbum også. Tore Z. er første bidragsyter med fine bilder fra lørdagens kamp mot Bønes i Gimlehallen!
0 Comments

DUKET FOR REMATCH MOT BØNES!

JK, Bønes - Gimle/KBBK, Bøneshallen 11.02.07 kl 1900.
Dagen etter at JK laget hadde slått Bønes 59-50 i en comeback kamp var selvtillitten skyhøy hos jentene, og med Birte og Petra på plass denne gangen var trener Joakim litt tryggere før kampstart. Faktisk så trygg at han ønsket å bruke forsvar som vårt primære angrepsvåpen, og det skulle vise seg å fungere overanskende bra. Bønes stilte med forsterkninger selv i spiller nr 14 H.Tavle, men det spilte liten rolle da forsvaret vårt resulterte i turnover på turnover (miste ballposisjon) for hjemmelaget og resulterte i at jentene kontret Bønes i senk. Og ved etablert angreps spill hadde de god spacing (avstand mellom spillerne), som gav god svinging (passnings veksling) og resulterte i rom for kutter, driver og skudd.
Birte fyrte opp med 2 raske 3 poengere og puttet 2 driver i 1.periode, mens Ane fortsatte der hun slapp dagen før med driver som resulterte i layups og straffer, og med et forsvars spill som er hjørnesteinen i hele lagets forsvars taktikk. Anna Maria virket som var kvitt sykdommen, og nettet 4 langskudd for 8 poeng etter 1 periode, og Gimle ledet med 21 poeng (10-31).
2.periode bar preg av en trygg ledelse som vi red på, og kunne benytte anledningen til å utforske ulike matchuper. Ane puttet 8 nye poeng før pause, og en syk Petra tok plutselig av og drivet mot kurven som besatt gang på gang. Det stod 24-49 til pause.
Eksperimenteringen fortsatte i 3.periode og alle jentene fikk vise hva de stod for i forsvar systemene, noe mer suksess enn annet, men en god erfaring. Etter en kjapp timeout og tilbake til opprinnelig forsvars taktikk, var det over og ut med Bønes. Steals på steals fra Ane, Birte og Anne Maria i forsvar stengte angreps spillet til Bønes helt ute. Bønes gikk uten scoring for 5 minutter mens våre jenter puttet 14, og det stod 71-35 etter tre perioder. Gimle vant siste periode 15-11 som resulterte i en 40 poengs seier (86-46), som vi må si å være fornøyd med.
Birte scoret hele 31 poeng, med imponerende 3 poengs skyting (5 av 8 3.pts skudd). Ane hadde 21 poeng til tross for en dårlig dag fra straffelinja (3 av 14 st.skudd), men storspilte i forsvar. Petra var dagens lyspunkt med sin driving, og noterte 10 poeng kun timer etter at hun hadde løpt i garderoben pga sykdom. Anna Maria scoret også 10 og spilte en gjennomført imponerende kamp. Ellers scoret Aleksandra, Marte og Inga 4 hver, og Kristina 2 .
0 Comments

SKADEPREGET JUNIORLAG STO DISTANSEN MOT BØNES!

JK, Gimle/KBBK - Bønes, Gimlehallen 10.02.07 kl.1430.

Sykdom, skader og fravær preget Gimle/Kirkevoll's JK lag, da de skulle møte Bønes i Gimlehallen lørdag. Sentrale spillere som Katrine og Ragnhild var ute pga sykdom, mens Birte var fraværende pga Elitekamp. Anne Maria (på bildet) stilte tiltross for forkjølelse og Kristine sleit med en vond rygg.Med allerede to spilte kamper samme dag for flere av spillerne, så det mørkt ut for laget da de møtte et godt og organisert Bønes lag.
Jentene startet rustent etter en lang periode uten kamptrening, og forsvaret slet med både hjelpeside og matchup problemer. Bønes' spiller nr.13 S.Monsen styrte kampen for bortelaget utenfra, mens nr.6 S.Toftevåg scoret 6 lette poeng fra post posisjon i 1.periode. Ane var vår eneste stabile trussel i angrep og holdt oss inni kampen ut perioden. Stillingen stod 12-15 til gjestene fra Bønes.
David's (trener Bønes) taktikk fungerte videre i 2.periode og Bønes' S.Toftevåg herjet inside med jentene våre, og scoret hele 10 av lagets 14 poeng i 2.periode. Men Gimlejenten fortsatte å angripe bak driver fra Ane og skudd fra Kristine, så stillingen stod 23-29 til gjestene ved pause.
Pausen ble benyttet til å helomvende forsvars taktikk, og jentene var innstilt på å spille mer organisert i 3.periode. Ane overtok toppscorer Toftevåg i forsvar og stengte henne totalt ute resten av kampen, mens resten av jenten organiserte seg i en 'switch-taktikk' som totalt forvirret resten av Bønes angrepet. I angrep kom Marte som ut fra blå himmel og satte fyr med skuddene sine, og nettet 8 poeng i 3.periode, mens Ane fortsatte å drive inn 7 nye poeng. Kampen var snudd og Gimle ledet  plutselig 40-39 etter 3 perioder.
Jentene våre hadde fått blod på tann, og kom ut i 4.periode som besatt på å kjøre over gjestene. Anne Maria stengte Bønes' Monsen helt ut, så gjestene gikk scoringsløs halve perioden og plutselig så hadde Gimle tatt en 10 poengs ledelse (49-39) som stod kampen ut. Kampen endte 59-50 til våre jenter. Ane ble kampens toppscorer med 22 poeng, etterfulgt av Bønes S.Toftevåg med 20 (men kun 4 i 2.halvdel). Ellers scoret Marte 14, Kristine 11, Anne Maria og Inga (bildet) 6 hver.
0 Comments